TÄYDELLISEN TALVITAKIN METSÄSTYS

*Yhteistyössä Paita-Baari, tuotteista saatu alennusta
Tuossa muutama päivä sitten meinasi pukata jonkinmoista syysflunssaa päälle ja olin pari päivää todella väsynyt ja viluinen. Jotenkin niissä vilunväreissä kärvistellessäni mietin, että voi kun olisi joku oikein pitkä untuvatakki mihin voisi kääriytyä. Olin instasta huomannut, että Tuurin Kyläkaupan vieressä olevaan Paita-Baari liikkeeseen oli tullut talvitakkeja ja ajattelin, että käynpä siellä vilkaisemassa. Luulin olevani ajoissa liikenteessä, mutta mitä vielä! Kuulemma takkeja on myyty hurjasti ja ihan heinäkuun helteistä saakka!

Paita-Baari on tosiaan vaateliike, jolla on toimipisteet Tuurissa ja Seinäjoella. Tuurin liike löytyy Nahkapaikan kanssa samasta rakennuksesta ja Seinäjoen liike Puskantie 12 -osoitteesta. Olen tuolla Tuurin liikkeessä muutamasti vieraillut aikaisemmin, esimerkiksi ne blogissakin näkyneet Holebrook Sweden merkin vaatteet ovat ostettu sieltä. Muutenkin merkkivalikoima ja tyyli ovat kovasti mieleeni; täältä löytyy mm. Gantin, Ril´sin, Sandin, Tiger of Swedenin ja monen muun merkin tuotteita. Liikkeessä on miesten osasto myös ja sielläkin samoja brändejä edustettuina, lisäksi löytyy Hugo Boss, J. Lindberg ym merkkien tuotteita.

Kävin liikkeessä kahtena kertana, ensimmäisellä pyörähdin pikaisesti vain katsomassa millaisia takkeja siellä oli ja löysin useamman mieluisan mallin, joten päätin hiukan tuumata. Toisella kerralla otin mukaan myös kameran ja otin muutamia kuvia näistä sovittamistani takeista ja liikkeestä yleensäkin. Monelle tämä on vähän vieraampi liike, mutta suosittelen kyllä poikkeamaan jos tuolla Tuurissa liikutte. Tuotteita voi myös tilata sähköpostilla/puhelimitse jos joku tietty tuote kiinnostaa. Liikkeen yhteystiedot löytyvät täältä sivun lopusta ja tuotteet tulevat postitse sitten kotiin. Mikäli liikkeestä on jokin tuote/koko loppu, voidaan sen saatavuutta tsekata myös toisesta liikkeestä.

Talvitakkeja liikkeestä löytyy mm. Parajumpers merkiltä ja niitä tässä sovittelinkin. Tämä vaalea on klassikko Kodiak malli sävyssä silver grey. Nimi vähän hämää, sillä en sanoisi takkia ihan hopeanharmaaksi vaan enemmän vaalean beigeksi vähän harmahtavalla vivahteella. Joka tapauksessa sävy on todella kaunis ja takki on supermukava päällä. Olin aluksi ajatellut, että tämä Kodiak malli on liian väljä, mutta tämä olikin todella kiva. Minulla on tässä päällä koko XS, tämä malli on siis reiluhko. Takki on paksuhko untuvatakki, joten tällä pitäisi pärjätä kovemmillakin pakkasilla. Untuvaa ei ole otettu eläviltä eläimiltä vaan se on saatu lihateollisuuden sivutuotteena.

Itsellä ei Parajumpersin näistä paksummista takeista ole kokemuksia, mutta ylhäällä ekassa kuvassa näkyvästä pidemmästä kevytuntuvatakista on. Minulla on ollut tuo merkin Irene-takki nyt kaksi vuotta ja se on ollut todella laadukas ja hyvä ostos. Olen sen pessytkin muutaman kerran eikä siinä näy mitään kulumaa tms. Sitä voin siis ainakin suositella lämpimästi, Paita-Baarissa oli kyseistä takkia viininpunaisena, sinisenä ja beigenä ainaskin.

Parajumpersin takit ovat hintavia, joten itse oletan (ja toivon), että takit ovat lähes ikuisia ja kestävät hyvänä vuosia. Itselläni on musta talviparka ennestään ja muistelin juuri, että olen ostanut sen kun Eevi on ollut aika pieni. Takki on siis ainakin 8 vuotta vanha ja se on kestänyt hyvänä kaikki nämä vuodet eikä siinä vieläkään mitään vikaa ole. Katselin talvitakkejani ja musta villakangastakkini on myös tosi vanha, noin 10 vuoden takaa ehkä. Kalliimmat ostokset kyllä ovatkin itsellä käytössä vuosia, enemmän ne edullisemmat heräteostokset sitten yleensä jäävät käyttämättä.

Toinen superihana malli oli tämä Parajumpers Leah pitkä untuvatakki. Tämmöinen oli mielessä juuri kun kipeänä pitkästä takista haaveilin. Tuotekuvissa takki näytti tosi kiiltävältä ja olin vähän skeptinen, mutta livenä takki oli tosi kaunis ja kiva päällä. Testasin, että tällä pystyy istumaankin hyvin, vaikka pidemmän mallinen onkin ja muutenkin tykkäsin kovasti takin leikkauksesta. Tästä minulla on päällä kuvassa koko S. Mihinkään aktiiviurheiluun tämä malli ei ehkä sovellu, mutta tämä taas menee nilkkureiden tms kanssa siistimmissäkin menoissa. Tämä olisi myös täydellinen äidille (minulle), joka käy jäähallilla 4 kertaa viikossa ja lisäksi tulevat pelit vielä päälle. Ei pääse peppu kyllä paleltumaan tässä takissa.

Tässä kuvassa vasemmalla sovituksessa yksi suosituimmista malleista, Longbear malli mustana. Tämäkin oli tosi kiva, minulla kuvassa koko XS, mutta olisin tarvinut tästä S koon ja se oli nyt loppunut. Tuo XS hiukan kinnasi hartioista, mutta muuten se oli ihan hyvä. Malli on ihan hiukan pidempi kuin Kodiak ja leikkaus vähän naisellisempi. Tosi kiva malli kyllä! Oikealla näkyy vielä tuo Leah takki kiinni.

Tässä vielä kotona luonnonvalossa kuvattuna tuo Kodiak takin sävy ja sen kanssa ostin tuon beigen Parajumpersin neulepipon myös. Pipoja löytyy myös mustana ja harmaana Seinäjoen liikkeestä, mutta kulkeutuvat myös Tuuriin ja postitsekin jos tarve.

Vielä en tietystikään pysty käyttökokemuksia kertomaan, mutta jahka se talvi ja pakkaset sieltä taas saapuvat, voin palata asiaan vielä myöhemmin!

  • Anonyymi
    23.8.2018 at 19:57

    Parajumpers kayttaa aitoa turkista. Aidon turkiksen kayttoa ei mielestani voi mitenkaan perustella. Itse en tee edes ostoksia liikkeissa, joissa myydaan aitoa turkista. Siinakaan tapauksessa, etta liikkeessa olisi tarjolla muitakin brandeja.
    Oon aika tiukkis tassa asiassa.

Lue lisää