TULPPAANIT TUO KEVÄÄN

 Kaupallinen yhteistyö Kauniisti kotimainen

Tulppaanit ovat itselle yksi saapuvan kevään merkki. Myydäänhän näitä toki jo joulunakin, mutta jotenkin itse suuntaan katseet tulppaaneihin aina näihin aikoihin kun päivä alkaa pidentyä ja kaamoksen jälkeen mielikin kirkastua. En ollutkaan ainut, joka oli ajatellut ostavansa tulppaaneja sillä piipahtaessani lähikukkakaupassa minulle myytiin ei oota ja kerrottiin, että tulppaaneja oli mennyt ihan älyttömästi lähipäivinä. Suomalaiset ovatkin yksiä maailman ahkerimpia tulppaaninostajia väkilukuun suhteutettuna. Tiesitkö, että Suomessa kasvatetaan jopa 300 erilaista tulppaanilajiketta?

Onneksi uusi kuorma oli tulossa ja ryntäsinkin heti aamusta nappaamaan parhaat päältä. Värien kanssa taas piti pähkäillä, valkoiset ovat klassisen kauniita, mutta nyt kaipasin jotain muuta. Päädyin ihaniin kaksivärisiin keltaoransseihin ja toisen kimpun nappasin kauniin lilan värisenä. Kukilla on kyllä mieletön vaikutus mielentilaan ja kodin tunnelmaan. Vaikka sotkut osuivat silmään siellä täällä, tekivät tuoreet kukat kodista kuitenkin heti kauniimman. Myös kukkien tuoma väriterapia nosti mielialaani huomattavasti, hassua miten pienillä asioilla voikin saada aikaan suuren vaikutuksen.

Tulppaaneissa kannattaa ehdottomasti suosia kotimaisuutta. Kukat itsessään ovat tuoreempia eivätkä kärsi pitkistä kuljetusmatkoista kuten ulkolaiset kukat. Lisäksi tukemalla kotimaisia kukkia tuet samalla suomalaisia viljelijöitä ja kotimaista työllisyyttä. Kotimaisuuden tunnistaa helposti Sirkkalehtimerkistä, itse ainkin olen kiinnittänyt huomiota, että monien markettien kukkaosastolla myydään juurikin Sirkkalehtimerkittyjä kukkia. Se on aina hyvä juttu se!

Tulppaani on varsin helppohoitoinen ja ilahduttaa maljokossa noin viikon. Itse leikkaan ensin aina uuden imupinnan kukkien varsiin ja jätän vielä hetkeksi kukkien muovikääreen ympärille laittaessani kukat maljakkoon. Tällöin kukkien varsien nestejännitys palautuu ja kääre tukee kimppua. Jos haluat saada tulppaanit aukeamaan nopeammin, laita maljakkoon lämmintä vettä. Maljakon vesi on hyvä vaihtaa pari kertaa viikossa ja vedenvaihdon yhteydessä voi varresta napata pienen palan pois. Tulppaanit viihtyvät hyvin viileässä ja kimppu säilyykin kauniimpana pidempään jos sitä voi välillä säilyttää viileässä.

Kattavan paketin tietoa lähikukista löydät Kauniisti kotimaisen sivulta täältä. Tulppaaneista on myös koottu hyvä tietopaketti sivuille tänne ja kevätsesongin sipulikukista tänne.

    Lue lisää