HIRSIMÖKIN MUODONMUUTOS: MAKUUHUONE

Heippa! Vihdoinkin ehdin käydä mökkikuvien kimppuun ja tässäpä ensimmäisenä kuvia pikkuisesta mökkimakkarista. Ajattelin jakaa mökkiremontin postaukset kolmeen osaa, sillä muuten kuvia olisi tullut niin paljon. Ensimmäisenä makkari, seuraavaksi keittiö ja lopuksi tupa.

Mökistämme kirjoittelin jo aikaisemmin täällä ja tuolta löytyy myös kuvia ulkopuolelta sekä mökkimaisemista. Tässä postauksessa kerron mitä kaikkea tehtiin mökissä olevalle pienelle makuuhuoneelle, postauksesta löydät myös ennen-kuvan. Kurkkaa siis lisää!

lakatun mäntykaton maalaus

Tältä makuuhuone näyttää nyt. Tila on tosiaan todella pieni ja oikeastaan siellä ei ole kuin kerrossänky. Sänky oli tässä jo valmiina ja se oli hyväkuntoinen, joten uusimme siitä ainoastaan pohjalevyt tilaamalla niihin uudet vanerilevyt. Muut muutokset on saatuu aikaan pelkällä maalilla.

Tässä yllä näette millainen huone oli kun ostimme mökin. En tietenkään tohinoissani muistanut ottaa omia kuvia ennen-tilanteesta, joten tämä kuva on mökin myynti-ilmoituksesta.

Mitä sitten tehtiin? Mökkiprojektissa sain tarvittavat maalit Ilves-maalit yritykseltä. Ensin kuitenkin hioin kaikki mökin hirsiseinät kauttaaltaan, sillä niihin oli tullut pintaan hieman pihkaa. Hiominen oli aika pölyistä ja rasittavaa puuhaa, mutta onneksi mökki ei kovin iso ole. Lopuksi pesin seinät mäntyvuovalla muutamaan kertaan.

Katto pestiin aluksi maalipesulla ja sen jälkeen pohjamaalattiin Ilves oksalakalla. Koska katto oli kauttaaltaan todella tumma, maalasimme oksalakalla koko katon emmekä vain oksakohtia. Suosittelen kyllä tätä mikäli remontoit tummunutta mäntykattoa, aluksi nimittäin testasin tässä vain oksakohtien käsittelyä ja kokeilin päälle yhtä kerrosta pintamaalia, mutta lakka puski mäntykatosta läpi todella paljon muualtakin kuin oksakohdista. Oksalakan kuivuttua katto pintamaalattiin pariin kertaan Ilves kattomaalilla.

Lattiasta kerron enemmän tupa-esittelyssä, sillä tässä ei sävyä tai koko lattiaa juurikaan näy. Tämä huone kun on todella pieni ja pimeä, päätimme käsitellä hirsiseinät vaaleiksi. Käsittely toteutettiin Bloom paneelivahalla sävyssä poutapilvi. Paneelivahan sain maahantuoja Colornovan kautta. Sain myös tummempaa vahaa, jolla olisi tarkoitus ensi keväänä käsitellä saunamökin seiniä, sävy tulee olemaan muskotti.

Syy miksi halusin testata juuri tätä Bloom paneelivahaa on se, että tämä on ainut vaha, jonka päälle voi myös peittomaalata. Vähän kyllä jännitti kuinka nuo tummentuneet hirsiseinät vaalenisivat tällä, mutta tuote on todella pigmenttistä ja lopputuloksesta tuli tosi kiva. Mikäli käsittelet uutta ja vaaleaa hirttä, yksikin kerros riittää varmasti mainiosti. Tähän laitoin lopulta kolme kerrosta vahaa ja se peitti tumman hirren hyvin. Aikaisemman hirsitalomme seinät käsittelimme sävytetyllä lakalla ja siihen verrattuna tätä vahaa oli todella helppo levittää, tämä ei valuttanut yhtään ja oli todella riittoisaa!

Sängyn runko maalattiin Ilveksen vesiohenteisella kalustemaalilla, sävy 1932. Ilves-maalit käyttävät samaa Nova-sävytysjärjestelmää kuin Tikkurila, joten samat sävykoodit onnistuvat näilläkin maaleilla. Ilves-maaleista minulle jäi kyllä hyvä fiilis, ne suoriutuivat hommasta mielestäni yhtä hyvin kuin hieman hintavemmatkin merkit. Ainakaan vielä en keksi mitään moitittavaa käyttämistämme tuotteista.

Sängyn takaseinä oli ruskeaa tiiltä ja sen maalasin Ilves-maalien takkamaalilla, sävyttämättömällä valkoisella. Samalla maalilla maalasimme itse takan ja voi miten suuri ero pelkällä maalilla tulikaan! Takaseinä on maalattu kolmeen kertaan, jolloin siitä tuli täysin tasaisen valkoinen.

Koska kalustemaalia jäi, maalailin sillä myös ovenkarmeja, ikkunankarmeja sekä ulko-oven sisäpuolelta. Tämä harmaan sävy on mielestäni tosi nätti ja mukavasti tuo vähän kontrastia muuten vaaleaan huoneeseen.

Tässäpä makuuhuoneen muutos, mitä tykkäsit lopputuloksesta?

*Ilves-maalit saatu
*Bloom paneelivaha saatu

 • Ida hhh
  18.9.2018 at 14:04

  Ihana muutos! Lopputulos on todella kiva ja raikas ja tykkään kovasti. Tuo harmaa on ihan täydellinen ja matto on niin hurmaava <3

 • Daphnion
  18.9.2018 at 17:06

  Lopputulos on hurmaava!

 • Anonyymi
  23.9.2018 at 14:43

  Valoisaa tuli.

 • Anonyymi
  14.7.2019 at 19:04

  Todella hieno tuli! Mistä tuo upea matto on ostettu?

  • Sini
   14.7.2019 at 21:11

   Kiitos! Äitini on ostanut sen Egyptistä

 • Tinttura
  25.7.2021 at 15:39

  Kuinka on näin parin vuoden jälkeen hirsiseinissä pihkakohdat ja Bloom panelivaha käyttäytyneet? Onko pihka puskenut näkyville? Vai veditkö muös hirsiseinät oksalakalla ennen bloomausta?

  • Sini
   26.7.2021 at 21:05

   Heippa! Ei kyllä ole tullut yhtään pihka läpi, en käsitellyt seiniä mitenkään ennen kuin laitoin bloomi (muuta kuin pesin hyvin)

Lue lisää