Kirjavinkkejä sisustajalle ja ruoan ystävälle

*kirjat saatu pr-lähetyksenä

Heippa ja hyvää itsenäisyyspäivää! Sain tuossa muutama päivä sitten kivan pr-lähetyksen Cozy Publishingilta mikä sisälsi heidän viimeisimmät kirjauutuudet. Näistä oli sisustaja todella innoissaan! Paketissa mukana oli myös kivoja ruokakirjoja, jotka pääsevät nekin varmasti heti pian testiin. Jos siis pohdit esimerkiksi joululahjaa sisustajalle tai hyvän ruoan ystävälle niin ehkä näistä kirjoista joku voisi olla siihen tarkoitukseen sopiva. Kurkkaahan alta lisää…

Nordic Interior Book* on Piia Kalliomäen ja Pauliina Salosen taidonnäyte. Kirjassa on esitelty upeita erilaisia koteja, ei pelkästään vaalean skandinaavisia vaan muitakin. Kategoroita löytyy ”so scandinavian”, ”scandinavian with a twist” sekä ”spiced-up scandinavian”. Kauniista kuvista saa ihanasti inspiraatiota omaankin sisustukseen!

Toinen sisustuskirja uutuus on Helena Karihtalan ”funktio”*. Kirjassa esitellään kymmenen erilaista Helenan sisustusprojektia ja niiden kautta käydään läpi erilaisia vinkkejä sisustukseen liittyen. Jokaisessa kodissa asuu erilainen perhe erilaisine toiveineen. Kirjassa kerrotaan kuinka Helena on lähtenyt suunnitelmia toteuttamaan ja mitä seikkoja on pitänyt pohtia matkan varrella. Kirja on mielestäni ihanasti toteutettu, sillä monesti näemme vain kauniin lopputuloksen tietämättä mitä kaikkea sen eteen on tehty. En malta odottaa, että pääsen kunnolla tämän kimppuun. Uskon tästä olevan paljon hyötyä ja apua ihan jokaiselle sisustajalle ja Helenan klassisen kaunis tyyli iskee kyllä omaan makuuni kympillä!

Seuraavaksi ruokakirjojen kimppuun! Tykkään itse selailla reseptejä perinteisistä kirjoista ennenmmin kuin netistä ja usein ostankin ruokakirjoja itselleni. Tämä Naisten vuoro* on kokoelma 13 taitavan naisen parhaista resepteistä ja ideoista. Kirjan mukaan huippukokki ei ole vain sellainen, joka työskentelee huippuravintolassa. Huippukokki on kokki, joka osaa käsitellä erilaisia raaka-aineita ja loihtia maistuvaa ruokaa. Ihanan erilainen ruokakirja, jossa oli paljon mielenkiintoisia reseptejä niin arkeen kuin juhlaan.

Syö hyvä mieli-kirja* on tietopaketti kokonaisvaltaiseen hyvään oloon vatsan kautta. Tässä on yli 80 sesonkireseptiä ja aikaisempi Syö hyvä olo-kirja oli vuoden 2018 myyntimenestyksiä! Kirjan ohjeiden avulla vaalit suolistoflooran monimuotoisuutta ja samalla pystyt vaikuttamaan sekä kehon, että mielen terveyteen. Mielenkiintoinen kirja, johon täytyy paneutua kunnolla ajan kanssa! Nähtäväksi jää millainen vaikutus kirjan metodeilla onkaan lopulta…

Yksi uusimmista ruokakirjoista on Björck& Aasia kirja*, jonka reseptit perustuvat Tomin Aasian reissuilta saamiin ruokaelämyksiin. Aasialaisen ruoan ystävälle tämä on varmasti osuva joululahja! Haluan itse testata ensimmäisenä alla näkyvää kevätkäärylereseptiä, ne ovat mun herkkua.

Peltiruokaa-kirja* on arjen pelastaja! Kirjaan on koottu yli 50 helppoa reseptiä, jotka valmistuvat vaivattomasti uunissa. Mukana on niin suolaisia kuin makeitakin herkkuja ja näistä bongasin jo usemman testiin menevän arkiruoka ohjeen. Kirja, joka toimii kaikille!

 • tiina
  8.12.2019 at 08:55

  Kiitos kirjavinkeistä. Minä suosittelen vastavuoroisesti Saku Tuomisen juuri ilmestynyttä: Kaikki mitä olen oppinut hyvästä ruoasta.
  T. Tiina

  • Sini
   12.12.2019 at 15:10

   Kiitos vinkistä! täytyypä tsekata tämä!

Lue lisää