JUUSTOKAKUN YSTÄVÄ, TESTAA NÄMÄ!

 

Rakastatko juustokakkuja? Jos vastasit kyllä, olet löytänyt oikeaan paikkaan! Testasin täällä viikolla muutamaa hyvää juustokakkuohjetta Emma Ivanen ja Noora Puiston minimuru* kirjasta ja ne olivat niin hyviä, että ansaitsevat ehdottomasti päästä jakoon!

Rakastan juustokakkuja yli kaiken ja harvoin olen kyllä huonoa juustokakkua maistanutkaan. Ehkä tuorejuustolla ei voi epäonnistua teki mitä tahansa. Yksi kaikkien aikojen lempparini on aikoinaan omissa ylioppilasjuhlissanikin tarjolla ollut valkosuklaajuustokakku melbakastikkeella. Hmm, pitäisikin taas joskus leipoa sellainen! 

Meille oli illaksi tulossa vieraita ja leivoimme Aatun kanssa nämä jo hyvissä ajoin päivällä. Koska talokin oli kuin myrskyn merkki, piti loppuaika käyttää siivoamiseen ja nappasin näistä tarjottavista nopeasti kuvat jo päivällä ennen vieraiden saapumista. Piti muutama astiakin rekvisiitaksi laittaa, ettei näyttäneet niin orvoilta 🙂

Tässäpä testaamani ohjeet, ensimmäisenä tuo suklainen versio. Tein itse tämän pyöreään vuokaan neliönmuotoisen sijasta.
suklaajuustokakkupalat
16 palaa / 1 juustokakku
200g digestivekeksejä
75g voita

400g tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
50g maitosuklaata
Kuumenna uuni 140 asteeseen. Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun 20×20 cm kokoisen neliövuoan pohjalle. Voit paistaa kakun myös noin 20 cm kokoiseen pyöreään irtopohjavuokaan.
Sekoita kulhossa tuorejuusto ja sokerit. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte vuokaan. Sulata suklaa ja lusikoi täytteen päälle. Marmoroi pinta veitsellä. Paista uunin keskitasolla 30 minuuttia. Anna tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli. Leikkaa paloiksi.

Juustokakku toimii perinteisen kakun lisäksi myös muffinssiversioina! Näistä sitruunanmakuisista juustokakkumuffinsseista tuli tosi hyviä!

sitruunajuustokakkumuffinssit
30kpl minikokoisia / 10 kpl normaalikokoisia
150g voita
2 kananmunaa
1 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl raastettua sitruunan kuorta
2 rkl sitruunamehua
200g tuorejuustoa
1/2dl sokeria
1 kananmuna
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi ja lisää joukkoon kananmunat sekä maito. Sekoita kuivat aineet keskenään  ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Kääntele joukkoon raastettu sitruunan kuori ja sitruunamehu. Asettele paperivuoat muffinipellin syvennyksiin ja jaa taikina vuokiin.

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja lusikoi taikinan pinnalle. Paista uunin keskitasolla 16-18 minuttia. Voit paistaa muffinssit myös normaalikokoisessa vuoassa, jolloin saat noin 10 kpl muffinsseja. Paista niitä noin 25 minuuttia.

Tämä minimuru kirja on kyllä niin ihana, että suosittelen kyllä sitä ihan kaikille! Kuvat ovat mielettömän kauniita ja tähän asti kaikki ohjeet mitä olen testaillut, ovat olleet myös tosi hyviä. Jos kiinnostuit, tsekkaa kirja täältä*.

 • Liekki
  26.3.2019 at 20:14

  Suklaajuustokakkupalat kuulostavat herkullisilta mutta mikä ihme tuo kaunis musta riippuvalaisin on teidän olohuoneessa? 🥰

  • Anonyymi
   29.3.2019 at 10:22

   Moi! Se on Gubi multi-lite valaisin!

   Sini

Lue lisää