KOHTA KOULULAISEN HUONE

 *kuvissa näkyvä valaisin saatu näkyvyyttä vastaan QUUdesign yritykseltä.

Kohta miellä asustaa täällä toinenkin koululainen kun elokuussa Aatunkin koulutie alkaa. Ajattelin, että kurkataanpas hieman miltä tulevan koululaisen huone näyttää, joten tässäpä kuvasaldoa 7-vuotiaan pojan huoneesta.

Meillä Aatun huone on aika suuri, yhteensä reilut 15 neliötä. Siinä missä Eevin huone on täynnä pientä tilpehööriä, on Aatun huone aika simppeli. Tämä onkin meillä ehkä huone, joka on aina kaikista siistein. Aatu on aika innokas itse laittamaan tavarat aina paikoilleen ja toki se on helpompaakin, koska tavaraa ja sitä pikkusälää on aika vähän. Pidimme pihakirppistä tuossa ja Aatu myi siellä omia vanhoja lelujaan mm. Ryhmä Hau juttuja ym. Nykyään hän oikeastaan leikkiikin eniten legoilla sekä nerf pyssyillä, joskus myös pikkuautoilla.

Kovin paljon kalusteitakaan ei täällä ole ja huoneessa on kyllä hyvin tilaa leikeille. Nyt kesän aikana teemme vielä pieniä muutoksia huoneeseen, tulossa on mm. puolapuut mitkä piti laittaa jo silloin kun muutimme, mutta homma vaan jäi. Ikeassa olisi aika kiva tämä Hjärtelig sängynpääty, olen miettinyt josko lasten sänkyihin hommaisi jotkut seinäkiinnitteiset päädyt. Nyt sängyn yläpuolella on tuo söpö Laalaaliving merkin pupuristikko.

Aatun huoneen koulupöytä on tehty meidän vanhasta ruokapöydästä. Siinä on siis vain ihan perus vanerilevy, jonka käsittelin vaalealla vahalla. Alla on Hay:n mustat pukkijalat. Pinnassa oon kyllä kynänjälkiä ym, joiden puhdistaminen ei ole ihan helppoa. Ajattelin, että ehkä vedän tuohon vielä toisen kerroksen vahaa päälle. Pöydällä olevat säilytyslaatikot ovat ikeasta, samoin kuin musta pöytälamppu.

 

Kirjoittelin silloin joskus, että olin suunnitellut Aatun huoneeseen koulupöydän tuoliksi Menu afteroom tuolia. Lopulta päädyin kuitenkin tähän Artekin saarni tuoliin, tätä oli vielä yksi mallikappale jäljellä ja sain sen n. puoleen hintaan. Näitä oli silloin myös tammenvärisenä, mikä olisi sopinut lattian kanssa täydellisesti, mutta jotenkin pidin tästä saarnesta enemmän ja siitä, että se erottuu myös lattiasta kivasti.

Säilytystilaa Aatun huoneessa on reilusti. Laitoimme koko takaseinän mitalta kiinteitä säilytyskalusteita, nämä ovat samaa lato-sarjaa kuin meidän keittiönkalusteetkin. Kaapissa on alhaalla kivat vetolaatikot, jossa on tällä hetkellä Brio junaradan osia. Kaapisto vetää sisäänsä kaikki Aatun vaatteet, lautapelit, Aatun legot sekä myös meidän aikuisten toppavaatteet ym.

Tämä Aatun huoneessa oleva kaunis valaisin on tosiaan saatu QUUdesign yritykseltä ja on Heli Mäkirannan suunnittelema. Valaisin on tehty PEFC-sertifioidusta saarnista ja käsinpuhalletusta lasista, joten
jokainen valaisin on uniikki kappale. Valaisimen voi valita valmiskokoonpanosta
tai suunnitella sisustukseen sopivan oman kokonaisuuden. Meillä on Aatun huoneessa tämä GUU group S-valaisin, jossa on siis kolme erillistä valaisinta. Mielestäni ylläolevat lasiset pallot ovat ihana yksityiskohta ja keventävät valaisimen ilmettä kivasti.

Väreinä meidän omassa on saarni ja musta, näitä on saatavilla myös valkoisilla palloilla ja tosiaan eri kokoisia. Sellainen yksittäinen on myös kaunis esimerkiksi roikkumaan sängynviereen. Valaisin näyttäisi kauniilta myös rykelmänä ruokapöydän yllä, mahdollisuuksia on monia.

Laitan instagramiini arvonnan, jossa palkintona on GUU small valaisin haluamassaan värissä, käykäähän kurkkaamassa ja osallistumassa arvontaan! Postauksen lopusta löytyy vielä muutama lähikuva valaisimesta.

Yhdellä seinustalla huoneessa on Ikean pieni kaapisto, jonka olen tuunannut tuollaisilla batman tarroilla. Kaapistossa on mm kirjoja ja niitä pikkuautoja ja muita leluja. Yllä on kaksi strin pocket hyllyä, joihin saa kivasti pientavaroita esille.

Tässä vielä muutama lähikuva QUU-valaisimestamme. Valaisin on tosi kaunis myös silloin kun siinä on valot päällä. Meillä on noissa sellaiset soft glow polttimot, mitkä tuovat nimesä mukaisesti pehmeää tunnelmavaloa. Huoneessa kun muuten on katossa ledpaneelit niin ne valaisevat itsessään jo tosi hyvin.

Nyt toivottelenkin teille oikein mukavaa viikonloppua!

 • Merimiehen vaimo
  15.6.2018 at 09:48

  Aivan ihastuttava lamppu! Kiva huone 🙂

  • Sini
   21.6.2018 at 06:35

   Eikö olekin! Ja kiitos!

 • Miia
  16.7.2019 at 19:57

  Moi! Minkä kokoinen pöydän vanerilevy on? Olen tekemässä lapselle samanlaista koulupöytää ja mietin, kuinka iso pöydän pitäisi olla, etteivät Hayn pukkijalat näytä liian isoilta.

  • Sini
   19.7.2019 at 09:22

   Moi! Se on 120x66cm

  • Miia
   31.7.2019 at 18:50

   Kiitos tiedosta! Mistä muuten tuo kaunis matto on?

   • Sini
    31.7.2019 at 21:16

    Moi! Se on ellokselta, jo useamman vuoden takaa.

    • Eeva
     2.8.2020 at 22:16

     Heippa, satuin löytämään nyt tämän postauksen. Nuo seinät on aivan upeat, satutko muistamaan millä sävyillä ne on maalattu?

     • Sini
      11.8.2020 at 13:10

      tummanvihreä on vuono ja vaaleampi nefriitti, muita en valitettavasti enää muista 🙁

Lue lisää