UUDET PÄÄLLISET ADEA BAND SLIM SOHVAAN

 *Kaupallinen yhteistyö yhdessä Adea yrityksen kanssa

Me hankimme uudet sohvat kotiimme muuttaessamme 1,5 vuotta sitten. Alusta asti oli selvää, että halusimme panostaa sohvissa ja sängyssä laatuun ja ne olivatkin arvokkaimpia hankintoja mitä uuteen kotiimme teimme. Sohvat ovat kuitenkin kovalla käytöllä ja halusin, että ne olisivat sekä kauniit, että laadukkaat ja lisäksi tietysti vielä hyvät istua. Adean sohvia olin ihastellut kyllä jo kuvissa ja vaihtoehtoina meillä oli band slim malli sekä bon malli. Koska tykkäämme myös löhöillä sohvilla valikoitui lopulliseksi valinnaksi band, bon malli kun on hieman ryhdikkäämpi ja jämäkämpi. Yksi kriteeri meille oli myös kotimaisuus ja Adean sohvissa täyttyi nämä kaikki ja erityisen kiva oli, että sohva valmistettiin täällä Pohjanmaalla Kauhajoella. Olemme olleet todella tyytyväisiä meidän sohviin ja edelleen valitsisin samat sohvat jos nyt pitäisi päättää.

Ostaessamme sohvat valitsin silloin kankaiksi Linosa kankaan, jossa on suurin osa puuvillaa ja loput pellavaa. Olen ollut todella tyytyväinen valintaani, kangas on edelleen kuin uusi eikä siinä ole mitään nyppyjä tai kulumisen jälkiä. Meillä oli väreinä vaalea beige ja vaalea harmaa ja niitä olen pessyt koneessa kotona. Tummia linosa kankaita en ehkä pesisi itse, sillä siihen saattaa tulla raitoja. Tärkeää on myös, ettei konetta laita liian täyteen vaan päälliset pesee väljässä vedessä.

Sain valita Adealta uudet vaihtopäälliset sohviimme ja näiden uusien päällisten kanssa pähkäilinkin hieman pidempään. Toisaalta halusin olla rohkea ja valita jonkun eksoottisen erilaisen värin, mutta toisaalta taas mietin kyllästyisinköhän siihen kuitenkin jossain vaiheessa. Yllä muutamia vaihtoehtoja mitä mietin. Nuo beiget, harmaat ja ylläri konjakinruskeahko olivat kaikki vaihtoehtoja ja samoin todella tummansininen kangas. Tummansininen sohva näyttää mielettömän upealta ainakin kuvissa ja olisinkin ehkä sen pienempään sohvaan valinnut jos sohvan ja ikkunan välissä olisi ns kulkuväylä. Nyt sohva on suoraan ikkunan edessä ja mustien karmien kanssa ajattelin, että ehkä sekoittuu liikaa niihin eikä pääse täysin oikeuksiinsa. Lisäksi tummassa päällisessä näkyy myös tietynlainen lika aika herkästi, joten päädyin lopulta valkoisiin.

Koska toisen puolen olkkarin sohva on juuri jo kuvissa näkynyt sohvapäytäpostauksessa täällä, keskityin enemmän kuvaamaan tätä tv-tilan sohvaa. Tätä näkyy muutenkin harvemmin kuvissa ja nyt otin samalla muutaman kuvan vähän kauempaakin. Valitsin molempiin sohviin lopulta samanväriset kankaat ja saman Linosan kuin aikaisemmissakin. Värisävy on meillä näissä valkoinen 9987. Tämä ei ollut aivan se kirkkain valkoinen vaan siitä seuraava. Meillä kun ei ole mitään ihan vitivalkoista vaan seinätkin ovat tikkurilan ”paperi” sävyä niin ajattelin sellaisen lumenvalkoisen pomppaavan liikaa esiin muusta sisustuksesta. Tämä Linosan sävy ei ole missään nimessä kermanvalkoinen vaan sanoisin, että sellainen ”perusvalkoinen” mikä sopii kaiken kanssa.

Valkoiset jutut olen kokenut sisustuksessa itseasiassa aika helpoiksi lapsiperheessä. Niihin voi huoletta käyttää tahranpoistoa ilman, että värit haalistuvat eivätkä niiden sävyä muuta auringonpaistekaan. Tottakai joku megakatastofitahra voi tulla, mutta yhtälailla sellainen näkysi harmaassa ja beigessäkin sohvassa. Nämä ovat olleet meillä nyt jonkin aikaa käytössä ja olen ollut kyllä tyytyväinen valintaan. Aikaisemmin tässä tilassa oli harmaa sohva ja se oli aika samaa sävyä kuin seinä. Nyt sohva tulee kivasti esiin seinää vasten ja muutenkin valkoinen antoi raikkautta ja valoisuutta kyllä huomattavasti lisää koko tilaan.

Saimme tilaan myös rahin tuohon pidempään 250cm pituiseen band sohvaan. Meillä oli rahi mietinnässä silloin kun sohvia hankimme, mutta koska rahaa meni jo ilman sitäkin niin paljon, päätimme jättää rahin vielä mietintään. Adelta löytyy ylhäältä kaikki jälleenmyyjien kautta tehdyt tilaukset, joten sieltä on helppo katsoa esim mikä kangas on omassa sohvassa ja voi tilata samasta kankaasta vielä myöhemminkin lisäosia. Adealta löytyy myös kaikenlaisia varaosia jos tarvitsee esim kiinnityspaloja, sisätyynyjä, jalkoja jne.

Meidän sohvat ovat 95 cm syviä ja samaa syvyyttä on tuo uusi rahikin. Adelta saa myös 120cm syviä sohvia ja raheja. Lisäksi band malliinkin on useampia eri jalkavaihtoehtoja saatavilla.

Pääsin vierailemaan Adean tehtaalla ja näin omin silmin miten huonekaluja siellä valmistetaan ja kuinka monta työvaihetta esimerkiksi sohvassakin on. Kaikki yksityiskohdat ovat loppuun asti mietittyjä ja sohvissa kiinnitetään erityisen paljon huomiota siihen, että niissä on oikeasti hyvä istua. Itselleni sohva on hankinta, joka tehdään vuosikymmeniksi ja siksi siitä mielelläni maksan silloin hieman enemmän. Adean mallit ovat myös kauniin ajattomia ja juurikin uusilla päällisillä voi vanhan sohvan päivittää ihan uuden tyyliseksi.

Uudet päälliset ovat myös kivaa vaihtelua sisustukseen ja toki myös ympäristöystävällisempi valinta kuin aina uuden sohvan ostaminen.

Kuvassa näkyy meidän 180 cm kokoinen  band slim sohva, johon uudet päälliset maksavat alkaen 889 euroa uuden sohvan hinnan ollessa alkaen 2332 euroa. Verhoilun hinta sohvaan nähden voi kuulostaa suurelta, mutta pintaverhoilun osuus koko sohvasta on normaalistikin suuri. Huppuun menee noin 10m kangasta ja tietysti pitää ottaa huomioon leikkaus, ompelu ja viimeistely. Ja se, että nämä kaikki tehdään käsin Suomessa. Laittessani noita uusia päällisiä kiinnitin kyllä erityisesti huomiota siihen kuin hyvin ja huolella ne oli tehty. Mitään langanpäitä ei roikkunut missään, ompeleet olivat suorat ja huppu istui sohvaan kuin hansikas.

Adealta löytyy sohvien lisäksi paljon muitakin kauniita huonekaluja kuten esimerkiksi meidänkin olohuoneessamme oleva nahkainen bonnet tuoli. Lisäksi on ihania pöytiä, hyllyjä, tuoleja, mattoja ja raheja. Myös tyynyjä saa tilattua haluamillaan kankailla ja tällä sohvalla oleva konjakinruskea nahkatyyny on Adean valmistama. Sen sävy on master 53 whiskey. Ihastelin Adean tehtaalla marmorista Plateau sohvapöytää, etenkin se ruskea oli superkaunis ja sopisi kivasti kyllä tuohon olohuoneeseemme. Jätin kuitenkin sohvapöytäasian vielä hautumaan, sillä en oikein ollut varma minkä mallisen ja mistä materiaalista haluaisin pöydän. Marmori nyt kuitenkin on klassinen valinta ja siitä löytyi heiltä myös musta ja valkoinen vaihtoehto.

Vielä ei ainakaan ole mitään suurempia tahroja uusiin päällisiin ehtinyt tulla. Vanhat päälliset pesin kaappiin odottelemaan ja nyt on kiva kun voi sitten aina välillä vaihdella näitä keskenään. Täältä ainakin siis iso suositus Adealle, Band mallille ja Linosa kankaalle!

 • Lillan
  12.3.2019 at 21:16

  Hyvältä näyttää! Alekoodi päällisiin olis kiva ☺

 • Iris
  19.1.2020 at 11:54

  Osaatko sanoa saako pelkkiin istuintyynyihin uusittua päällisen? 🙂

  • Sini
   19.1.2020 at 14:44

   Kyllä käsittääkseni saa ihan vaan vaikka yhteenkin tyynyyn. Nuo tehdään tilauksesta, sähköpostitse kannattaa kysäistä suoraan adealta!

Lue lisää