Moderni joulu

En ole varsinaisesti mikään jouluihminen ja joulunaikaan siirtyminen tapahtuu itsellä pienin askelin ennemmin kuin kertarysäyksellä. En omista jouluverhoja, mattoja tai muutenkaan suurempia joulujuttuja ja pidän enemmän simppeleistä ja moderneista joulukoristeista. Kimaltavat ja värikkäät koristeet enemmänkin ahdistavat ja olisin heti tapaninpäivän jälkeen keräämässä niitä jo pois.

Meidän kodin joulu on aika simppeli ja koristeet, joita kotonamme on ovat enemmän talvisia kuin jouluisia. Kuitenkin lapset rakastavat kimaltavia överijuttuja, joten joulu on kompromissi kaikista näistä. Kaikista eniten joulu on lastenjuhla ja viime vuonna meidän kuusi olikin koristeltu lasten toimesta kaikella mahdollisella kimaltavalla mitä löytyy, olipa oksilla myös karkkeja ja ties mitä. Se ilo ja innostus kuusen koristelusta oli ihanaa katseltavaa ja vaikka kuusi oli ehkä vähän, öhöm, mielenkiintoisen näköinen, olivat lapset niin ylpeitä aikaansaanoksestaan! Lasten tekemät vanhat joulukoristeet pääsevät myös lähempänä joulua esille ja joulun sisustus tulee olemaan varmasti vähän sekoitus kaikkea mahdollista.

Omat joulukoristeet ovat vuosien saatossa hankittuja ja aika ajattomia, joten näistä on iloa vielä pitkään. Runsaasti kynttilöitä, muutamia tähtiä ja ripaus kultaa.

Sain papurino yritykseltä ihania vanerikuusia ja nämä ovat kovasti minun makuun. Täksi vuodeksi ajattelin hankkia vielä ainakin pienen huonekuusen ja luulen, että hankimme nyt muovikuusen joulukuuseksi.

Aarikalta olen saanut nämä kauniit talvikaveri-hahmot ja hyllyn päällä on myös vanhoja ferm livingin talvikoristeita. Tykkään näistä kovasti, sillä ne eivät varsinaisesti ole joulukoristeita vaan enemmänkin talvisia koristeita ja saavat jäädä esille vielä joulun jälkeenkin.

Joulu tulee pienin askelin joulutorttujen, glögin ja joululaulujen muodossa. Parasta kuitenkin on yhdessäolo ja hyvä ruoka ja sellainen kiireettömyys. Joulun työvuorot eivät ole itsellä vielä tiedossa, mutta toivotaan, että aattona saisin olla kotona.

Joko teillä näkyy joulu kotona? Millaisista jouukoristeista sinä tykkäät?

    Lue lisää