Brändikatsaus: OMIAKO

*Kuvissa näkyvät OMIAKO tuotteet saatu

On aika palata brändikatsaus-juttusarjaan pienen tauon jälkeen. Sarjassa tutustutaan kotimaisiin pienyrityksiin ja tällä kertaa vuorossa on ihana OMIAKO. Aikaisempiin osiin voit tutustua brändikatsaus-tägin takaa.

Oletkin ehkä saattanut törmätä instassa tai blogeissa tähän OMIAKOn kauniiseen jättineulepeittoon, joka ihastuttaa pehmeydellään jo aika monessa kodissa. OMIAKO on tosiaan pienyritys jonka tuotteiden suunnittelusta vastaa Minna. OMIAKO tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan käsityönä Oulussa. Minna kertoo pohjoisen luonnon olevan suurin inspiraatio hänelle ja tätä inspiraatiota hän haluaa myös tuoda näkyviin tuotteissaan. Materiaaleina käytetään laadukkaita luonnon materiaaleja kuten merinovillaa ja korkkia ja suunnittelu on minimalistisen selkeää ja konstailematonta. Eipä ihme, että OMIAKO onkin saanut hurjan hyvän vastaanoton meiltä suomalaisilta!

Saadessani käsiin tämän merinovillaisen jättineulepeiton en voinut muuta kuin ensin ihastella sen pehmeyttä! Peitto on kuin pumpulia ja tämän alla olen ehtinyt jo usemmat päikkäritkin sohvalla ottaa. Meille valitsin peitosta koon 100×150, joka toimii tosiaan hyvin torkkupeittona sohvalla, mutta myös koristeena sängynpäädyssä. Peittoja löytyy useammassa koossa ja värissä, vauvoillekin löytyy omansa ja samasta jättineuleesta on saatavilla myös tyynyjä, kransseja sekä ihania unipesiä! Voit kurkata kaikki jättineuletuotteet täältä.

Peiton lisäksi sain lähetyksessä myös tuon valkoisen kauniin kranssin, jonka ripustin koristamaan olohuonettamme. Tämä on mielestäni kiva mihin aikaan vuodesta tahansa eikä huuda erityisemmin joulua, vaikka joulunaikaan sopii toki erityisen hyvin myös. Neulepeitto on osoittautunut koko perheen suosikiksi ja se on ollut päivittäisessä käytössä aina siitä asti kun sen meille saimme. Olen itse ihastunut pehmeyden lisäksi siihen kuinka lämmin peitto on olematta kuitenkaan hiostava. Peitolle annan täydet 10+ pistettä ja lämpimästi suosittelen sitä kyllä ihan kenelle tahansa!

Neuletuotteiden lisäksi suosittuja ovat olleet OMIAKOn korkkituotteet. Korkki on materiaalina ihanan pehmeä ja vegaaninen vaihtoehto nahalle. Korkki on myös ekologinen materiaali, sillä se on biohajoava. OMIAKOn korkkikankaiset tuotteet valmistetaan aidosta portugalilaisesta korkista, joka on vastuullisesti tuotettu. Olin itse todella yllättynyt tästä materiaalista ja siitä kuinka sileä ja silkkinen pinta onkaan. Olin ajatellut mielessäni korkin olevan karkeampaa, näissäkin on siis eroja. Tällaisessa muodossa korkki materiaalina taipuu vaikka mihin ja erilaisia korkkituotteita löytyykin OMIAKOn valikoimista runsaasti. Tässä kuvissa näkyy käytännölliset mukin aluset ja muita tuotteita on mm. erilaiset pussikat, säilytyskorit, tyynynpäälliset ja uutuutena myös laukut! Kurkkaa kaikki korkkituotteet täältä!

Käsityöt ovat olleet Minnalle rakas harrastus jo lapsesta saakka ja oman yrityksen perustaminen oli hänen haaveensa pitkään. Yrityksen perustaminen kiehtoi ja pelotti yhtäaikaa ja Minna pohti menisikö rakas harrastus pilalle jos siitä tulisikin työtä. Nämä ajatukset ovat varmasti tuttuja monille, jotka yrityksen perustamista miettivät. Samalla vaakakupissa painoi ajatus kaduttaisiko häntä vanhana jos hän ei nyt uskaltaisikaan hypätä ja niinpä lopulta syntyi päätös omasta yrityksestä ja OMIAKO sai alkunsa. Ja näin mitä jo pidemmän aikaa olen sivullisena OMIAKOn matkaa seurannut, voisin veikata päätöksen olleen oikea ja olen todella iloinen siitä kuinka hyvin OMIAKOn tuotteet ovat löytäneet suomalaisten koteihin.

Näissä brändikatsauksissa on mielestäni parasta se, että voin tuoda teidän tietoisuuteen mahtavia kotimaisia pienyrityksiä ja omalta osaltani auttaa edes jollain lailla lisänäkyvyyden suhteen. Yrittäminen ei Suomessa ole helppoa ainakaan aluksi ja vilpittömästi aina iloitsen kun huomaan, että jokin brändi saa jalkaa oven väliin markkinoilla ja alkaa tulla isomman yleisön tietoisuuteen. Suomessa on niin paljon osaamista ja taitoa ja yhä enemmässä määrin kuluttajien valintoja ohjaa kotimaisuus ja ekologisuus. Nämä kaksi arvoa näkyvät OMIAKOn tuotteissa vahvasti ja siksipä onkin ilo vinkata tästä brändistä teillekin ja suositella heidän tuotteitaan muillekin. Instan puolella kannattaa myös kurkkia @omiakodesign, sieltä löytyy kuvia tulevista uutuustuotteista ja kaikkea kivaa ja uutta onkin tulossa, joten lähtekäähän seuraamaan OMIAKOn matkaa!

 • Nimetön
  4.1.2020 at 19:52

  Hei,
  Mikä on noiden mukien merkki? Istuvat kuin nappi silmään noiden korkkialusien kanssa.

  • Sini
   6.1.2020 at 21:52

   Heippa! Ne on Johanna Ojasen keramiikkaa!
   Sini

Lue lisää