Sisäänkäynnin vihersisustusta

Apua miten tämä viikko taas vierähti! Olin tosiaan siellä Krakovassa muutaman päivän reissussa ja sen jälkeen olenkin ollut tiukasti töissä ja töiden jälkeen terassinkäsittelypuuhissa. Onneksi täällä Suomen päässä kelit ovat suosineet pihahommien tekijää ja iltaisin olenkin saanut aika hyvin nyt valmista jälkeä! Terassista juttua tännekin sitten myöhemmin.

sliik-lehtikuusi-terassi

Ennen reissua tein vähän pihajuttuja täällä etupihan puolella ja kävin äitienpäivänä hakemassa muutamia istutuksia. Meillä kun ei ole vielä mitään kukkapenkkejä tai istutusaltaita niin laitoin nyt ruukkuihin kaikki. Toiveena olisi, että syksyllä sitten saisi istuttaa jotain maahankin asti, mutta saas nähdä…

sliik-riipparaita-ruukussa

Mies nikkaroi nuo sisäänkäynnin portaatkin valmiiksi ja näissä näkeekin aika hyvin mikä on vanhaa lehtikuusta ja mikä ihan uutta. Tykkään kyllä tuosta luonnollisesta harmahtavasta sävystä mikä lehtikuuseen tulee ja eiköhän nämä sävyerotkin ajan saatossa tasoitu. Eteen on tulossa vielä rimoitusta (toivottavasti) tämän kesän aikana. Ajatuksena on joskus jatkaa vielä etupuolen terassia tuonne vasemmalle, mutta se saa jäädä odottelemaan vielä hetkeksi. Tähän paistaa kivasti aamuaurinko ja olisi mukava saada joku pieni paikka mihin voisi laittaa pari tuolia ja pöydän.

sliik-vihersisustus-sisaankaynti

Keskisen puutarhapuolelta löysin nämä harmaat kivat ruukut eikä hintakaan (n 12e) päätä huimannut. Ruukkuihin laitoin riipparaidan, muutaman muratin sekä neilikan. Tässä etupuolella istutukset kestävät hieman paremmin, sillä tämä ei ihan niin paahteinen paikka ole kuin takapihan puoli. Kuitenkin reissun aikana kastelu oli unohtunut ja vähän oli jo osa päässyt nuukahtamaan.

sliik-moderni-sisaankaynti
sliik-betonipoyta

Nämä tikapuut ja pikkuinen pöytä ovat viime vuonna hankittuja. Tikkaat on myös Keskiseltä ja betonipöytä muistaakseni Jyskistä.

sliik-moderni-kukkateline
sliik-istutukset
sliik-sisaankaynti-lehtikuusi

Viime vuonna minulla oli tässä edessä nuo puksipuut ja ne näyttivät pikkaisen kärsineiltä, joten kokeili leikata enimpiä kuivaneita kohtia pois. Nyt sitten reissun jälkeen nämä olivat vielä enemmän kuivaneet, joten tuskinpa näistä enää kovin kauniita ja vihreitä tulee. Taidankin katsella noihin mustiin ruuukkuihin jotain muuta, takapihan terassilla ei vielä ole mitään ja sinne olisikin kiva jotain laittaa. Olisiko vinkkejä mitä kannattaisi kokeilla oikein kuumaan ja paahteiseen paikkaan, tai mitä ei ainakaan?

On kuitenkin ihan kiva, että tuossa sisäänkäynnin luona jotain vihreääkin on, toivotaan että muistan kastella näitä ja säilyisivät hyvänä. Olisi kiva laittaa myös jokin amppeli tuohon, ehkä sitten vähän myöhemmin. Nyt kisakatsomo kutsuu, palaillaan!

sliik-terassi-lehtikuusi

    Lue lisää