BRÄNDIKATSAUS: MIIKO DESIGN

*kuvissa näkyvät Miiko Design tuotteet saatu

Ajattelin tehdä blogiini pienen juttusarjan nimeltä brändikatsaus. Sarjassa keskityn kotimaisiin yrityksiin ja kerron hieman tarinaa yritysten takana ja mahdollisesti esittelen myös muutamia brändin tuotteita mikäli minulta sellaisia löytyy. Meillä Suomessa on hurjan hyvä valikoima kotimaisia kauniita ja laadukkaita tuotteita ja tietysti huikeita brändejä ja ihmisiä niiden takana. Mielelläni siis levitän sanaa kotimaisen designin puolesta!


Idea juttusarjalle tuli kun sain meille muutamia kotimaisen Miiko Designin tuotteita ja kuvailin niitä täällä meidän kotona. Mietin, että tällaisia brändejä on varmasti vaikka kuinka paljon täällä Suomessa, monet vielä isolle yleisölle tuntemattomiakin. Tuotteiden suunnittelu, laatu ja tarina niiden takana tekivät suuren vaikutuksen minuun ja ilokseni esittelenkin ensimmäisessä brändikatsauksessa teille Miiko Design yrityksen!

Miiko Designin takana on Sanna Paakki, joka kertoo palon yrittäjyyteen tulleen jo lapsuudesta. Sanna innostui opiskelemaan kuvataiteita ja oli jo tiellä kuvataiteenopettajaksi kunnes palaset loksahtivat paikoilleen. Synti idea tuotteista, jotka olivat maanläheisiä, tyylipuhtaita sekä valmistettu aidoista luonnonmateriaaleista. Tarvittiin vain paljon innostusta ja vahvaa uskoa omaan tekemiseen. Sannan lisäksi Miikon takana vaikuttaa myös Sannan sisarukset, joista jokaisella on oma tärkeä tehtävänsä yrityksessä.

Miikon keskeisenä arvona alusta saakka on ollut suomalaisuus. Sanna kiittelee kovasti taitavia yhteistyökumppaneita, jotka ovat mahdollistaneet Miikon matkan tähän saakka. Korkealaatuiset
materiaalit, oivaltava suunnittelu sekä ammattitaitoiset valmistajat
ovat avanneet upean polun. Sanna kertoo, että Miiko haluaa jatkossakin tarjota laadukkaita
tuotteita ja lunastaa paikkansa suomalaisessa muotoilussa.

Tällaisia tarinoita on mielestäni niin ihana lukea. Luen monesti yrityksen sivuilta esittelyn yrityksestä ja henkilöistä sen takana. Se tuo yrityksen jotenkin lähemmäksi asiakasta ja tällaiset tarinat juuri tekevät yrityksestä inhimillisen, sellaisen mitä haluan olla tukemassa.

Miiko designin tuotteisiin oletkin voinut törmätä isntagramissa, sillä heidän Väre nahkatyyny on ollut aika suosittu ja pidetty. En ihmettele, sillä tyyny on todellakin mielettömän upea ja sellainen katseenvangitsija sohvalla. Tyynyä löytyy neljässä eri värissä, todella kauniita kaikki. Päällypuoli on laadukasta nahkaa ja toinen puoli villaa. Upeat luonnonmateriaalit siis käytössä tässäkin tuotteessa. Väre
tyyny palkittiin italialaisessa muotoilukilpailussa (A’Design Award and
Competition) vuonna 2016 ja ihan syystäkin.
Tämä Louhi villaviltti on myös yksi Miiko Designin suosikkituotteistani. Viltti on ihanan paksua lampaanvillaa, todella lämmin ja siinä on kaunis graafinen ja ajaton kuviointi. Itse käytän jonkinmoista vilttiä aina ollessani sohvalla tai nojatuolissa ja lapset ovat meillä vähän samanlaisia. Niinpä viltit aina kulkeentuvat lastenhuoneisiin ja milloin mihinkin ja ovat meillä yleensä todella kovalla käytöllä. Tästä Louhi viltistä on tullut yksi suosikeista meidän kodissa, suosittelen kyllä lämpimästi.

Yksi hauska ja kätevä tuote on tämä vanerivakka, joka on valmistettu kotimaisesta koivuvanerista. Vaneri on käsittelemätöntä, mutta sen voi halutessaan käsitellä lakalla tai öljyllä. Juju tässä on siinä, että vakan päällä on irrallaan oleva kuvioitu vanerilevy, jota voi käyttää niin leikkuulautana, pannunalusena kuin tarjottimenakin. Levyn alla on vielä normaali vanerinen kansi, joka toimii sekin oikein kivasti esimerkiksi kattauksissa.  Tämä on oikein kätevä esimerkiksi leipälaatikoksi, mutta toimii myös erilaisten pientavaroiden säilytyksessä. Tässä vanerivakka on olohuoneessa ja postauksen lopussa se näkyy keittiössä. Vakkaa löytyy erilaisilla kansilla, meidän oma on pöllökuosinen sävyssä nude.

Itse rakastan tätä käsittelemätöntä vaneripintaa, se sopii mielestäni niin monenlaiseen sisustukseen. Tässä tosiaan vakan kansi on tarjottimena ja itse vakkaa voi käyttää vaikka pullien tai sämpylöiden säilytykseen ja tarjoiluun.

Miiko designilta löytyy paljon muitakin kauniita tuotteita mm. villa-asusteita, printtejä, leikkuulautoja, nahkalaukkuja ja paljon muuta. Kurkatkaahan ihmeessä kotimaisen Miiko designin verkkokauppaan tästä.

  • Anonyymi
    26.9.2018 at 18:37

    Nuo Miikon tuotteet ovat kyllä upeita! Saa olla ylpeä lapsuuden ystävän luovuudesta ja uskalluksesta lähteä yrittäjäksi. <3

    Terkuin, Mami

Lue lisää