KESÄN TO DO LISTA: PIHA

Tänään tuossa aurinkgonpaistetta kotona ihaillessa aloin miettiä jo tulevan kesän tehtävälistaa tuon pihan suhteen. Viime kesänä saimme valmiiksi terassin ja talon pintamaalauksen ja tekemistä riittää varmasti muissa jutuissa vielä useammalle kesälle.

Kokosin listaa vähän itsellenikin ylös, että mitä kaikkea sitä pitäisikään vielä pihan suhteen tehdä. Tässäpä muutama kohta mitä keksin (osa vähän sellaisia haavejuttuja eikä mitenkään pakollisia).

1. Aita tien viereen. Mietimme laittaisimmeko jonkun pensasaidan vai puuaidan. Jonkinmoinen moderni rima-aita voisi olla kaunis ja sopisi hyvin talon julkisivuun. Kuvan musta aita valkoisen talon edessä näyttää aika hienolta!

2. Istutusaltaat takapihalle. Haaveilen omasta pienestä kasvimaasta (hah kun niin hyvä näiden kasvien kanssa olen). Muutamaan pieneen altaaseen saisi kuitenkin kivasti jotain kasvamaan ja lapsillekin olisi varmasti kiva hakea omasta maasta kasviksia (jos ne säilyvät hengissä). Takapihalle voisi sopia kivasti mustat puiset tuoomaan kontrastia valkoista seinää vasten. Kuva täältä.

3. Sisääntulon portaat ja rimoitus. Toiset portaat päädystä vielä uupuvat ja tolppien väliin pitäisi tehdä mustasta rimasta näkösuoja. Samalla systeemillä pitäisi tehdä myös autokatoksen toinen sivu. Kuva täältä.

4. Pergola takapihan terassille. Viime kesänä ehdin jo maalata pilarit pergolaa varten, mutta muuten se jäi vaiheeseen. Pergolasta tulee musta, mutta vielä pitäisi miettiä millainen katto siihen tehdään. Kuva täältä.

5. Roska/pyöräkatos. Etupihalle tehtiin pihatöiden yhteydessä paikka, johon tulee yhdistetty roskakatos ja pyörävarasto. Tai siis lähinnä pyöräteline katoksen sisään. Joskohan pyörät sitten olisivat jossain muualla kuin keskellä pihaa kumossa. Kuva täältä.

6. Pikkuinen kasvihuone (kuva). Tämä on se haave eikä niinkään to do listalla ollenkaan. Olisi ihana tuollainen pieni kasvihuone, jossa toisessa päässä olisi tilaa säilyttää kaikkia puutarhavälineitä, ruohonleikkuria ym tavaraa. Jos ei tuollaista oikeaa kasvihuonetta niin terassille seinää vasten laitettava miniversio voisi olla myös aika kiva!

7. Istutusaltaat etupihalle. Näihin tulisi pieniä puita ja pensaita. Kuvan valkoinen puinen näyttää kivalta ja olisi helppo tehdä itsekin.

8. Autotallin järjestys. Ei varsinaisesti kyllä pihahomma ole, mutta tosiaan meillä on sisäpuoli autotallista kokonaan vielä kesken eikä siellä ole mitään hyllyjä tms. Voitte arvata millainen kaaos siellä on. Haaveena olisi säilytysjärjestelmä, jossa kaikelle olisi oma paikkansa. Saas nähdä vaan kuinka käy. Niin ja saisihan sinne (jos kasvihuone/varasto ei koskaan toteudu) myös sävysävyyn olevat kauniit puutarhavälineet järjestykseen kuten inspiraatiokuvassa. Nauroin tälle, sillä tosiaan kuvassahan on ihan mielettömän hienon näköinen, mutta todellisuudessa ne multaiset kaikenkirjavat välineet ei ihan noin hyvältä seinällä näyttäisi.

Ai joo ja terassin käsittely varmaankin olisi tiedossa samoin kuin noiden kaikkien istutusten miettiminen. Toivottavasti viime syksynä kylvetty nurmikko lähtee kasvamaan, ettei tarvisi sen kanssa touhuta.

Hmm, musta tuntuu, että unohdin jonkun tosi oleellisen jutun. Etupiha meillä on ihan soralla vielä, siihen on kaavailtu asfalttia joskus, mutta ei ainakaan vielä ensi kesänä laiteta.

Eiköhän tällä listalla saa aikansa kulumaan ensi kesänä 😀

    Lue lisää