TÄYS KYMPPI

Viikonloppuna meillä juhlittiin 10-vuotiasta ja tässä muutamia kuvia juhlapöydästä ennen kuin vieraat saapuivat paikalle. Oi miten tykkäänkään tuosta marimekon hortensia-kuosista, siitä on tosiaan tuo pöydässä oleva liina ja astiat ovat samaa sarjaa höystettynä spalje-kuosin lautasilla.

Aika hullua miten aika rientääkään! Vaikea välillä uskoa, että esikoinen on tosiaan jo 10-vuotias. Blogiakin on kohta tullut kirjoitettua lähes yhtä kauan, aloitin tämän aikanaan ollessani Eevistä äitiyslomalla. Ja huh, viiden vuoden päästä täällä on jo mopokortti-ikäinen talossa, en ehkä kestä!

Onko siellä lukijoissa muutes vielä mukana tyyppejä, jotka ovat seuranneet blogiani alusta saakka? Muistan, että silloin alkuaikoina ei kovinkaan paljon blogeja vielä ollut ja äitiysblogeissa/perheblogeissa oli aika tiivis porukka ja ”kaikki tiesivät toisensa”. Nykyään blogeja on hurjan paljon enemmän, itselläkin tosin muutama suosikkiblogi on mitä olen lukenut ihan alusta saakka kuten esim Eppusen kaapilla.

No joo, palataanpa juhlapöytään. Päätin leipoa omaa suosikkiani eli ihanaa porkkanakakkua ja luotin taas Annin uunissa-blogin hyvään reseptiin. Porkkanakakku toimii kyllä aina ja voisin syödä sitä vaikka kuinka paljon!

Täytekakun koristelu oli täys katastrofi eikä siitä tullut yhtään sellainen kuin mitä olin ajatellut tai mitä piti. Kakku oli gluteeniton, joten kuorrutteen levittäminen pohjallekin oli jo melko haastavaa, sillä kakun pinta tarttui kuorrutteeseen kiinni. Lennosta sovelsin ideaa vähän johonkin suuntaan ja lisäsin päälle vielä valkosuklaapaloja, joten lopulta tästä tuli tällainen syksysävyinen kakkuviritelmä. Huoh, ikinä en onnistu näissä koristeluissa niin kuin haluaisin!

Suolaisena tarjottavina oli gluteeniton kinkkupiirakka sekä jauhelihapitsaa. Pitsa toimii kyllä aina ja on helppo ja nopea tehdä. Nyt pitäisi alkaa miettiä huomisten kaverisynttäreiden tarjoiluja. Mitään en ajatellut leipoa vaan menen sieltä mistä aita on matalin ja ostan jotain perusherkkuja sekä valmiita donitseja, jotka aina menevät kuin kuumille kiville.

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

    Lue lisää