Pääsiäisen ruokia ja muita juttuja

* Baarijakkarat saatu by Crea yritykseltä

01 sliik by crea baarijakkarat

Pääsiäinen alkaa olla kohta taputeltuna ja tässäpä hieman kuvasaldoa meidän pääsiäisestä. Itsellä oli kivasti nyt pidemmät vapaat tässä ja vietimmekin pääsiäistä ihan rennosti kotosalla hyvän ruoan merkeissä.

02 sliik by crea coffee bean

Perjantaina kuvasin täällä kotona näitä uusia by Crea* merkin baarijakkaroita, jotka tulivat meille tuossa jokin aika sitten. Kyseessä on ruotsalainen brändi, joka valmistaa mm. näitä kauniita baarituoleja ja paljon muutakin. Tuolit saa tilata omien mittojen mukaan (valittavana myös kaksi standardimittaa) ja haluamillaan tekstiileillä. Valikoimissa on hurjasti erilaisia kankaita ja sävyvaihtoehtoja, päädyin näissä meidän omissa nahkaan sävyssä coffee bean. Meidän omissa korkeus on tuo 66 cm.

03 sliik by crea baarijakkarat nahka

Tuoleihin on mahdollista valita halutessaan myös selkänojaan tuollainen ”trimmi” ja valitsinkin siihen saman sävyn tuosta nahasta. Rungon värivaihtoehtoina on musta tai valkoinen ja päädyin tuohon valkoiseen. Näistä löytyy myös käsinojallinen malli sekä tavallinen matala tuoli ja nekin ovat tosi kauniita. Tuolta by Crealta voi tilata ilmaiseksi erilaisia kangasnäytteitä jos emmit värivaihtojen kanssa. Tilasin itsekin näytteet ja toinen suosikkini oli nahka sävyssä latte.

04 sliik uunilohi

Perjantaina olin vielä töissä ja työpäivän jälkeen oli kiva laittaa jotain hyvä ja nopeaa ruokaa. Niinpä söimmekin perjantaina herkullista smetanalohta, joka on kyllä niin yksinkertainen ja nopea laittaa. Lohesta poistetaan nahka ja ruodot, maustetaan suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla ja päälle laitetaan 2 purkkia smetanaa. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minnuttia. Nam!

05 sliik smetanalohi
06 sliik moderni olohuone

Kotona ei meillä hirveästi pääsiäiskoristeita näkynyt. Muutamat pajunoksat koristelin maljakkoon ja kaivoin vanhat aarikan pääsiäsikoristeet esiin. En ole mikään sesonkisisustaja ja aika vähän koristelen yleensäkään kotia oli kyseessä sitten joulu tai pääsiäinen.

07 sliik marimekko piccolo mekko

Pääsiäisen yhtenä asuna oli tämä ihana marimekon ilmassa piccolo mekko kauniin keltaisessa sävyssä.

08 sliik marimekko piccolo
09 slii paasiaiskattaus

Pääsiäsen makeaksi herkuksi leivoin limettijuustokakun marenkikuorrutuksella. Ohje tähän oli uudessa Annin uunissa leivontakirjassa. Tämä oli kyllä tosi hyvä ja ihanan raikas kakku. Varmasti tulee tehtyä uudemmankin kerran!

Limettijuustokakku marenkikuorrutuksella:

pohja:
150 g kaurakeksejä
50g voita

täyte:
2-3 limetin mehua ja kuoriraaste
3-4 liivatelehteä
3 dl vispikermaa
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g tuorejuustoa
5-6 mansikkaa viipaloituna

mansikkamarenki:
3 valkuaista
2,5 dl sokeria
1 dl vettä
3 tl aitoa mansikkajauhetta tai masikka-aromia
1 tippa vaaleanpunaista pastaväriä

10 sliik paasiaisen kattaus

Pingota leivinpaperi noin 20 cm irtopohjavuoan pohjalle. Murusta keksit, sulata voi mikrossa. Yhdistä voi ja keksimuru ja painele seos kevyesti vuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin ja valmista täyte.

Purista limettien mehu suoraan pieneen kattilaan. Laita liivatteet likoamaan 5 minuutiksi kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita hetkeksi jääkaappiin. Kuumenna limetinmehu kiehuvaksi. Purista liivatteetsa vesi ja sulata ne mehuun. Jätä jäähtymään. Vatkaa tomusokeri, vaniljasokeri ja tuorejuusto sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää liivateliemi tuorejuustomassan sekaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kääntele lopuksi nuoljalla joukkoon kermavaahto ja limetin kuoriraaste. Kaada täyte keksipohjan päälle ja painele mansikkalohkot täytteeseen. Laita kakku hyytymään jääkaappiin ainkin 5 tunniksi tai yön yli. Tee marenki vasta kun kakku on kokonaan hyytynyt.

Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi kovaksi vaahdoksi. Kuumenna kattilassa sokeri ja vesi noin 120 asteiseksi. Kaada sokeriliemi valkuaisten joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes marenki on huoneenlämpöistä. Tähän menee useita minutteja. Lisää mansikkajauhe tai -aromi sekä tippa pastaväriä ja vatkaa marenki tasaiseksi. Irrota kakku irtopohjavuoasta ja aseta tarjoilualustalle. Kaavi marenki hyytyneen kakun päälle ja polta marengin pintaa kevyesti tohottimella ennen tarjoilua.

11 sliik by crea barstools
12 sliik by crea baarituolit
13 sliik virpojat

Lauantaina meilläkin starttasi kaksi trullia kierrokselle. Tällä kertaa liikkeelle lähti kissa ja velho, koska Aatu kieltäytyi olemasta noita 😀

14 sliik palapihvit

Lauantaina herkuteltiin hyvällä äitini tekemällä liharuoalla nimeltä palapihvit. Tämä oli tosi yksinkertainen ohje ja voi vitsit miten hyvää! Kaveriksi laitoimme hasselbackan perunoita, jotka ovat myös kyllä tosi hyviä. Lihat tehtiin vähän sovellettuna, joten mitään kovin tarkoja määriä ei reseptissä ole.

palapihvit:

naudan sisäpaistia n 1 kg
vettä
kermaa
lihafondue
vehnäjauhoja

Leikkaa liha poikkisyin pieniksi viipaleiksi.
Nuiji viipaleet ohuiksi.
Ruskista lihat nopeasti voissa pienissä erissä. Ota paistoliemi talteen ja kaada lihojen kanssa kattilaan.
Kaada kattilaan vettä niin, että lihat peittyvät. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 2,5 tuntia. Suurusta lopuksi kerma+vehnäjauhoseoksella (kermaa n 2,5dl ja jauhoja noin 1 dl). Lisää lopuksi lihafondueta maun mukaan.
Voit laittaa hautumaan lihojen sekaan myös sipulia, laakerinlehtiä, maustepippureita ym.

Hasselbackan perunat:

perunoita
voita
korpuujauhoja
suolaa
pippuria

Kuori perunat ja leikkaa pohjasta ohut siivu pois, että perunat pysyvät tasaisesti vuoassa. Leikkaa perunoihin viiltoja lähes koko matkalta. Voitele perunat voisulalla, ripottele päälle suolaa ja pippuria sekä korppujauhoja. Paista 200 asteessa noin 40 minuttia. Lisää lopuksi juustoraaste ja paista kunnes juustoraaste on sulanut.

15 sliik paasiaisen menu
16 sliik paasiais kattaus idea

Nyt tuntuu kyllä, että on tullut vain syötyä ja herkuteltua koko pääsiäinen. Oli kyllä ihana breikki nämä vapaat tähän ja tuntui ihan minilomalta kun kelitkin suosivat. Nyt tiedossa olisikin autotallin järkkäilyä ja pihahommia seuraavat viikot ja kohtahan sitä onkin jo kesä!

    Lue lisää