Saunamökin lähtötilanne

sliik-saunamokki

Tänään piipahdimme mökillä kaatamassa vielä muutaman puun ja otin mukaan kameran nappasin pari kuvaa tuosta meidän saunamökistäkin. Tästä ei olekaan sisäkuvia vielä blogissa nähty ja mökki on itseasiassa aikalailla täysin samassa kunnossa kuin mitä silloin kun viime vuonna mökin ostimme.

sliik-saunamokki-ennen-remonttia

Tämä saunamökin ”tupa” on aika pikkuinen eikä tänne juuri sohvan lisäksi paljon kalusteita mahdukaan. Mökillä on nyt kaikki pinnat puunväriset ja edellisten omistajien puusohvakin vielä paikoillaan. Ajattelin urakoida heti kesän alkuun tämän tuvan puolen, tähän ei pitäisi kovin kauaa mennäkään.

sliik-kesamokki-remontti

Tässä näkymä tuolta sohvalta päin kuvattuna. Tuvassa on pieni takka, joka minusta on aika symppis tuollaisenaan, joten tätä en ainakaan heti ole maalaamassa. Tämän saunatuvan kanssa mennään vähän fiiliksen mukaan ja katson matkan varrella sitten mikä näyttäisi parhaimmalta. Itse sauna on tuossa oven takana ja sen remontoinnin jätämme hamaan tulevaisuuteen. Se on sellainen ihan perus vanha mökkisauna ja jossain vaiheessa ainakin lauteet olisi sinne tarkoitus uusia.

sliik-hirsimokin-remontti

Mitä on sitten suunnitelmissa saunamökin suhteen? Ajattelin maalata katon valkoiseksi ja lattian samalla vaaleanharmaalla maalilla kuin mitä päämökissäkin. Sitten kun nämä on tehty niin tutkailen vähän miltä tila näyttää, mutta nyt olisi tällä hetkellä mielessä seinien käsittely tummanruskealla paneelivahalla. Tila on toisaalta tosi pieni, että pitää vähän tuumata tuleeko tästä liian tumma. Vaihtoehtona on myös käsitellä esimerkiksi takaseinä ruskealla ja muuten vaalealla tai vain hioa ja pestä nykyiset seinät ja jättää ne puunväriseksi kuten päämökissä.

Saunamokki

Tuossa yllä näette vielä kollaasin muodossa mitä mielessä tilan suhteen. Tuo upea ruskea seinä löytyy Saa kurkistaa-blogin Mintun kotoa. Heidän koti on muutes muutenkin aivan ihana, kannattaa käydä kurkkaamassa blogissa. Ainakin heidän kotonaan tuo muskotti näyttää tosi ihanalta juurikin valkoisen kaverina ja hänen kuvien perusteella juuri tähän sävyyn ihastuinkin. Tämä nyt pohdintaan, että laitanko tummaa, vaaleaa vai jätänkö puunsävyiseksi. Mitä sinä ehdottaisit? Lisäksi hankintalistalla on uusi vuodesohva ja olemme miettineet tänne tuota Kiteen huonekalutehtaan Franz sohvaa mikä on kivan siro ja simppeli. Väri on vielä vähän auki, valkoinen tai koivunvärinen runko beigellä kankaalla.

sliik-mokilla

Mökillä riittää puuhaa oksien kantamisessa ja puiden pilkkomisessa vielä pitkään. Ihanasti nyt kuitenkin aurinko paistaa paremmin tuohon rantaan ja saunamökille. Olemme yhteensä kaataneet tuosta noin 10 puuta ainaskin, joten aika iso muutos on tullut jo pelkästään sillä.

Voi kun nyt lämpeisi nuo ilmat niin pääsisi tuon remppapuuhan kimppuun. Onneksi tila on niin pieni, että tähän ei pitäisi montaakaan päivää mennä jos koko ajan tekee. Odotan innolla, että pääsen näyttämään teille sitten valmiin lopputuloksen täälläkin! Jos sinulta on jäänyt välistä aikaisemmat mökkiremppa postaukset niin ne löytyy kätevästi tuolta sivun ylälaidasta ”kesämökki” kategorian alta!

sliik-kesamokki-ranta
 • Viivi
  5.5.2019 at 21:53

  Rohkeasti vaan tummaa seiniin vaikka pieni tila onkin! Näyttää niin hyvältä valkoisen kaverina tuossa kuvassa.. Saunamökki voi olla tunnelmaltaan vähän hämyinen 🙂

  • Sini
   8.5.2019 at 23:38

   Samaa mieltä ja tuo hämyisiin sopisi kyllä tuonne oikein hyvin!

 • Pirjo
  6.5.2019 at 09:10

  Täältä ääni tummille seinille,ja tuo takka on tosi symppis,hyvä kun et siihen koske.
  Hyvä siitä tulee ,kun sinä sen teet 🙂

  • Sini
   8.5.2019 at 23:38

   Eikös olekin! Takka on tosi siistissä kunnossakin niin kiva kun saa antaa olla vain tuollaisenaan!

Lue lisää