OLOHUONEEN PEHMEÄT SÄVYT

Hieman syksyisiä sävyjä onkin jo näkynyt täällä meidän olohuoneessa ja olen tykännyt kyllä kovasti näistä murretuista ja pehmeistä väreistä. Kodissamme aika hallitsevassa osassa on mustat ikkunankarmit, väliovet ja takka, joten tekstiileillä on kiva tuoda sitten vähän sellaista pehmeämpää ja lämpöisempää fiilistä kotiin.

Monet muuten kysyvät minulta usein noista mustista ikkunankarmeista ja ovista kokemuksia. Ovista olenkin kirjoitellut juttua täällä ja onhan niissä omat haasteensa, mutta päätyisin edelleen samaan valintaan. Myös ikkunankarmit ovat olleet mieleeni, joskin ehkä nyt voisin harkita myös tammenvärisiä karmeja sisäpuolelle.

Matoilla saa kivasti tuotua myös erilaista fiilistä kotiin ja näissä kuvissa näkyy ihana ja pörröinen Annocollectionin sumu-puuvillanukkamatto*, jonka olen saanut Annolta. Matto on tuollainen luonnonvalkoinen ja sopii mielestäni tosi kivasti tähän olohuoneeseemme ja moneen muuhunkin tilaan. Tästä matosta löytyy myös pienempi koko, joka on tulossa mökillemme ja siitä kuvia hieman myöhemmin. Matto on kyllä super ihana ja pehmeä jalan alla!

Tykkään kyllä näistä eri kuosien ja värien yhdistelmästä ja tänä syksynä onkin monelta valmistajalta tullut kivoja uutuuksia. Annolla on aivan ihania koreja muutes myös, tsekatkaahan ihmeessä valikoima täältä. Annon matoista minulla on jo monen vuoden kokemus, suosikki Jalpaikka matto on ollut meillä kohta 4 vuotta ja edelleen se on mielestäni yksi kivoimmista matoista mitä tiedän. Myös laatu on ollut tosi hyvää. Ruokapöydän alla meillä on tämä Taival-villamatto minkä hankin tänne uuteen kotiin ja sekin on ollut kyllä laadukas ja mieluisa.

Meidän mökkiremppa alkaa olla aikalailla loppusuoralla ja toivottavasti jo ensi viikonloppuna saataisiin viimeisetkin hommat tehtyä. Instan puolella voi kuitenkin käydä kurkkaamassa jo vähän esimakua muutoksesta, aika paljon pelkällä maalillakin saa jo aikaan! Olohuoneen sävymaailmaan ja ilmeeseen olen nyt tosi tyytyväinen ja ainakin nyt tuntuu, että silloin uuteen kotiin tehdyt uudet hankinnat ovat osoittautuneet nappivalinnoiksi. Kova pähkäily oli silloin esimerkiksi seinän harmaalla sävyllä ja sohvien kangasvalinnoilla, mutta tosiaan mielestäni hyvät valinnat tuli tehtyä enkä ole vielä ainakaan kyllästynyt mihinkään.

Tuo olohuoneen sohva on tosiaan beige pienellä harmaalla vivahteella ja viereisen tv-tilan sohva taas seuraava sävy eli enemmän harmaa. Molemmat ovat tosi nättejä sävyjä ja niihin on helppo yhdistää oikeastaan minkälaiset tekstiilit tahansa. Haaveilen kyllä, että joskus hommaisin ainakin toiseen sohvaan vaihtopäälliset, mutta vielä ainakaan ei ole sen aika.

Niin se on taas yksi viikko finaalissa, ensi viikolla blogissa juttua meidän talonmaalauksesta ja siitä mikä on täydellinen valkoinen sävy (omasta mielestäni!) talon ulkomaalaukseen.

*matto saatu Annolta

 • Milla Sukhilta
  26.8.2018 at 20:49

  Todella kaunis tuo olohuone – nuo ikkunat jaksavat herättää kateutta!

  • Sini
   1.9.2018 at 14:40

   Kiitos! Ikkunat ovat olleet kyllä iloksi!

 • Anonyymi
  28.8.2018 at 18:46

  Mistä tuo viltti on mikä sohvalla?

  • Sini
   1.9.2018 at 14:40

   Se on marimekon tiiliskivi viltti, marimuksu kaupasta

 • Anonyymi
  29.8.2018 at 08:11

  Kuvasta vähän vaikea hahmottaa, päätyseinä vissiin harmaa kun vertaa ikkunaseinään? Minkä harmaan valitsitte?

  • Sini
   1.9.2018 at 14:41

   Juu se on sellainen vaaleanharmaa. Maaliksi valikoitui farrow&ball maalin sävy cornforth white

Lue lisää