8v juhlat ja helppo voileipäkääretorttu

Eilen juhlittiin 8-vuotiasta kuopusta ja pöydässä oli kesään sopivia tarjottavia. Sain instagramin puolella useamman kyselyn meidän voileipäkääretortusta ja laitan tämän postauksen loppuun siihen ohjeen. Oli kyllä hyvää ja helppo tehdä!

Mun viimeinen vauva <3

Tarjolla oli makealla puolella ihana kesäinen britakakku tuoreilla mansikoilla ja mustikoilla täytettynä. Väliin tuli kermaa ja mansikkarahkaa ja tämä on kyllä yksi kesän maistuvimmista kakuista ja plussaa, että on myös helppo ja nopea tehdä isommallekin porukalle!

Äitini oli töissä tehnyt jo pakkaseen valmiiksi hauskan mansikka-suklaa kierrekakun pohjan. Tämä tehdään sellaiseen valmiiseen ohueen rullapohjaan. Pohjat täytetään ja leikataan saman kokoisiksi soiroiksi ja sitten kakku kasataan kierteelle pystyyn. Päälle tuli macaronseja, suklaata sekä tuoreita marjoja.

Kokeilimme ensimmäisen kerran myös voileipäkakun tekemistä kääretorttu muotoon. Tästä tuli tosi kiva ja täytteen teimme Kaikki äitini reseptit-blogin Nannalta saadulla ohjeella, hurjan hyvää sekin!

VOILEIPÄKÄÄRETORTTU

POHJA

  • -12 kpl isoa tai 16 pientä viipaletta paahtoleipää
  • -1 1/2 dl maitoa

TÄYTE

  • -2 pakettia aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa
  • 2 dl ranskankermaa
  • 120g kylmäsavuhärkäleikettä
  • 100g palvikinkkua
  • 1 suolakurkku
  • 4dl vatkattua kuohukermaa
  • 1 lehtipesrsiljapuntti

KUORRUTE

  • 300 g (2 prk) ranskankermaa (28 %) tai jätä osa aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa ja sekoita ranskankermaan.

OHJE

Leikkaa leivistä reunat pois. Asettele viipaleet vieri viereen tuorekelmulle. Painele ne litteäksi kaulimella. Kostuta maidolla. Yhdistä tuorejuusto ja ranskankerma. Pilko kylmäsavuhärkä, kinkku ja suolakurkut ja sekoita täyte. Lisää lopuksi vatkattu kerma ja sekoita. Säästä muutama viipale lihaa koristeeksi. Levitä ainekset kerroksittain leipälevylle.

Kääri levy rullaksi kelmun avulla. Painele saumat napakasti kiinni. Kääri rulla ensin kelmuun ja sitten folioon. Anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Vaahdota ranskankerma sähkövatkaimella. Laita torttu tarjoiluvadille, levitä kuorrute päälle. Koristele liharullilla, kurkkusuikaleilla, tomaateilla ja persiljalla.

Tämä sopii kivasti myös esimerkiksi ruisnapeille täytteeksi ja me käytimme tosiaan kuorrutteessa aurinkokuivattu tomaatti tuorejuusti/ranskankerma sekoitusta.

Ihanat juhlat takana ja ihanaa kun omat isovanhempanikin pääsevät vielä juhlimaan meidän kanssamme. Tässä minun mummoni ja Aatu <3

No Comments

    Leave a Reply

    Lue lisää