Fiskars kastelukela, miten mahtava keksintö!

Kaupallinen yhteistyö Fiskars

Me saimme Fiskarsilta heidän erilaisia kastelutuotteitaan jo tuossa toukokuun puolella ja nyt olemmekin näitä ahkerasti 1,5kk käyttäneet. Voin kyllä sanoa, että koskaa aikaisemmin ei kastelu ole ollut näin mukavaa puuhaa! Ja itseasiassa harvoin itse ”pääsenkään” kastelemaan kukkia ja kasvimaata kun lapset ovat aina innoissaan hoitamassa hommaa. Tässä postauksessa kerron muutamista Fiskarsin kastelutuotteista, jotka olen itse todennut todella toimiviksi ja joita voin lämpimästi suositella myös muille.

Otsikossa mainistin kastelukärryn ja siihen palaankin kohta, mutta ensimmäisenä vinkkaan tästä tosi kätevästä multi kastelupistoolista. Tämä on kyllä ollut todella hyvä monenlaiseen kasteluun ja terassin pesuun. Pistoolissa on portaaton virtauksen säätö ja tästä saa valita useamman erilaisen suihkun välillä. Itse kastelen herkemmät kukat sellaisella kaarevalla hennolla suihkulla ja terassia pesen sitten kovemmalla voimakkaammalla suihkulla. Latasinkin juuri instagram stooreihin (@sinisliik) videota tästä kastelupäästä ja tuosta kastelukelan toiminnasta. Tämä on yhteensopiva muidenkin kuin Fiskarsin letkujen ja liittimien kanssa. Fiskarsilla on muutes kätevästi värikoodattu erilaiset liittimet ja oikean liittimen valinta on sen vuoksi tosi helppoa! Sininen sopii 1/2″-5/8″ letkuille, punainen 3/4″ letkuille ja keltainen 3/8″ letkuille.

Ja sitten se otsikossakin mainitsema kastelukärry. Voi, tämä on kyllä ”mullistanut” kastelun mukavuuden totaalisesti. Meidän oma on itseasiassa kärrykastelukela XL malli, mutta tästä löytyy myös sellainen malli, missä ei ole pyöriä alla. Parasta tässä on siis se, että letku on tuolla kelan sisällä piilossa ja se kelautuu kastelun jälkeen automaattisesti sinne sisälle! Kastelussa on mielestäni aina tympeintä se letkukasojen kanssa setviminen. Usein pitkät letkut ovat solmussa, ihan kurassa ja kasalla jossain pihassa. Ja kastelun jälkeen märän letkun kääriminen siistille rullalle ei houkuttele yhtään ja lisäksi isolle letkukasalle pitäisi löytää vielä joku säilytyspaikkakin. Tässä letku on tosiaan kelan sisällä, ei muuta kuin liität toisen pään kelasta letkuun ja alat kastella! Kelan sisällä oleva letku tulee vaivattomasti vetämällä ulos ja lukkiutuu haluamaasi pituuteen ja sitten kun haluat lopettaa kastelun niin nyppäät letkusta ja kela vetää koko letkun sisäänsä! Tämän setin mukana tuli myös 7m ulostulo letku sekä erilaisia liittimiä, liittimet säilytetään kätevästi kelan sisällä lokerikossa.

XL mallin kastelukelassa ja kastelukärrykelassa on sisällä 20m letkua ja 360 astetta kääntyvä kela mahdollistaa laajankin nurmikon kastelun. Kelalla kattaakin itseasiassa jopa 1256m² alan! Meidän omassa kärrymallissa on erona toiseen malliin nuo pyörät, jolloin kelaa voi vaivattomasti vetää haluamaansa paikkaan. Kastelukelan päähän voi sitten liittää juurikin tuon kastelupistoolin tai vaikkapa sadettimen.

Voi rakkaus tätä pientä kastelijaa! Kovin tekee tarkasti ja huolella tätä hommaa, joskin pitää ehkä vähän katsoa aina ettei kaikki kukat ja istutukset lainehdi vedessä 😀

Tässä näkyy mainitsemani keinusadetin, joka on oikein kätevä nurmikon kastelussa. Tässä on kätevänä ominaisuutena se, että sadettimessa on on/off kytkin, jolloin ei tarvitse juosta hanaa sammuttamaan välillä jos haluaa vaihtaa sadettimen paikkaa ja välttyä kastumiselta. Hellekeleillä tämä olikin aika korvaamaton tuon uuden nurmikon kanssa!

Kovasti on jo kasvimaalla tapahtunut edistystä, pitäsi nyt viikonloppuna vähän ehtiä puuhailemaan vähän kotonakin kun aika on mennyt tässä hyvin paljolti mökillä remppapuuhissa.

 • Noora
  14.6.2019 at 18:23

  Mistähän tuollaisen pyörillä olevan voisi ostaa?
  Löydän vaan niitä jotka ei oo pyörillä.
  Kätevän oloinen

 • neito
  15.6.2019 at 20:16

  Olisiko mahdollista kirjoittaa postausta teidän pihasta? Mitä kaikkea olette tehneet sinne ja mitä vielä aiotte tehdä ja millaisella tahdilla? Kokonaiskuvaa pihasta on ollut hankala hahmottaa.

  • Sini
   17.6.2019 at 10:41

   Heippa! Voin kirjoittaa heti kun itselle selviää vähän kuviot. En ole ehtinyt juurikaan miettiä mitä ja mihin tai tavallaan kyllä tiedän, mutta se mihin noita puita ym istutuksia sijoittaisi on se mikä tökkii. Ehkä pitäisi kysyä ammattilaiselta apua tässä. Luulenpa, että syksyyn menee kuitenkin seuraava pihatyö repäisy, sitä ennen pitäisi saada autotalli sisältä valmiiksi, roskakatos/pyörävarasto tehtyä ja maalattua vielä vähän viime kesästä jääneitä rästijuttuja 😅

 • Hiu
  15.6.2019 at 20:59

  Tosi kiinnostava tuote tuo pyörillä kulkeva ja sisäänkelautuva letku. Pakko kuitenkin kysyä, voiko tämä liittää esim. tavalliseen kylpyhuoneen hanaan?

 • Riikka
  17.6.2019 at 08:30

  Mistä nuo ihanat kuivaustelineet mahtaa olla hankittu, kauniit ratkaisut juurikin pyyhkeiden kuivattamiseen kesätuulessa.

  • Sini
   17.6.2019 at 10:43

   Eikö ole ihania! Ovat käsityönä Virossa tehdyt! Ainakin Zico’s kaupasta löytyy. Merkki on pesuliisu.

 • Mainos Esto
  14.7.2021 at 11:29

  ”Kaupallinen yhteistyö”, eli saat tuotteita ilmaiseksi mainostuksen ja kehujen vastineeksi? Tämäkö olikin joku mainosblogi`?

Lue lisää