Pesuaine, joka jokaisen kotoa tulisi löytyä!

Sliik Universal Stone

Instan puolella tästä vinkistä tulikin paljon kyselyitä ja kommentteja, joten ajattelin jakaa sen myös täällä blogin puolella. Kävipä nimittäin niin, että tuskastelin meidän induktiolieden puhdistuksen kanssa ja päätin kysyä siihen neuvoa instaseuraajiltani. Olin kokeillut jo kaikki mahdolliset aineet mitä voi olla, mutta sitten sain useammalta vinkin, joka pelasti päivän!

Sliik Induktiolieden Puhdistus

Meidän lieden yksi (eniten käytetty) levy oli päässyt aika järkyttävään kuntoon eikä mikään aine siihen tehonnut. En kuitenkaan ollut uskaltanut hinkata levyä kovaa millään harjalla tms, koska pelkäsin vahigoittavani levyn pintaa. Olin kokeillut kaikenmaailman induktiolieden pesusuihkeet ym eikä pinta puhdistunut. Siinä ei tuntunut olevan niinkään likaa vaan sellaista ihmeellistä harmaata pintaa, joka tuntui käteen karhealta. Sain vinkin kokeilla siihen universal stone ainetta ja sientä ja niinpä ryhdyin tuumasta toimeen. Kotoani löytyi jo valmiiksi universal stonea, sillä käytän sitä muuten paljon siivouksessa, mutta en ollut koskaan tajunnut sillä hinkata liettä.

Tässä näette siis lieden lähtötilanteen. Samaan syssyyn kokeilin ainetta myös uuniin ja voi vitsit miten hyvin se tehosi siihenkin!

Sliik Induktioliesi Puhtaaksi

Ja tovin kestäneen hinkkaamisen jälkeen liesi on kuin uusi! En voi uskoa kyllä miten puhtaaksi tämä tuli eikä naarmuja tullut yhtään! Levyä sai kyllä hinkata jonkin aikaa ja vinkkinä, että kannattaa ottaa kunnolla ainetta sieneen, mutta pikkuhiljaa pinnasta alkoi irrota mitä ikinä siinä olikaan ja puhdas levypinta paljastui alta! Jos tuskatelet saman ongelman kanssa niin kokeile ehdottomasti tätä!

Sliik Universal Stone Pesuaine

Itse olen käyttänyt universal stonea mm. suihkuseinien putsaukseen kalkista, kahvikuppien tahrojen poistamiseen, keittiökaappien tahrojen poistoon ja ihan loistava tämä oli meidän muovisten hay baarijakkaroiden istuinosien putsaukseen. Tämä ei vauriota pintaa kuten ihmesieni saattaa tehdä ja on todella riittoisaa ainetta. Purkki on kestänyt meillä jo vuosia!

Sliik Tahrat Pois Kahvikupista

Tässä tosiaan kuva kahvikupista, johon on jäänyt tummentumia teestä. Ne eivät pesukoneessa ole lähteneet, mutta kun pyöräyttää universal stonella ja sienellä niin….

Sliik Induktioliesi Tahrat

…kupista tulee kuin uusi! Toimii myös uunivuokien sitkeisiin tarhroihin, aterimien kiillotukseen ja vaikka mihin. Universal Stonen teho perustuu sen sisältämään vihreään saippuaan, kiillotussaveen sekä glyseriiniin. Vettä käytettäessä kiilotussavi ja saippua sekoittuvat keskenään ja muodostavat vaahtoa, joka irroittaa tehokkaasti vaikeatkin likatahrat. Kiillotussaven hienojakoisuuden ansiosta tuote ei naarmuta. Tuote on täysin biohajoava, vaaraton terveydelle, eikä sitä ole testattu eläinkokeilla. Hintaa putelilla ja mukana tulevalla kahdella sienellä on noin 20 euroa.

Tässä universal stonen sivuilta poimittu teksti:

SOVELTUU MM. SEURAAVILLE MATERIAALEILLE
Ruostumaton teräs, kupari, messinki, alumiini, kromi, pronssi, tina, hopea, kulta,lasi, kristalli, keramiikka, posliini, emali, muovi,
puu (maalattu, lakattu, öljytty sekä käsittelemätön puu), marmori,
tiili, vuolukivi, jne.

KEITTIÖ
Tiskipöydät ja -altaat, keraamiset liesitasot , hanat, keittiökalusteet, jääkaapit, liedet, liesituulettimet ja -kuvut, uunit, mikroaaltouunit, massiivipuutasot, laminaattitasot, kivitasot, rosteripinnat

OLOHUONE
Takkojen ja tulisiojen pinnat, takan lasiluukut.
Poistaa tehokkaasti nokitahrat, jopa vuolukivi pinnoilta.
Poistaa kuulakärkikynän jäljet laminaatista.
Kupari, messinki, hopea sekä kulta esineiden kiillotus.
Kirkastaa pahasti tummuneetkin kupari- ym. metalliesineet.

WC
Lavuaarit, suihkukaapit, hanat, lasiovet, saunanlauteet, laattasaumat, laatat. Kalkkitahrojen poisto onnistuu helposti niin hanoista, kuin lasiovistakin.

Oliko Universal Stone sinulle jo tuttu aine? Kerrohan parhaat siivousvinkkisi tällä aineella!

 • neito
  19.11.2019 at 07:23

  Takan lasin saa pidettyä puhtaana seuraavalla kikalla: ota talouspaperia, kastele ja ota märällä talouspaperilla tuhkaa takan luukun pohjalta. Sen jälkeen pyyhi takan lasi. Kun olet käynyt lasin läpi, niin ota puhdas talouspaperi, kastele se ja pyyhi irtonainen lika pois ja lopuksi kuivaa. Ei siis tarvitse mitään erikoisaineita. Tuhka ja vesi riittävät. Ei tarvii edes hangata, pyyhkiminen riittää, kun tekee mahdollisimman useasti. Tuhkalla ja vedellä meillä on pysynyt lasi puhtaana.

 • Siivonnut
  21.11.2019 at 12:11

  Universal stone on kyllä huippu tuote! En suosittele käyttämään kiiltäville houkoisemmille pinnoille tai ohuella metallipinnoitteella pinnoitettuihin pintoihin. Nim. valkoisen puolikiiltävän keittiökaapin pinnan ja rosterisen pesukoneen etulevyn pilannut.

 • Pirkko Huhtinen
  3.12.2020 at 21:35

  Sain pinttyneen vessanpytyn vitivalkoiseksi rapsuttamalla veitsellä Universal Stonea pyttyyn, annoin liota hetken ja sitten harjasin. Kaikki töhnä lähti niin pitkälle kuin pystyi näkemään.

Lue lisää