AKUSTIIKKATAULU OLOHUONEESSA

 *Postaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Keltainen Keinutuoli yrityksen kanssa

Keltainen Keinutuoli on Seinäjokisen taiteilijan Virpi Mäkisen yritys. Virpin olen tavannut muutaman kerran ja ihastelin hänen tekemää taidettaan kovasti. Virpi piti pari vuotta sitten Popup kauppaa Seinäjoen Torikeskuksessa ja hänen töitään oli esillä samana vuonna myös Seinäjoen asuntomessuilla. Olimme tuolloin juuri rakentamassa kotiamme ja tuumin silloin, että iso akustiikkateos sopisi varmasti kivasti meidän tulevan kotimme olohuoneeseen. No, kuten arvata saattaa, kaiken hässäkän ja noh elämän keskellä, taulunhankinta vaan vähän niin kuin jäi.

Tuo tv-tila on ollut kyllä useasti mielessä ja nimenomaan tilan akustiikka. Emme rakentamisvaiheessa ehkä ihan tarpeeksi miettineet akustiikka-asioita ja tila kyllä kaipasi jotain akustoivaa elementtiä. Tänä kesänä Virpi otti minuun yhteyttä ja kysyi, että vieläköhän olisin kiinnostunut hänen tauluistaan ja sen tiimoilta syntyi olohuoneeseemme tämä kaunis teos ”kietoutuneet”.

Virpiltä löytyy sivuiltaan valmiiksi tehtyjä tauluja myynnistä, mutta taulun voi myös tilata omien toiveiden mukaan ja sellainen tämä meidänkin oma on. Tämä meidän oma on tosiaan tehty akustiikkalevylle, joka on valmistettu kotimaisesta pintaturpeesta. Virpi tekee töitä myös ihan tavallisille taulupohjille. Meidän oma taulu on reilun kokoinen, mitoiltaan 180x90cm. Tämän kokoinen iso akustiikkataulu vähentää kaikumista kyllä jo tehokkaasti.

Virpin tekemien taulujen tyyli on ollut aina mieleeni ja annoin Virpille vain muutamia väritoiveita sekä aiheen ja taulusta tuli ihan täydellinen! Toivoin taulua, jonka aiheena olisi perhe. En halunnut perhettä ns. itsestään selvinä henkilöhahmoina vaan toivoin, että perhe olisi jonkinmoinen abstrakti asia taulussa. Kerroin, että esimerkiksi säikeet, jotka ovat kietoituneena toisiinsa, voisivat edustaa ihanasti perhettä. Sillä sitähän perhe on.

Ajattelin asian niin, että taulussa tulisi esiin perheen lujuus, yhteenkuuluvuus ja tärkeys elämässä. Ja vaikka lapset kasvavat ja lähtevät joskus omilleen, perheemme olisi silti aina yhteenkiedottu, aina sellainen johon voisi luottaa ja turvautua. Taulussa on neljä säiettä, jotka kuvastavat meitä. Ja olen huomannut, että perheemme tarvitsee sen neljä henkilöä tai muuten tuntuu, että jotain puuttuu.

Nyt kun taulu on paikoillaan, sopii vierekkäin olevat olohuoneet minusta jotenkin paremmin vielä yhteen. Laskimme nyt samalla tuota toisen tilan Kuutti Lavosen teosta, sillä se tuli aikanaan vähän liian korkealle. Pidän tästä olohuoneen näkymästä nyt tosi paljon ja olen hurjan tyytyväinen Virpin tekemään tauluun. Taulua on kyllä moni jo ihastellut meillä!

Virpi kertoi minulle vielä taulun visiosta näin: Säikeet kuvastavat perheenjäsenten elämää, joka on jokaisella omansa, mutta vahvasti toisiinsa kietoutuen pysymme aina toistemme rinnalla ja yhdessä. Värit kertovat harmoniasta ja lämmöstä: harmaa turvallisuutta ja pysyvyyttä, punertavat sävyt rakkautta, hiekan väri lämpöä, musta varmuutta ja kullanväri hohtoa (jota voi löytää jokaisesta arkisestakin päivästä).

Taulu ei nyt harmaana ja sateisena päivänä pääse ihan oikeuksiinsa kuvissa, sillä aurinkoisena päivänä ikkunoista tuleva auringonvalo osuu kauniisti kullanvärisiin säikeisiin ja saa ne hohtamaan upeasti. Etenkin ilta-auringossa taulu on kauneimmillaan!

Virpin teoksia on nyt tänäkin kesänä esillä asuntomessuilla kohteessa nro 25 Kodin Terra. Kohde on Jetta-Talojen kohde, jonka sisustussuunnitelmasta vastaa Sirkka-Liisa Hietaniemi yhdessä Sipe Santapukin ja Toni Wirtasen kanssa. Virpi on tulevana syksynä paikalla myös Habitaressa akustiikkataulujensa kanssa ja tähän liittyen teemme Virpin kanssa yhdessä myös kivan arvonnan vielä ennen Habitaremessuja. Arvonnan palkintona tulee olemaan omien toiveiden mukaan totetettu taulu Virpin tekemänä, huikeaa!

Olen sanonut jo miljoona kertaa, mutta taulusta tuli kyllä upea! Suosittelen ehdottomasti Virpin töitä jos haluat akustiikkaa vähentävän taideteoksen kotiisi tai ihan vaan tavallisen taideteoksen. En voisi olla tyytyväisempi siihen millainen taulusta tuli, ihailen tätä joka päivä. Käykäähän tutustumassa Virpin sivuihin täältä.

Käynkin tällä viikolla tsekkaamassa Asuntomessut ja palailen sitten blogiin messukuulumisien muodossa!

 • Priska
  4.7.2018 at 16:38

  Pitkästä aikaa kommentoin, nyt on ihan pakko todeta: Taulu on upea! Ja se sitoo tosiaan tilat ja värit hienosti yhteen. Myös tarina taulun takana tärkeä ja liikuttava. <3

  • Sini
   4.7.2018 at 20:55

   Kiva kun jätit kommenttia! Taulu on kyllä mieletön ja sopii juuri täydellisesti tuohon tilaan.

Lue lisää