PYÖRÖHIRSIMÖKKIMME (JA MAKIAN TAKIT -25% ALELLA!)

Blogi junnaa vähän jälkijunassa ehkä kaikkien tuoreimpien juttujen suhteen, sillä instaan on niin helppo ja nopea päivitellä juttuja. Tosiaan, meillä on kesämökki!

Kesämökistä olen haaveillut aina ja olen kaikki lapsuuteni kesät viettänyt isovanhempieni kesämökillä ja rakastin sitä! Jotenkin mökkielämällä on vain sellainen rauhoittava fiilis ja pystyn rentoutumaan mökillä ihan erilailla kuin kotona. Kesämökki oli ehkä sellainen salainen haave mikä minulla on ollut jo pitkään, haave mitä en tosissani ääneen edes uskaltanut sanoa. Tässä kun on ollut kaikenlaista, talonrakentamista ja muuta. Ja tosiasia on, että raha lopulta ratkaisee paljon ja sen vuoksi en ajatellut, että mökkiä nyt ihan lähivuosina tulisi edes hankittuakaan.

Tiesin kyllä, että äitini on haaveillut aina myös kesämökistä ja niinpä heitin puoliksi vitsillä ilmaan, että mitä jos ostetaan mökki puoliksi. Tämä oli siis elokuussa. Ja ennen kuin kunnolla ehdimme edes asiaa ajatella, tuli täydellinen mökki myyntiin ja samalla viikolla se olikin jo meidän. Hassua miten joskus asiat menevät vain omalla painollaan ja lopputulosta katsellessa miettii, että näinhän sen pitikin mennä.

Mökki on kotoamme vain n 15 kilometrin päässä ja sijainti olikin yksi tärkeimmistä kriteereistä mökille. Itse mökistä olin ennemmin valmis tinkimään ulkonäöllisesti kuin paikasta. Ja paikka on todella upea, luonnontilassa oleva rinnetontti hyvän järven rannalla ilta-auringon puolella. Olen aina tykännyt hirsitaloista ja mökeistä, mutta en pyöröhirrestä. Sanoinkin äidilleni, että mitään pyöröhirsimökkiä ei sitten kyllä osteta. No kuinkas kävi ja nyt kun meillä on tämä, olen muuttanut mielipiteeni pyöröhirrestäkin kokonaan! Tontilla on rakennusoikeutta yhteensä 200m2, joten jos joskus osuu se lottovoitto kohdalle, voi ylemmäs vielä rakentaa pienen talviasuttavankin mökin.

Kurkakaanko lisää?

Mökkiä ei näy tielle ollenkaan, sillä se sijaitsee alempana rinteessä. Tässä on ensimmäiset portaat mökille ja näitä ennen on vielä luonnonkivistä tehty kaunis polku parkkialueelle. Rakastan sitä, että tämä on ihan luonnontilassa eikä nurmikonleikkuuta tai muuta työmaata juurikaan ole.

Päämökki on pikkuinen 70-luvulla rakennettu hirsimökki, missä on 24m2. Mökki oli sisältä ihan alkuperäisessä kunnossa, mutta ajattelin, että pienellä fiksauksella siitä tulee varmasti tosi nätti. Elokuussa minulla alkoi taas työt, mutta illat ja vapaapäivät menivät maalauspuuhissa ja nyt alkaa sisätilat olla valmiit. Seuraavalla kerralla voisinkin kuvailla teille niitä. Mökille tulee sähkö, mutta juomavettä ei. Sen voi onneksi kantaa kätevästi kotoa mukana. Pidän siitä, että mökillä ei ole kaikkia nykypäivän hienouksia ja halusin nimenomaan juuri tällaisen mökin enkä hienoa huvilaa. Tällainen oli se mummun ja papan mökkikin silloin kun olin pieni ja sen vuoksi kaikki ”mökkihommat” tuntuvatkin taas niin kotoisilta.

Mökin kanssa samalla tasanteella on erillinen grillimökki ja tästä tasanteelta lähtee toiset portaat alas. Rinteessä oli edellisten omistajien tekemiä istutuksia, joiden freesauksen äitini ja Eevi aloittivat viime viikonloppuna. Lisäksi he istuttivat muutamia kauniita kivikkokasveja ja havuja myös rinteeseen.

Toisella tasanteella sijaitsee n 15m2 kokoinen saunamökki, missä on siis sauna ja erilinen pieni tupa. Tämän kunnostus jää ensi kesään, mutta tämä onkin uudempi kuin päämökki, joten menisi ihan kivasti näinkin.

Tähän väliin yhdet asukuvat mökkimaisemissa. Otsikossakin jo vinkkasin, että Makian takkeja saisi nyt -25% alennuksella ja sieltä löytyy myös tätä suosittua Fishtail parkaa. Tämä on ollut kyllä tosi kiva takki ja nyt myynnissä on vähän tummemman vihreä väri, mikä on mielestäni superihana myös. Minulla on tästä takista koko XS, reiluhkoa siis. Nämä menevät aina hurjan nopsaa normihinnoillakin, nyt kannattaa siis hyödyntää ale!

Tosiaan kaikki takit ja neuleet saa -25% alennuksella täältä koodilla SUPERVIIKKO. Siellä on Makian takkeja myös miehille ja naisille lisäksi kiva paksumpi Field jacket malli ja pidempi Halla parka malli. Lisäksi kaikki muutkin takit ja neuleet on tuossa alessa, kurkkaa takkivalikoima täältä.

Kuvan kengät ovat suosikkimallini Timberlandin 6 inch premiumit, nämä ruskeat. Tämä ruskea sävy on ehkä kaikista kaunein, vaikka toki muutkin nättejä ovat. Näitäkin löytyy hyvä valikoima täältä.

Jatketaan matkaa saunalta alas. Tässä on vielä pienet portaat, jotka johtavat rantaan. Ranta on tosi kiva ja siisti ja mukavan matala myös. Näkymät ovat näistä kuvista pikkaisen muuttuneet sillä olimme eilen juuri kaatamassa tuolta vähän puita pois.

Tontti on aika iso ja rantaviivaakin kivasti. Suosikkipaikkani on tämä tontin päässä oleva kallio mistä on ihanat näkymät järvelle ja tämä on myös oikein hyvä onkipaikka lapsille.

Joskohan saisin tällä viikolla kuvat otettua sisätiloistakin, aikamoinen muutos on siellä nimittäin tapahtunut! Kaikki pinnat olivat puunväriset ja huonekorkeuden ollessa normaalia matalempi, oli sisällä aika pimeää. Maalasimme mm katon ja lattiat ja takan ja sillä sai jo hurjasti lisää valoa. Hirsiseinät jätimme makuuhuonetta lukuunottamatta alkuperäiselle pinnalle, tykkään kyllä tuosta puunsävystä nyt kun kaverina on vähän vaaleaakin.

Onko siellä ruudun takana mökki-ihmisiä? Millaisia mökkejä teiltä löytyy tai millaisesta mökistä haaveilet?

*sis mainoslinkkejä
**kengät saatu

 • JohaNna / Arjen miljonääri
  11.9.2018 at 08:47

  Itse haaveilen mökistä jostain kauempaa, noin 200 km päästä kotoa. Hirsiä sen olla pitää. 😉

 • Anonyymi
  11.9.2018 at 10:16

  Meillä on ollut jo 10 vuotta pohjoisessa mökkinä mun vanha mummola 5 hentaarin tontilla. Rintamamiestalo jonka me olemma remontoineet ihan täysin.siellä on oma rauha. Meinaa vaan olla huono omatunto kun emme ole olleet kesän aikana siellä ku yhden kerran juhannuksena. Ei oo kerennyt millään.meillä on 1,5 tunnin matka sinne.

 • Anonyymi
  12.9.2018 at 04:53

  Ranta juttu on oikeastaan aika jännä tai sitten se olen vain minä ja mun perheeni. Mun vanhempieni mökin ranta on lähes äkkisyvä. Ihan rannassa on matalaa, joka viettää muutamassa metrissä syväksi siten, että laiturin päässä on 3 metriä vettä. Ihan pienten kanssa ranta on hankala, mutta sitten kun lapset osaavat uida, niin ranta on ihan paras. Laiturin päästä voi hyppiä rauhassa veteen, ja laiturilta voi otta koko matkalta vauhtia. Nyt yhdeksän vuotias poika pääsi tänä kesänä lämpimien vesien ansiosta vauhtiin, ja hyppi, ui ja sukelsi kuin kala pitkiä aikoja. Illalla maistui sitten uni ja ruoka aikaan oli nälkä. Kuusi vuotias innostui myös kellukkeiden kanssa uimaan myös ja eiköhän saada hänetkin uimataitoiseksi pian. Vanhempieni mökki on meren saaressa etelä-suomessa ja on selkeästi kyllä lasten mielestä maailman paras paikka.

Lue lisää