DOORIE OVET JA PEITELEVYT IKEAN TV-TASOON

 *Postaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä doorie yrityksen kanssa

Meillä on ollut täällä pieni projekti menossa liittyen meidän Ikea bestå tv-tasoon. Taso saikin ihan uuden ilmeen Doorie yrityksen ovilla, peitelevyillä ja vetimillä. Kurkkataanpa lisää miten valkoinen kaluste muuttui harmaaksi, lopussa muutes kuva lähtötilanteesta!

Doorie on tosiaan uusi kotimainen firma, joka myy Ikean runkoihin sopivia ovia, peitelevyjä sekä tarvikkeita. Doorien perustaja Satu oli työskennellyt kalustealalla 10 vuotta ja päätti nyt toteuttaa unelmansa omasta yrityksestä. Satu kertoo inspiroituvansa ekologisista valinnoista ja kekseliäistä ratkaisuista ja yrityksen ideana onkin hyödyntää jo olemassa olevia toimivia runkoja antamalla niille ihan uusi ilme Doorien tuotteilla.

Doorie pyrkii myös ottamaan suunnittelussa huomioon vanhojen kalusteiden osien
hyödyntämisen. Esimerkiksi ovet on porattu niin, että Ikean
vanhat saranat käyvät saranaporauksiin. Näin kalusteen tuunauksessa
voidaan hyödyntää niitä. Kaikki Doorie ovet
valmistetaan Suomessa ja tuotteiden hiilijalanjälki on pienempi
kuin kaukaa kuljetettujen ovien.

Meillä tosiaan oli tilassa Ikean bestå kokonaisuus 180cm leveänä. Meidän edellisessä ei toki mitään vikaa ollut ja pidin siitäkin kovasti, mutta kyllä näillä peitelevyillä on suuri vaikutus loppuilmeeseen, joka on nyt hurjan paljon siistimpi kuin rungon näkyessä esimerkiksi sivuilta. Asennus oli tosi helppoa ja nopeaa ja saranoita lukuunottamatta mitään ei tarvinut purkaa. Me irroitimme Ikean ovista saranat ja laitoimme ne Doorien oviin ja sitten kaikki muut osat kiinnitettiin vanhan kalusteen päälle. Jos siis mietit vanhan kalusteen tuunaamista tai olet ostamassa uutta säilytyskalustetta, kannattaa ehdottomasti kurkata Doorien valikoima!

Valitsemani sävy on nimeltään shadow ja saatavilla olevista harmaista se tummempi. Sävy sopii mielestäni kivasti yhteen tilassa olevan marmorikuosisen laatan kanssa. Uskon, että myös se vaaleampi cloud-sävy olisi sopinut meille myös hyvin, mutta päädyin tähän tummempaan. Sivuilta voi tilata värimalleja mikä pohtii sävyjen kanssa. Tämä harmaakin kyllä näyttää vähän eri sävyiseltä riippuen mistä suunasta kuvaa ja miten valo osuu tähän. Sanoisin kuitenkin, että tällainen neutraali harmaa on tämä ja cloud on hieman lämpöisempään taittava. Vanhat tammensävyiset ovet jätän vielä jemmaan, sillä joskus voi olla ihan kiva vaihtaa ilmettä pelkillä ovillakin!

Vetimiä löytyy myös Doorien valikoimista ja itse päädyin näihin tummanruskeisiin nahkalenksuihin. Lenksuvetimet ovat toimeeet meillä kivasti ainakin vessan kaapistoissa, ja tämä ruskea sävy messinkisillä osilla on kyllä hurjan kaunis.

Tv-tason virkaahan tämä meillä siis toimittaa, mutta koska tv ei ole sisustuksellisesti niin kaunis, niin kuvasin tämän ilman sitä. Näin taso pääsee ehkä paremmin oikeuksiinsa. Nyt on kuitenkin telkkarikin laitettu jo paikoilleen ja siitä vielä alla yksi kuva.

Doorielta saa tosiaan osia näihin bestå-runkoihin, mutta myös pax-vaatekaappeihin. Lisäksi heiltä on mahdollista tilata työtasoja mittojen mukaan sekä liukuovia omilla mitoilla. Työtasot soveltuvat esimerkiksi ruokapäydän kansiksi tai isomman bestå- kokonaisuuden tasoksi. Liukuovista löytyy mm. upea lasinen tilanjako-ovi sekä myös muita liuku-ovi vaihtoehtoja. Kalusteovia ja peitelevyjä voi tilata valmiin setin tai myös ihan yksittäin.

Mielestäni tuunatusta bestå:sta tuli tosi nätti ja olen kovin tyytyväinen lopputulokseen. Voin kyllä lämpimästi suositella Doorien tuotteita muillekin. Meillä on myös toinen bestå-taso tuossa leffatilassa ja ehkäpä vielä joskus sitäkin voisi hieman tuunata. Mielenkiinnolla jäänkin seuraamaan Doorien tarinaa ja odotan tietysti innolla mitä kaikkea kivaa Satu vielä keksiikään!

 • Päivi S
  10.1.2019 at 20:12

  Mahtava keksintö!!! Saa uuden ilmeen noin kätsysti ja todella kaunis lopputulos. Ihana sävy ja nahkavetimetkin <3

 • Aimee Artigliere
  11.1.2019 at 01:49

  Beautiful.

 • Aimee Artigliere
  11.1.2019 at 01:50

  Beautiful!

Lue lisää