Ihana Wanha Markki

Tänään pyörähdimme Ylistarossa sijaitsevalla Wanhalla Markilla, joka on muutes aivan ihana paikka! Kyseessä on siis taiteilijakoti, jonka taidemaalari Heikki Laaksonen ja keraamikko Liisa-Cristiina Laaksonen ovat remontoineet aivan ihanasti vanhan ajan tunnelmaa kunnioittaen. Pihapiirissä on sympaattinen eläinten vanhainkoti, jossa monet eläimistä kuljeskelevat ihan vapaasti ja niitä saa syöttää ja silittää niin paljon kuin haluaa.

DIGITAL CAMERA

Pihamaksu 6 euroa on erittäin kohtuullinen ja rahalle saa todellakin vastinetta. Vaikka kotimaassa olisikin paljon nähtävää ja koettavaa, on joidenkin paikkojen hinnat mielestäni nykyään aika kohtuuttoman suuret. Itsestä yli 40 euron huvipuistoranneke tuntuu älyttömältä ja nelihenkiseltä perheeltä pelkkiin rannekkeisiin ja ruokiin menisikin jo sievoinen summa. Itsestä on harmi, että oikeasti monilla perheillä ei ole mahdollisuutta matkustaa edes kotimaassa hintatason ollessa niin suuri. Mielestäni on ihanaa, että tässä paikassa ei ole rahastuksen makua ja muutenkin paikassa on lämmin ja leppoisa tunnelma.

Pihapiiristä löytyy tosiaan paljon eläimiä ja lisäksi myymälärakennus ja tunnelmallinen kahvila. Meidät houkutteli kahvilaan tuoreen pullan tuoksu joka leijaili ihanasti 1800-luvun Pohjalaistalon huoneissa. Vesisade yllätti reissullamme ja kahvilaan oli päätynyt moni muukin. Niinpä nappasimme kahvit mukaan ja menimme pihapiirissä olevaan aittaan nauttimaan kahvihetkestä. Olipa ylläri kun aitan hyllyltä alkoi kuulua meteliä ja siellä olikin yksi vanhainkodin asukas munimassa munia! Kaikenmoisia ylläreitä voi tulla vastaan siis tässä paikassa!

Ihmisiä tuntui olevan hyvin liikenteessä näin sunnuntaina. Ennätimme reilun tunnin verran olla ennen kuin rankkasade yllätti ja siirryimmekin sitten sisätiloihin. Vanha Markki sijaitsee tosiaan Ylistarossa osoitteessa lapuantie 511 ja on avoinna 4.6.-11.8.2019 välisenä aikana ti-su klo 11.00-18.00, ma suljettu.

Sisätiloissa olevassa myymälässä on hurjan paljon erilaisia kauniita pellavavaatteita ja kivoja asusteita. Vaatteet oli lajiteltu hauskasti värien mukaan eri huoneisiin. Yläkerta oli vaaleiden tuotteiden valtakuntaa ja täällä oli tosi kauniisti kaikki esillä.

Alakerrasta löytyi myös tuotteita ja lisäksi myös kotimaista kosmetiikkaa ja muuta pientä kivaa. Kokonaisuudessaan tämä Wanha Markki on aivan ihana ja tunnelmallinen paikka ja huomaa, että tätä on rakkaudella tehty. Wanha Markki toimii vapaaehtoisvoimin ja rahoittaa toimintaansa hyvää tekevien ihmisten sekä taidemyynnillä saaduin varoin.

Tässäpä yksi kiva vinkki jos Pohjanmaan suunnilla liikutte kesälomalla. Meidän lapset ainakin ovat tykänneet paikasta kovasti ja juurikin kun eläimet ovat tuolla niin lähellä ja läsnä eikä missään kaukana aitauksessa.

 • Paula
  11.7.2019 at 22:23

  Voi miten kertakaikkisen ihanalta paikalta vaikuttaa <3 Kiitos kun toit tämän meidän perheen tietoon 🙂 Täällä Pirkanmaalla olemme käyneet Reipin tilalla ja sitä voin myös suositella.

  • Sini
   14.7.2019 at 21:11

   Kiitos vinkistä! Mummula on Pirkanmaalla, joten ehdottomasti korvan taakse tämä vinkki!

Lue lisää