Äitienpäivänä

Sliik Kattaus

Äitienpäiväksi olisin toivonut kyllä vähän parempaa keliä, sillä suunnitelmissa oli tehdä vähän pihahommia. Onneksi sadetta ei kovin paljoa tullutkaan ja sain vähän laitettua istutuksia äidin kanssa, niistä lisää seuraavalla kerralla. Tänään nukuttiin pitkään (ihanaa!) ja syötiin hyvin. Kuten kuvasta näkyy, päädyin lopulta ostamaan muutamia stailauksessa käyttämiäni astioita eli tuota ihanaa raami-sarjaa tuli siis meillekin.

Sliik Iittala Raami Kattaus
Sliik Iittala Raami

Meillä on ennestään jo marimekon valkoista oiva-sarjaa astioissa ja tämä raami sopii niiden kanssa kyllä tosi kivasti. Raamissa on vähän enemmän kiiltoa ja vähän kirkkaamman valkoinen sävy, mutta eroa ei kyllä huomaa ellei katso todella tarkasti. Tässä on alla marimekon lautanen ja päällä raami sarjan syvä kulho.

Sliik Omenainen Aurajuustokeitto

Alkukeittona meillä oli syntisen hyvää omenaista aurajuustokeittoa. Tämä varmasti jakaa mielipiteitä, mutta itse tykkään kovasti, harvoin tosin tulee enää tehtyä. Jos haluat kokeilla niin tässäpä tulee resepti!

Omenainen aurajuustokeitto

2 isoa, hapanta omenaa
1 paprika
1 sipuli
1 tl currya
öljyä
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio (tai fondia)
2 dl ruokakermaa
1 ps (150 g) sinihomejuustomurua
2 rkl vehnäjauhoja
noin 1/2 dl kylmää vettä
(suolaa)
mustapippuria

Poista paprikasta siemenet ja kuutioi paprika. Hienonna sipuli. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Kuutioi omenat.

Kuumenna öljyä kattilassa ja lisää ainekset sekä curry kattilaan. Paista sekoitellen vähän aikaa ja lisää sitten vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää liemikuutio. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.

Lisää ruokakerma ja juusto ja kuumenna sekoittaen, kunnes juusto on sulanut keittoon. Sekoita vehnäjauhot puoleen desiin kylmää vettä ja kaada ohuena nauhana keittoon samalla sekoittaen. Anna keiton kiehua, kunnes se sakenee.

Soseuta keitto ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Rouhi keittoon mustapippuria. Me ei soseutettu, tykkään pehmeistä paloista tuolla, mutta makuasia tämäkin.

Sliik Lindex Polkadot Paita
Sliik Polkadot Paita

Äitienpäivänä päällä oli tämä* kiva Lindexin polka dot paita. Tässä on mielestäni tosi kaunis sävy ja hauska pussimainen malli! Tänään saatte muutes Lindexin verkkokaupasta kaikista naistenvaatteista -20% alennuksen äitienpäivän kunniaksi, koodi aleen on m19mother. Housut ovat huippuhyvät Inch storesta ostetut Won Hundred merkin farkut, niistä vähän paremmat kuvat tuolla alempana vielä.

Sliik Aitienpaivalahja

Äitienpäivänä sain lapsilta ihania lahjoja. Aatu oli tehnyt naulakon ja Eevi hienon puisen tarjottimen. Lisäksi sain kauniit ruusut, jotka näkyykin tuossa alla kuvassa. Mies on urakoinut sisäänkäynnin keskeneräisten portaiden kanssa ja nyt alkaa olla kaikki kohta valmista. Vielä pitäisi rimat laittaa sisäänkäynnin yhteyteen ja autotallin sivustalle.

Sliik Betonipoyta
Sliik Mukavat Farkut

Tässä vielä näistä Won Hundred Marilyn farkuista paremmat kuvat. Nämä ovat supermukavat jalassa ja ihanan pehmeää materiaalia! Olen pitänyt näitä nyt taukoamatta monta päivää ja paranevat vain käytössä. Näistä vähän niin kuin suositeltiin ottamaan normaalia kokoa isommat, mutta otin ensin ne ja vaihdoin ne pienempiin eli normaaliin kokooni. Minulla on näistä 26/32 koko ja vaikka uutena olivat vähän pinkeät vetää jalkaan niin jo tovin kuluttua löystyivät ja nyt ovat tosi mukavat. Kannattaakin farkuissa kyllä ottaa tarpeeksi napakka koko, koska yleensä sitten käytössä löystyvät paljon ja istuvuus ei välttämättä pääse oikeuksiinsa jos on liian suuri koko.

Sliik Won Hundred Farkut

Tuo yllä näkyvä toppi on muute myös Lindexilta ja löytyy täältä*. Aika kiva näin mustien farkkujen kanssa, mutta menee tosi nätisti myös hameenkin kaverina. Nyt tuleekin pieni tauko tänne blogin puolelle, sillä lähden tiistaina reissuun sinne Krakovaan ja palailen loppuviikosta. Hitsi vesisadetta on luvattu joka päivälle, toivottavasti kelit vielä paranevat!

*mainoslinkki

    Lue lisää