VM CARPET SILKKITIE JA ELSA MATOT

 *Postaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä VM Carpet yrityksen kanssa

Meidän olohuoneessa on tapahtunut pieniä muutoksia kun ennen joulua sain lähetyksen VM Carpet yritykseltä. Paketissa oli kaksi heidän ihanaa silkkitie mattoa, molemmat valkoisena. Matot sijoitin tuohon olohuoneeseen vierekkäisiin tiloihin ja samanlaisilla matoilla koko tilan ilme kyllä yhtenäistyi huomattavasti! Lisäksi paketissa oli uutukainen Elsa-matto, jossa on trendikäs kalanruotokuvio. Siitä löytyy kuvia ja juttua postauksen loppupäästä.

VM Carpetin hittimatto on ollut hattara ja tämä silkkitie on vähän samantyylinen, mutta vielä muhkeampi ja upottavampi. En edes pysty kunnolla kuvailemaan kuinka pehmeä tuo silkkitie on, se on jotain niin uskomattoman ihanaa, että meillä jopa mies kiinnitti mattoon heti huomion. Se on kuulkaas paljon se! Lapset tykkäävät makoilla tuolla lattialla maton päällä, koska se on kuulemma niin ihanan pehmeä. Ja se on, uskokaa pois! En ole koskaan tämmöistä mattoa tunnustellut mikä ei ole yhtään karhea vaan pelkkää pehmeyttä, ihan kuin silkkiä!  Jos jotain mattoa voin suositella niin tätä!

Valkoinen väri matoissa on aina pienoinen mysteeri ja jännitinkin millainenhan sävy on tässä sitten livenä yhdessä tuon meidän tammiparketin kanssa. Valkoinen sävy on tässä mielestäni ihan täydellinen, sillä se ei ole kermaan taittava luonnonvalkoinen, mutta ei mikään liian kirkas lumenvalkoinenkaan. Meillä kun ihan kirkkaanvalkoista ei ole missään niin sellaistakaan en halunnut. Tämä on mielestäni kaunis perusvalkoinen, joka ei näytä likaiselta missään nimessä. Silkkitie mattoa löytyy valkoisen lisäksi beigenä sekä kahdessa eri harmaan sävyssä. Silkkitie maton alta löytyy myös kätevä liukueste, jolloin matto pysyy hyvin paikoillaan.

Meidän olohuone on osoittautunut haastavaksi mattojen suhteen. Minulla on ollut tässä tilassa 2x3m kokoinen matto, joka oli leveydeltään hyvä, mutta pituutta oli liikaa. Tuon kokoinen matto meni kokonaan seinustan vieressä olevan lipaston alle eikä se mielestäni näyttänyt kivalta eikä ollut myöskään käytännöllinen. Standardikokoisissa yhtä pienempi 160x230cm kokoinen matto oli sopivan pitkä, mutta himpun liian kapea. Haluaisin, että matto menisi hieman tuonne sohvan allekin ja tuossa koossa se ei sinne asti riittänyt. Ratkaisuna on teettää matto mittojen mukaan ja VM Carpetilta saakin tilattua kaikkia mattoja omien mittojensa mukaan. Tämä yllä näkyvä silkkitie matto onkin mittojen mukaan teetetty ja näin ollen matto on nyt mielestäni täydellisen kokoinen tähän tilaan. Viereiseen tilaan sopiva koko oli tuo 160x230cm kokoinen matto.

Näistä muutamista ylläolevista kuvista näkee ehkä parhaiten tuota valkoisen sävyä tässä matossa. Sohvamme on tuollainen vaalea beige ja sohvalla oleva viltti hieman luonnonvalkoiseen taittava. Ennen ei missään nimessä sopinut sekoittaa valkoisen sävyjä keskenään, mutta nyt se on kuulemma tulossa ihan trendiksikin. Mielestäni on kiva, ettei kaikki ole ihan samaa sävyä ja näin ollen jokainen asia pääsee paremmin oikeuksiinsa.

Tässä näkyy kuvia tuosta uutuusmatosta nimeltä Elsa. Matossa on kaunis kalanruotokuvio, mikä on toteutettu villalangalla sekä paperinarulla. Tässä matossa sävy valkoinen on eläväinen luonnonvalkoinen, mikä nousee kivasti esiin tuosta laattalattiasta.

Meillä on tästä kulku kylpyhuoneeseen, joten halusin tilaan helppohoitoisen ja tasaisen maton. Tämä on kulkureitillä, joten matto joutuu aika kovalle kulutukselle ja varmasti likaantuukin hieman helpommin kuin toisessa olohuoneessa. Villa materiaalina hylkii itsessään jo likaa ja matto on myös käsitelty vielä likaa hylkiväksi. Tässäkin on pohjassa kätevä liukueste ja tällaisissa ohuemmissa matoissa mielestäni se onkin todella käytännöllinen!

Elsa-matosta löytyy tämän valkoisen lisäksi myös beige, musta ja harmaa värivaihtoehdot. Tähän olisi varmasti sopinut kivasti myös tuo beige, ainakin kuvissa se näyttää tosi kauniilta. Olen erityisen ihastunut maton kuviointiin, mikä paljastuu kunnolla vasta lähempää tarkastaeltaessa. Mielestäni tämä on kivan klassinen kuviointi tilaan kuin tilaan, toimisi mahtavasti myö esimerkiksi ruokapöydän alla!

Nämä VM Carpetin matot ovat nyt tovin olleet meillä käytössä ja olin kyllä erittäin tyytyväinen molempiin valintoihin. Uskon, että silkkitie matosta tulee hattara-maton tavoin yksi suuri hittimatto (ellei jo olekin) ja povaan tämän syksyn uutuusmatolle Elsalle myös suurta suosiota. Kalanruoto on ainakin lattiassa ja laatoissa tullut rytinällä muotiin ja toimii tosiaan myös tekstiileissä oikein kivasti!

Mitä tykkäsit meidän kodin uusista VM Carpetin matoista? Käyhän kurkkaamassa kattava valikoima täältä ja tosiaan värejä ja malleja löytyy vaikka kuinka!

 • Anonyymi
  9.1.2019 at 08:25

  Meillä lähti myös Silkkitie matto valkoisena tilaukseen ja pikkasen kyllä jännittää tuo väri lapsiperheessä! Käsittelitkö suoja-aineella teidän maton? Ja onko muuten kokemusta valkoisista matoista? Ihana se kyllä on, ja onneksi pesulat on keksitty 😉 Meillä on nyt olkkarissa villamatto ja mua rupesi ärsyttämään kun siitä irtoaa koko ajan sellaista pientä haitua, villakoirien lisäksi sohvan aluset ja nurkat on täynnä maton villapalleroita.

  • Anonyymi
   9.1.2019 at 21:47

   En käsitellyt millään aineella. Meillä oli vuosia vuosia sitten yksi matto johon laitoin jonkun suoja-aineen ja se haisi ihan kamalalta! Näin valkoista mattoa ei ole aikaisemmin ollut, vähän jännittää kyllä! Mut niin hurjan kaunis tää on!

 • Jenna R.
  4.12.2020 at 10:48

  Hei, mikä tuo harmaan seinän sävy on tuossa tilassa, missä sillkitiematto?

  • Sini
   10.12.2020 at 11:40

   hei! Se on farrow&ball maalin sävy cornforth white

Lue lisää