Grillikausi korkattu

Kaupallinen yhteistyö Prisma

sliik-silvertree-kaasugrilli

Korkkasimme viime viikonloppuna onnistuneesti grillikauden ja pääsimme testaamaan tätä uutta Prismassa myytävää Silvertree 4+1 Epsilon kaasugrilliä. Meidän vanha grillimme oli jo parhaat päivänsä nähnyt ja uusi grilli tulikin tarpeeseen. Tämä Epsilon on kyllä kätevä ja laadukkaan oloinen grilli ja tällä saa hyvin tehtyä ruoat isommallekin porukalle!

sliik-silvertree-grilli
sliik-moderni-terassi

Grillistä löytyy neljä poltinta ja lisäksi vielä sivukeitin ja grillin kokonaisteho on 17 kW. Ylhäällä on teräksinen lämpöhylly ja alatasolla valurautaiset paistoritilät sekä parila. Sivussa on kätevästi kaksi erillistä sivutasoa ja grillin alapuolella on runsaasti säilytystilaa. Kaasupulloa säilytämme grillin vieressä, sillä se on turvallisempi vaihtoehto kuin grillin alla. Neljän pyörän avulla grilliä saa kätevästi liikuteltua ja grillatessa siirsimmekin grillin kauemmaksi seinästä. Rosterisen sävyinen ulkokuori on tyylikäs, grilli kannattaa toki suojata suojapeitteellä aina kun ei ole käytössä.

sliik-bauhaus-sensum-skepparholmen
sliik-prisma-grillausvalineet

Grillien lisäksi Prisman valikoimista löytyy runsaasti erilaisia grillaustarvikkeita. Sainkin instassa runsaasti kyselyitä grillikorista, joka näkyy tuossa alapuolella. Siinä on tosi kätevä tehdä grillissä vihanneksia ja tuon kahvan saa kokonaan irti ja myös taitettua niin, että voi jättää sinne grilliluukun väliin. Tätä suosittelen ehdottomasti kyllä jos tykkäät grillata vihanneksia ja kasviksia.

sliik-grillikori-kasviksille
sliik-grillikori
sliik-grillaus

Grillikauden korkkasimme hampurilaisilla, ne kun ovat koko perheen suosikkeja. Nämä tulevat myös tosi helposti ja nopeasti grillissä ja jokainen saa sitten koota hampurilaisen oman makunsa mukaan. Monesti teemme lisukkeeksi ranskalaisia, mutta nyt laitoin noita vihanneksi kun halusin samalla testata tuota uutta grillikoria. Kyllä ensimmäiset grillailut aina maistuvatkin niin hyvältä. Viime vuonna grillailut jäivät vähän vähiin kun meillä ei ollut tuota terassia. Uskon, että tänä vuonna grillataan senkin edestä jos vaan säät suosivat!

sliik-hampurilaiset-grillissa
sliik-paras-hampurilaiskastike

Jos muuten tykkäät hieman bbq makuisesta hampurilaisesta niin mulla on sulle huippuhyvä (ja nopea) kastikkeen ohje! Tämä toimii myös dippinä ja säilyy jääkaapissa hyvinkin muutaman päivän (ja mielestäni vielä vähän paraneekin ajan saatossa).

BBQ kastike

 • 4 rkl ketsuppia
 • 4 rkl ananasmehua (ostan yleensä ananasviipale purkin ja käytän sen mehun tähän)
 • 3 1/2 rkl fariinisokeria
 • 1 rkl tomaattipyrettä
 • 2 tl Chipotle Tabasco-maustekastiketta

Lämmitä kattilassa bbq-kastikkeen ainekset ja anna keittyä hieman kasaan. Valmista! Tämä on sellaista ihanan tahmeaa, hieman makeaa ja vähän savunmakuista kastiketta ja tosiaan tosi hyvää vielä muutaman päivän päästäkin jos sattuu jäämään yli.

sliik-modernit-terassikalusteet

Grillauksen jälkeen grillin puhdistaminen kannattaa, vaikka monesti ei enää millään jaksaisi alkaa siihen puuhaan. Grilli säilyy kuitenkin hyvänä vuosia kun sitä hoitaa oikein ja jaksaa nähdä sen pienen vaivan heti grillauksen jälkeen. Grilli kannattaa harjata puhtaaksi silloin kun grilli on vielä kuuma, näin palaneet ruantähteet irtoavat helpommin. Uuden grillin kohdalla kannattaa pitää grilliä täydellä teholla vähintään 5 minuuttia ennen grillaamisen aloittamista.

sliik-aurinkotuoli-terassille

Meillä on vielä mietinnässä grillille sopiva paikka terassilta. Seinän ja oviaukon vieressä en suosittele grilliä käyttämään, mutta kivahan sitä olisi suojapeitteestä huolimatta säilyttää sateelta suojassa. Ehkäpä me siis jatkossakin vain siirrämme grilliä vähän edemmäs terassille grillatessa ja laitamme seinän viereen sitten kun se ei ole käytössä. Meillä yllättävän hyvin suojaa tuo katon lippa sateelta, vaikka se aika korkealla onkin.

sliik-prisma-grillaus

Ai niin, tervetuloa muutes uudistetun blogipohjan ( ja -alustan) pariin! Olen miettinyt blogin siirtoa bloggerista wp:hen jo vuosia, mutta en koskaan ole saanut sitä aikaiseksi. Minulla itselläni ei koodaajan taitoja tai muitakaan teknisiä taitoja juurikaan löydy, joten päätin ulkoistaa urakan ja se kyllä kannatti. Kirjoittelen nyt ensimmäistä kertaa elämässäni wordpress pohjaan postausta ja vähän oudolta tämä tuntuu 10 vuoden blogger kirjoittelun jälkeen. Eiköhän tämä tästä lähde kuitenkin rullaamaan! Muutamia hienosäätöjä vanhojen postausten suhteen on vielä edessä, mutta muuten aika valmista alkaa olla. Eniten bloggerissa harmitti, että kommenttiosio lakkasi toimimasta n. puoli vuotta sitten (tai toimi aika-ajoin) ja se oli suurin syy miksi lopulta päätin blogin siirtää.

Olisikin ihanaa jos jättäisitte pienen kommentin tänne vierailustanne ja saa myös antaa postaustoiveita sekä palautetta ulko-asun ja pohjan käytettävyyden suhteen.

sliik-silvertree-eprilon-kaasugrilli-kokemuksia

Grillauksen päätteksi illalla oli niin ihana ilta-aurinko, että postauksen loppupään kuvat tuli ikuistettua silloin. Tykkään kyllä hurjan paljon tuosta meidän isosta terassista ja viereisestä metsänäkymästä! Muistan kuinka viime vuonna en mitään muuta niin kovasti toivonut kuin valmista terassia ja onneksi nyt pääsemme tästä nauttimaan koko kesän!

 • Meiju
  1.5.2019 at 22:16

  Kaunis terassi ja hyvin toimii uusi blogi! Olen tosi kiitollinen, kun jaksoit vastailla instassa kysymyksiini terassisohvakalustosta. Nyt meillä odottaa tuo ihanuus varastossa, että terassi valmistuu. 🤗
  Blogisi on Suomen paras ja kotinne kaunein, eli tykkään todella tyylistäsi!
  Aurinkoisia terassipäiviä!

  • Sini
   1.5.2019 at 22:54

   Kiitos Meiju ihanasta kommentistasi! Mahtavaa, että saitte tuon saman, se on kyllä superihana ja toivottavasti siitä on iloa vuosiksi. Mukavaa kevään jatkoa sinne ja tsemppiä terassin tekoon!

 • Aikku
  4.5.2019 at 12:15

  Oi, pidän tästä suuresti. Hienosti kirjoitettu.:)

 • Pasi
  8.5.2021 at 10:49

  Olikohan tuo ritilä valurautaa vai mattaemaloitua valua?
  Mattaemaloidun voisi pestä astianpesukoneessa, eikä sitä tarvitse rasvapolttaa.
  Esim Mustangilla on noita mattaemaloituja ritilöitä joissain malleissa.

Lue lisää