TÄYDELLINEN VALKOINEN ULKOMAALI

 Kaupallinen yhteistyö Teknos yrityksen kanssa

Kesän suurin ja rankin projekti oli ehdottomasti talon ja autotallin ulkomaalaus. Maalattavaa pintaa oli paljon ja lisäksi osa seinistä on tosi korkealla, joten ihan yhdessä päivässä ei tätä urakkaa tehty. Nyt homma on (lähestulkoon) valmis ja täytyy sanoa, että hurja muutos tuli kyllä pelkällä yhdellä maalikerroksella!

Talonmaalaukseen pyhitin kesälomastani kaksi viikkoa. En toki maalannut kahta viikkoa ihan 24/7, mutta aika tehokkaasti kyllä se pari viikkoa tämän projektin kanssa vierähti. Eniten aikaa meni tarkempien osien maalaamiseen kuten ikkunasmyygien, sillä meillä on mustat ikkunankarmit ja homma piti tehdä tosi tarkasti. Osasta aikaa takana meillä oli käytössä nosturi, mutta muuten mentiin telineillä ja omilla traktori+kori viritelmillä. Seinät olikin meillä jo tehtaalta tullessa pintamaalatut kerran, joten enää uupui se toinen maalikerros. Räystäsaluslaudat olivat vain pohjamaalatut, joten ne maalasimme kahteen kertaan (ja niiden maalaaminen oli kaikista tylsintä puuhaa). Hommaa vaikeutti vähän ampiaiset, jotka olivat tehneet pesiä noihin räystäslautoihin ja parista kohtaa ne onkin nyt vain kertaalleen maalatut. Lisäksi muutama autotallin ikkunasmyygi on vielä maalamatta ja samoin autokatoksen sisällä oleva katto.

Pohjamaali meillä oli sävyssä ”paperi” ja nyt pintamaali valittiin sitä lähinnä oleva CNS-sävy eli S 0500-N. Itse maali meillä on Teknoksen Nordica Matt maali, mikä on täyshimmeä vesiohenteinen ulkomaali puupinnoille.

Pihahan meillä on vielä kesken ja olisi työnalla vielä tässä syksyllä, joten kuvat nyt ovat vähän tällaisen sekasorron keskeltä. Koitin ottaa kuvia sekä auringonvalossa, että pilvisemmällä kelillä, jolloin maalin värisävy ehkä tulee realistisemmin esiin. Mielestäni sävyvalinta osui ihan nappiin! Tämä valkoinen on omasta mielestäni ihan täydellinen valkoinen, ei liian kylmä eikä kuitenkaan taita mihinkään kermansävyynkään. Yhden pintamaalikerroksen jälkeen talo näytti toki valkoiselta, mutta hurjan paljon siistimpi ilme on nyt kun toinen kerros on vedetty ja kaikki naulankohdat menivät piiloon. Pidän myös kovasti tästä mattamaisesta pinnasta, tämä olikin tuttu maali jo viime kesältä kun maalasimme Nordica Matt maalilla mustaksi noita etupihan sisäänkäynnin pilareita. Jos etsit kaunista mustaa mattapintaista ulkomaalia niin voin suositella Teknoksen Nordica Matt maalia sävyssä RR33.

Aika iso muutos tuli myös maalaamalla talon sokkeli. Sokkeli oli aikaisemmin pelkällä betonipinnalla ja ensin pesin sen Teknoksen betoni-peittausliuoksella. Tämän jälkeen kivijalan annettiin kuivua ja lopuksi maalasin sen mustalla Teknoksen Saku-sokkelimaalilla kolmeen kertaan. Sokkelin maalaaminen oli nopeaa puuhaa, maali kuivui nopeasti ja homma oli valmista yhden päivän aikana.

Tässä lopussa näitä vähän pilvisemmällä kelillä otettuja kuvia. Pidän kovasti tästä talon mustavalkoisesta ilmeestä ja tuohon sokkeliin en oikein muuta väriä osannut ajatellakaan kuin mustaa. Rehellisyyden nimissä musta ei ehkä ole se helpoin väri, sillä siinä näkyy kura ja roiskeet aika hyvin.

Nyt pitäisi kohta alkaa suunnitella vähän tuota pihaprojektia. Tarkoitus olisi tilata etupihalle lisää mursketta ja vähän hahmotella istutusaltaiden paikkoja ja takapihalle ajaa maata ja kylvää nurmikko. Toivotaan, että kelit suosivat meitä tässä syksyllä ja saadaan tehdä pihatöitä ihanassa syysauringossa eikä vesisateen keskellä.

 • Anonyymi
  30.8.2018 at 17:33

  Tuo valkoisen sävy on täydellinen. Meillä maalattiin samalla sävyllä olohuoneen sisäkatto (ennen se oli vaaleankeltainen) ja siitä tuli aivan ihana. Seiniin tuli Tikkurilan Höyhen, joka jatkaa samaa pehmeää linjaa.
  Marja (www.marjamailla.fi/blogi)

 • Koitan tässä valita täydellistä valkoisen sävyä
  3.10.2018 at 06:31

  Hei. Lopputulos on hieno, mutta minua kiinnostaa, että miksi vaihdoitte sävyä. Oliko paperi jotenkin huono?

  • Sini
   7.10.2018 at 17:57

   Heippa! Ei ollut ollenkaan huono. Maalit siis eri valmistajan kuin pohjamaalin ja valitsemamme teknoksen sävy oli lähin tuota paperi-sävyä

 • Pekka
  8.1.2021 at 08:56

  Terve,
  Onko tämä valkoisen värikoodi siis Teknoksen T1326 vai mikä? Tuo S 0500-N kun kummittelee lähes jokaisessa Teknoksen valkoisessa värissä.

Lue lisää