WOODNOTES K-TUOLI DAS KANKAALLA

 *Woodnotes K-tuolin päällisestä saatu alennusta blogin kautta

Moikka! Jos seuraatte instaani niin huomasittekin ehkä eilen, että kerroin stoorin puolella kivasta paketista mikä saapui. Paketissa oli tilaamani Woodnotes vaihtopäälliset tuohon meidän k-tuoliin. K-tuoliin on nimittäin tullut uusi kangasvaihtoehto noihin päällisiin sen perinteisen paperinarun tilalle ja nämä uudet päälliset ovat vesipestävää Das kangasta! Ihastelinkin tällaista jo kesällä Vepsäläisellä ja tilasin Woodnotesilta mallipalat tuossa syksyllä.

Vaikka sainkin alennusta näistä, oli hankinta kuitenkin sen verran arvokkaampi ostos, että päätin tehdä tilauksen vasta nyt 2019 vuoden puolella. Olin asettanut itselleni jonkinmoisen sisustusbudjetin viime vuodelle ja koitin siinä pysyä, joten siksi siirsin hieman tilausta. Itse koitan aina etukäteen miettiä mitä tarpeellista ja pakollista suurempaa on hankittavana vuoden aikana ja sen mukaan sitten vähän suunnitella noita ostoksia ja säästösuunnitelmaa. Monesti myös olen huomannut, että kun olen siirtänyt jotain hankintaa, ei se ehkä sitten myöhemmin olekaan tuntunut enää niin must jutulta ja näin ollen harkinnasta on ollut kyllä hyötyä. Ja taas vastaavasti jos jotain odottaa kauemmin ja säästää sitä varten, tuntuu sitten ne nappiin menneet ostokset extrakivoilta!

Tämä K-tuoli on meillä se leveämpi malli ja ostimme tämän käytettynä ennen kuin tähän uuteen kotiin muutimme. En ehkä silloin ihan hahmottanut kuinka iso tämä tuoli onkaan ja tosiaan tähän mahtuu hyvin aikuinen ja lapsikin vierekkäin istumaan. Noh, tämä on kuitenkin ollut meidän kodin käytetyin tuoli heittämällä ja on ollut kovassa käytössä ostohetkestä saakka. Paikka mihin tätä olin uudessa kodissa kaavaillut, oli meidän tv-tila eikä tämä siis tässä olohuoneessa normaalisti olekaan. Ajattelin nyt kuitenkin kuvata tuolin myös olkkarissa, sillä tv-tilassa tuoli on vähän ahtaasti eikä oikein pääse kuvissa siinä oikeuksiinsa.

No joo, mutta sitten itse sävyyn. Jostain syystä kaikki päälliset aiheuttavat minulle eniten päänvaivaa. Mietin silloin tosi kauan meidän sohvan sävyjä ja näitäkin mallipaloja pyörittelin monen monta kertaa. Vaihtoehtoja oli itsellä aluksi 4 (mallipalat näkyy postauksen lopussa) ja lopulta sitten päädyin jättämään harmaat pois vaihtoehdoista ja jäljelle jäi tämä valkoinen Das 01 tai light beige Das 02 . Joka toisena päivänä olin toisen kannalla ja seuraavana päivänä muutin mieltäni. Lopulta en enää kestänyt itsenäni ja sanoin miehelle, että päätä sä. Mies valitsi tämän valkoisen ja tämä on kyllä tosi kauniin valkoinen. Uskon, että olisin tykännyt siitä beigestäkin (ja harmaasta), joten ei näillä varmaan millään voi pieleen mennä. Noiden neljän sävyn lisäksi oli vielä pari tummempaa sävyä, mutta niitä en hoksannut kuvata kun eivät itsellä harkinnassa olleet.

Aikaisempi päällinen oli meillä siis musta paperinarukankaasta oleva eikä se oikein ollut käytännöllinen lapsiperheessä. Siinä mustassa näkyi kaikki murut ja tahrat tosi helposti ja paperinarusta niitä on myös vähän hankala saada pois. Mitään kulumaa kankaassa ei ole, joten kestävä kangas se on kyllä! Uskoisin, että sellainen kaksivärinen beige/kitti olisi tuossa materiaalissa ollut meille se armollisin. Huomasin nyt myös, että tämä Das kankaasta oleva päällinen on paljon pehmeämpi ja tuolissa on mielestäni nyt entistä parempi ja mukavampi istua. Nämä das päälliset ovat myös vesipestävät ja se olikin suurin syy miksi juuri tällaiset halusin vanhojen tilalle.

Näissä kuvissa tämä valkoisen sävy tulee mielestäni aika realistisesti esille. Tämä ei ole ihan kirkkaan vitivalkoinen (lumenvalkoinen) vaan sellainen pehmeänvalkoinen. Mielestäni kuitenkin juuri sellainen mikä menee vähän kaiken kanssa eikä mikään likasen valkoinen. Tuossa nahkatuolilla oleva viltti on selkesäti kermanvärinen/luonnonvalkoinen ja Das 01 on sitä paljon valkoisempi. Lattiassa oleva matto on VM-Carpetin silkkitie valkoisena (juttua muutes täällä) ja aika lähellä ovat nämä sävyt, tuoli on ehkä vähän kirkkaampi.

Tässä tosiaan tila ja paikka, missä tämä K-tuoli yleensä on. Meillä on tuossa tosiaan telkkari ja siinä mm. pleikka niin tässä sitä sitten useinmiten aina joku istuu. Itse istun harvemmin, koska en juuri telkkaria katso, mutta tämä on mm. miehen lempparituoli. On tämä minunkin mielestäni tosi hyvä istua ja koen, että hankinta oli oikein hyvä niin tuolissa kuin tässä päällisessäkin.

Vähän nyt mentiin sävyssä ääripäästä toiseen. Katsotaan nyt miten valkoisten päällisten kanssa vuosien saatossa käy, voin kirjoitella joskus vielä kokemuksia näistä kun ovat jonkin aikaa olleet käytössä.

Jos nyt siis hankkisin kokonaan uutta K-tuolia, ottaisin ehdottomasti sen tällä Das-kankaalla. Sävymaailma on omaan makuuni myös, tosiaan lisäksi oli musta ja tummanharmaa vielä ainakin valikoimissa.

Mitä tykkäätte uusista päällisistä? Mikä olisi sun suosikki noista sävyistä?

 • Anonyymi
  18.1.2019 at 17:26

  Kaunis tuoli!

  Mistä oot hankkinut olohuoneen sohvalla näkyvän yksivärisen ruskean tyynyn?

  Tiia

 • Anonyymi
  22.1.2019 at 20:00

  I really like your blog.. very nice colors &
  theme. Did you make this website yourself or did you hire someone to do it for you?
  Plz answer back as I'm looking to construct my own blog and would like
  to find out where u got this from. appreciate it

 • Handy Squad
  24.1.2019 at 09:54

  Hi Sini, just found your blog by reading Eleni's post over at my paradissi about your kitchen! We love your decorating style and look forward to seeing more of it this year! David at the Handy Squad.

Lue lisää