ASUNTOMESSUT 2018 PORISSA: SUOSIKKI KOHTEET

Huh! Asuntomessujen pressipäivästä kotoiduttiin tuosta alkuillasta ja instan stoorin puolelta olettekin voineet jo seurata mukana noissa kohteissa. Monet kiittelivät noista videoista, niistä näkee monesti kyllä vielä paremmin tilan ja kokonaisuuden kuin kuvista.

Ajattelin nyt urakoida tälle illalle vielä suuren messupostauksen ja kokosin tähän suosikkikohteitani ja kivoja yksityiskohtia Porin 2018 vuoden asuntomessuilta. Tässä postauksessa keskitytään sisätiloihin, teen tänne vielä erillisen postauksen messujen lastenhuoneista sekä ulkotiloista ja pihoista. Pysykäähän siis kuulolla!

No, mutta nyt vuorossa todella suuri kuvapläjäys messuilta, toivottavasti pääsette vähän messufiilikseen näiden myötä.

Ennen messuja tsekkasin kohteet Dekon lehdestä ja sain jo pientä käsitystä siitä mitä on luvassa. Poimin silloin kuvista muutamat suosikkini ja ne kyllä taisivat olla messujen jälkeenkin ne mistä pidin eniten. Tämä kohde nro 26 Talo Haltiatar oli ulkonäöllisesti tosi paljon minun makuun, hauska juttu tuo kokonaan lasista oleva ulkoneva yläterassi!

Kohde 26 Talo Haltiatar näytti sisältä tällaiselta. Pinnat olivat jätetty puulle, mutta silti ilme oli valoisa ja raikas. Olohuoneesta löytyi ihana nahkainen daybed ja suuret taulut.

Puun kanssa oli valittu paljon mustaa mikä toikin kivaa kontrastia. Pidin siitä, että keittiön päästä pääse molemmin puolin erillisille terasseille. Alla kuvaa toiselta terassilta ja myös aulassa olevat Kekkilän kukkalaatikot olivat kivat.

Toinen suosikkini oli kohde numero 15 Kastelli Viva. Tämä oli Asun lehden kohde ja se näkyi kyllä sisustuksen kauniissa ja ajattomassa lookissa. Värit olivat harmoniset, eivät kuitenkaan missään nimessä tylsät ja tästä kodista tuli kyllä hyvä fiilis. Sisustuksesta on vastannut Annu Lahtinen, well done! Kodin tilat olivat mielestäni myös järkevästi toteutettu eikä ns turhaa tyhjää tilaa ollut. Koti oli käytännöllinen, kompakti ja kotoisa. Pidi erityisesti tuosta olohuoneen ilmeestä. Rottinkiset tuolit tuovat mukavasti vastapainoa raskaammalle nahasohvalle ja ripaus messinkiä sekä marmoria lisää tilaan sopivasti ylellisyyttä.

Kastellin Vivassa oli myös ihavan ihana kodinhoitohuone. Tosi hauskat nuo mustat isot pyöreät vetimet ja kaappien vaaleanharmaa sävy on täydellinen.

Kohde nro 16 oli Annaleena Hämäläisen sisustama Bunkkeri. Ja minä rakastuin tähän kyllä hurjasti! Kerroinkin kohteessa Annaleenalle, että talossa oli aivan mahtava sopusointuinen fiilis, vaikka siellä onkin paljon värejä ja montaa eri tyylisuuntausta. Tässä oli sellaista kaunista kerroksellisuutta ja elämää ja kaiken kruunasi tietysti Hakolan upeat huonekalut. Kohteessa on muutenkin käytetty todella paljon kotomaista designia, siitä isot pisteet.

Bunkkerissa oli valtavasti kivoja yksityiskohtia ja tämän kohteen remontointi jatkuu vielä. Varmasti tulee tosi upea koti sitten kun on kokonaan valmis, nyt jo näyttää niin hyvältä.

Erityisesti ihastuin tuohon makuuhuoneen vaaleankeltaiseen maaliin. Se sopi täydellisesti yhteen tummaa puuta olevien ovien kanssa. Käykää ihmeessä tsekkaamassa bunkkeri jos messuille menette!

Etukäteen näkemistäni kuvista ajattelin, että kohde nro 13 Talo Lintula olisi yksi suosikeistani ja niin se kyllä olikin. Tässä talossa oli käytetty paljon puuta ja valkoista ja kohteessa oli menneiden vuosikymmenien tunnelmaa. Kuitenkin sisustus, värit ja kaikki olivat ihan tätä päivää ja se tässä olikin mielestäni parasta.

Tässä kohteessa oli myös tosi kaunis kodinhoitohuone ja makuuhuoneessa oleva sängynpääty oli myös kiva.

Kylpyhuonetiloissa oli käytetty runsaasti sormipaneelia, vähän harmittaa nyt kun emme tätä silloin itsekin kotiimme laittaneet.

Seuraavana kohde nro  12, Sievitalo Kultakoivu. Tästäkin tykkäsin kuvien perusteella kovasti ja oli se livenäkin nätti. Keittiön seinänväri oli hurjan kaunis ja pidin myös noista nahkaisista vetimistä.

Kultakoivussa oli keskellä avointa tilaa ja ihana daybed, kylppärissä oli laitettu hauskasti tavallinen iso neliönmallinen laatta vinottain. Tulipa heti erilainen ilme!

Kohteessa nro 4, Fiskarhedenvillan Pohjanvalossa oli tosi lämmin ja kotoisa fiilis. Täällä oli paljon ruskeaa ja luonnonläheisiä värejä, tykkäsin kyllä kovasti!

Yläkerrassa oli nätti betonista tehty taso ja alla näkyy kuvia yläkerrassa olevasta todella suuresta kylpyhuoneesta. Siinä oli laitettu amme suoraan tuhon ikkunan alle, aika veikeä!

Kohteessa nro 25, Kodin Terra-talo bu Prisma oli mielestäni tosi nätti ja valoisa tuo olohuone ja vieressä oleva kirjastohuone. Täällä oli myös panostettu tosi paljon valaistukseen, lednauhaa löytyi monesta huoneesta. Muutenkin messuilla oli kivoja valaistusratkaisuja, paljon epäsuoraa valoa ja ledejä.

Tässä OPn Kotoisa talossa (kohde 18) oli kaunis tuo olohuoneen seinänväri. Se on näissä kuvissa ehkä vaaleampi kuin luonnossa, ei ollut ollenkaan sellainen räikeä minttu vaan murrettu vihreä. Sopi mielestäni tosi hyvin juuri puun ja konjakinruskean nahan kanssa yhteen.

Casakivi kohteessa (nro 20) oli panostettu akustiikkaan ja sen kyllä huomasi. Tilassa ei kaikunut yhtään katossa olevien akustiikkalevyjen ansiosta.

Kohde 27b solid House kodit talossa oli mielestäni kiva tuo yhtenäinen alakerran tila ja ihastuin etenkin tuohon nudenväriseen sohvaan. Huonekasveja oli kohteissa runsaasti ja ulkona oli myös panostettu kasveilla terassien viihtyvyyteen.

Yllä on kohde 22a Wienerberger JokiDuon mattamusta keittiö, tykkäsin.

Ja tässä yllä naapuritalon Wienerberger JokiDuo (22b) avoin oleskelutila ihanalla näköalalla. Alla saman kohteen kylpyhuone, jossa oli kiva spa-henki.

Kohteessa Villa Poiju (28) ihastelin myös isoista ikkunoista näkyvää maisemaa sekä kylpyhuoneessa olevia kauniita marmorihenkisiä laattoja. Näistä instastoorin puolella lähikuvaa, samoin kuin muistakin tässä postauksessa olevista jutuista.

Varsinaisten kotien lisäksi kannattaa tsekata messuilla ehdottomasti Harri Koskisen suunnittelema Honka Kontti-mallisto, jotka on sisustanut taitava Maru Hautala. Nämä olivat kauniita ja simppeleitä ja ihanan kompakteja. Haluan yhden meillekin!

Messuilla piipahin myös woodio yrityksen pisteessä. He ovat tehneet näitä ekologisia ja hurjan kauniita pesualtaita ja arvatkaapas, ne ovat puusta! Vihreä oli livenä mielettömän kaunis, oikein säteili auringonvalossa.

Siinäpä oli katsaus omiin suosikkeihini. Kuvia otin paljon ja piti kyllä aika raakalla kädellä karsia, mutta ehkä näistä jotain kuvaa saa siitä, mitä messuilla on tarjolla. Myöhemmin juttua vielä niist lastenhuoneista ja pihoista sekä terasseista.

  • Anonyymi
    4.8.2018 at 11:05

    Kävin siellä minäkin. Missä olivat rohkeat värit, tummat kukkatapetit? Kovasti oli tehty varman päälle. Entäs ne ulkoalueet? Yläkerrassa 70 neliön terassi tai terassilla sekä uima-allas, että poreamme! Lastenhuoneet pieniä, kasvat ihmiset tarvitsevat tilaa. Huoneeseen pitää mahtua lelua ja yökyläilevää kaveria jne. Missä lapset saa leikkiä nurmikolla, kun sitä oli 2×5 soiro jossain reunassa, ikään kuin koristeena. Vähän jäi tyhjä olo. Toki siellä oli hyvää ja kaunista, paljonkin, mutta näin minä sen koin.

Lue lisää