HIRSIMÖKIN MUODONMUUTOS: KEITTIÖ

Moikka! Tällä kertaa voisimme kurkata mökkiremontti-sarjan toiseen osaan eli keittiön muutokseen. Ensimmäisen osa makuuhuoneen rempasta löytyy täältä ja seuraavassa osassa esittelen mökin uudistuneen tuvan.

Tosiaan, mökin hankinta jo itsessään oli aika iso taloudellinen satsaus ja senpä vuoksi varsinaiselle remontille meille ei ollut kovin suurta budjettia. Ajatuksena on, että tässä tätä sitten vähän fiksaillaan vuosien saatossa pikku hiljaa. Itseä ei täällä niinkään haittaa pieni keskeneräisyys ja on kiva kun mökki ei ole mikään työleiri vaan rentoutumispaikka ja minulle se saa ollakin erilainen kuin koti. Kaiken ei siis tarvitse olla uutta ja hienoa vaan koitamme edullisilla ratkaisuilla löytää tänne hieman päivitetympää ilmettä.

Kurkataanpa siis mitä olemme saaneet aikaiseksi!

Tässä yllä näkyykin lähes koko keittiö, eli mikään suuri keittiö ei ole kyseessä. Tila jatkuu hieman toiselle puolelle myös ja sieltä löytyy mm. jääkaappi. Säilystilaa ei kovin paljoa ole, mutta toisaalta eipähän tule raahattua mitään turhaa tavaraa tänne. Haaveilen tänne uudesta retrohenkisestä pienestä jenkkikaapista, mutta asialla ei mikää kiire ole ja vanhakin jääkaappi toimii kyllä ihan moitteettomasti.

Tässä yllä ja alla näette millainen oli lähtötilanne. Tosiaan olin niin innoissani remontin alkaessa, että unohdin kokonaan ottaa niitä ennen kuvia, joten nämä kuvat ovat mökin myynti-ilmoituksesta.

Ja tässä nyt sitten jälkeen-tilanne. Remontissa haasteita asetti vähän tuo kamina, sillä se on mökin lämmitysmuoto ja vähän hassusti tuossa kulkureitillä. Sitä emme nyt kuitenkaan alkaneet siirtämään ja niinpä keittiökaapisto ei voinut tulla kovin pitkälle, sillä ovet eivät olisi mahtuneet kaminan kohdalla aukeamaan. Takaseinällä näkyvä allas sai myös vielä jäädä, koitamme keksiä siihen jotain nätimpää ratkaisua ensi kesänä.

Mökin huonekorkeus on todella matala ja sen vuoksi yläkaapit olivat poissuljettu ratkaisu. Tilassa oli alkuperäinen kaapisto jostain 70-luvulta ja siinä oli yläkaapit, mutta itse taso oli normaalia 90cm matalempi. Purimme vanhan kaapiston pois ja hankimme tilalle uuden Ikeasta.

Seinälle laitoimme avohyllyt, nuo kiinnikkeet ovat niin ikään Ikeasta ja niihin sahautin vanerista hyllylevyt. Tämä on hieman kesken vielä, sillä pyöröhirteen on hieman hankala asentaa mitään hyllyjä kun jokainen hirsi on eri kokoinen. Niinpä hyllyjen taakse joutuu laittamaan sovituspaloja ja alhaalta ne vielä näissä kuvissa puuttuvat.

Keittiön kaapisto on tosiaan Ikean Knoxhult. Tämä oli siis valmis kokonaisuus tasoineen päivineen ja tuo harmaan sävy oli mielestäni tosi kaunis. Näitä ei myydäkään erillisinä osina vain pelkästään erilaisina kokonaisuuksina. Vetimet ovat myös ikeasta, nämä messinginväriset. Kuvassa näkyvä matto on tämä Annon sumu-puuvillamatto ja samanlainen meiltä löytyy isommassa koossa kotoakin. Matto on saatu Annolta.

Vanhan lieden laitoimme pois ja ostimme tilalle Ikeasta tuollaisen pienen induktiotason. Siinä on yksi levy ja sen saa kätevästi kaappiin kun ei ole käytössä. Ostimme Ikeasta myös uunin, halvimman mitä löytyi ja koko keittiön muutos kaikkineen tuli maksamaan vajaa 400 euroa.

Tasoa olemmekin jo käyttäneet useaan otteeseen ja se on ollut tosi kätevä ja tehokas! Olin vähän skeptinen, mutta hyvin toimii. Myös kaminaa voi hyödyntää ruoanlaitossa, joten näillä varmastikin pärjäämme ihan hyvin. Lisäksi mökillä on erillinen grillikota, missä on kaasulla toimiva iso grilli.

Koko mökki itsessäänkin on pieni, joten ei tämä keittiökään mikään tilaihme ole. Keittiön jatkeeksi olemme kaavailleet jotain avohyllyratkaisua, johon voisi laittaa astioita ja kattiloita säilytykseen. Lundian klassikkohylly sopisi kyllä kivasti tuohon, mutta katsotaan ensi kesänä mitä keksimme.

Sellainen oli meidän pieni mökkikeittiömme, mitä pidät muutoksesta?

 • Anonyymi
  9.10.2018 at 19:29

  Ihana mökkikeittiö ja juuri ihanan siitä tekee se, että toteutus on edullinen ja simppeli.. ei mikään öky vaan rentoutumispaikka, josta on pienellä budjetilla tehty kaunis ja paremmin toimiva 👌😍

  • Sini
   27.5.2019 at 09:30

   Kiitos, ihana kommentti!

   • Marja-Liisa Kuhalampi
    23.1.2022 at 12:30

    Hei! Miten Knoxhult keittiö – erityisesti ovet ja etulevyt – ovat kestäneet? Onko lohkeamia? Uskaltaisinko ottaa sen kerrostalokeittiöksi? Paitsi että se on halpa niin sen syvyys on pienempi kuin muiden Ikean keittiöiden,mikä on minun keittiössäni ratkaiseva asia. Kiitos etukäteen vastauksesta – t. marjaliisa.kuhalampi@gmail.com

    • Sini
     23.1.2022 at 17:51

     Moi! Tosi hyvin kestäneet, vaikka mökki on kylmiltään talvet! Ei mitään kulumaa tms, eli voin suositella kyllä!

     Sini

 • Heidi
  15.11.2018 at 08:26

  Nyt vasta löysin blogisi! Ihan mahtavaa uutta luettavaa 🙂
  Tämä muutos on mielestäni todella onnistunut! Keittiö vaikuttaa toimivalta ja on kyllä kaunis! Hirret tulevat kivasti esiin vaaleaa keittiötä ja lattiaa vasten. Jotenkin todella symppis, että katson kuvia uudelleen ja uudelleen 🙂

  • Sini
   27.5.2019 at 09:31

   Voi kiitos! Mielestäni tästä tuli tosi kiva ja tosiaan edullisestikin vielä!

 • Maria
  27.5.2019 at 00:00

  Ihanan näköistä! Ootteko ollut tyytyväisiä ikean uuniin ja liesitasoon? Meillä on myös suunnitteilla mökkiremontti niin mietin että josko pärjäis näillä ikean omilla. 🙂

  • Sini
   27.5.2019 at 09:32

   Moikka! Itseasiassa uunia ei ehditty vielä viime syksynä korkata, mutta tuo pieni pöytäliesi oli toimiva ja yllättävän tehokas! Sitä voin ainakin suositella ja plussaa kun saa kaappiin säilöön kun ei tarvi ja näin ollen lisää laskutilaa tasolle!

 • Tanja
  22.6.2019 at 19:44

  Onko jääkaappi tuosss tason alla? Entä hoidattako tiskit ulkona?

  • Sini
   24.6.2019 at 23:05

   Moi! Jääkaappi on tuolla kulmauksessa, ei näy kuvissa. Tuon takan muurin takana kuitenkin. Tiskaamme ulkona, haaveena olis pihalle sellainen kunnon tiskauspiste altaineen

 • Susanna
  7.7.2019 at 16:13

  Miten hoidattaa tiskauksen? Onko teillä erillinen paikka esim. ulkona ?

  • Sini
   8.7.2019 at 17:37

   Moi! Me tiskataan ulkona. Ei ole mitään erillistä paikkaa tehtynä, mutta suunnitelmissa olisi tehdä kunnon tiskauspiste.

 • P
  19.7.2019 at 09:18

  Heippa. Miten keittiö on kestänyt talvikauden kylmänä? Omalle mökille myös mietinnässä tämä. Näyttää todella hyvältä!

  • Sini
   19.7.2019 at 09:23

   Tosi hyvin! Siinä ei ollut mitään muutoksia talven jäljiltä!

   • P
    21.7.2019 at 20:50

    Ihan loistava juttu,kiitos kokemuksesta. 🙂

 • Jussi
  4.4.2021 at 14:38

  Moi! Olemme juuri miettimässä samaa keittiötä mökille, joka on talvet kylmänä. Nyt teillä on keittiö ilmeisesti ollut muutaman vuoden? Onko säilynyt hyvin tai herääkö muita ajatuksia?

  Kiitos tästä vanhahkosta postauksesta!

  • Sini
   3.5.2021 at 13:13

   Heippa! Hyvin on kestänyt, vaikka on ollut ihan kylmillään talvet! Hinta-laatusuhde kyllä kohdallaan!

Lue lisää