Mustavalkoinen sisustus tylsäkö?

Sliik Moderni Vuodesohva

Kirjoitin juuri edellisessä postauksessa, että viime aikoina olen ihastunut pehmeisiin ja murrettuihin sävyihin, mutta tietynlaisella graafisuudella ja mustavalkoisuudella on myös oma paikkansa meidän kotona. Olen sisustuksessa vähän samanlainen kuin pukeutumisessa, että fiilikset vaihtuvat mielialan mukaan ja senpä vuoksi meillä onkin kotona sekoitus vähän kaikenmoista tyyliä. Mustavalkoista sisustusta usein moitiaan tylsäksi ja mielikuvituksettomaksi, mutta olen tästä täysin eri mieltä. Ja myös sitä mieltä, että vaikka joku toinen olisi sisustuksestamme mitä mieltä tahansa, vain sillä on väliä, että itse tykkää.

Sliik On Vuodesohva

Meidän kotona on selkeästi yksi tällainen ”graafisempi mustavalkoinen tila” ja se johtuu enimmäkseen tilassa olevasta vuodesohvasta, jossa on mustavalkoiset tekstiilit. Tämä Tapio Anttilan On Wood-vuodesohva on osittautunut muutes tosi hyväksi hankinnaksi ja käteväksi, sillä siitä saa tehtyä joko parisängyn tai kaksi erillistä vuodetta. Olen tämän ostanut aikanaan mallikappaleena ja silloin kyllä tovin tuumin, että kuinkahan hallitseva tuo graafinen marimekon mustavalkoinen kangas on ja kyllästyykö tähän äkkiä. Sohva on ostettu rakennusaikana meidän vuokra-asuntoon ja siitä tulee kohta 4 vuotta. En ole päivääkään katunut valintaa ja onneksi mallikappaleessa sattui olemaan tällainen hieman erilainen kangas, muuten olisin varmasti valinnut turvallisen beigen.

Sliik Messinkinen Tarjoiluvaunu

Tässä tilassa kaikki tekstiilit ovat tällä hetkellä mustaa tai valkoista, mutta murrettu seinän sävy tekee tilasta hieman pehmeämmän ja mustavalkoisuus pääsee minusta tässä juuri oikealla lailla esiin ja korostuu kauniisti. Vaikka kaikki tavarat olisikin mustaa ja valkoista, voi kokonaisilme silti olla muutakin kuin kliininen ja tylsä. Tykkään tästä tilasta tosi paljon, vaikka se eroaakin muista tiloista jonkin verran. Sisustusgurujen mukaan kodin tilojen tulisi noudattaa samanlaista ilmettä, mutta olen tästäkin eri mieltä. Harmoa on toki kaunista enkä sano, että samanlaisuus on väärin. Itse tykkään kuitenkin siitä, että kodissa on erilaisia ja eri tyylisiäkin tiloja, meidän makkari on kaikista tiloista ”erikoisin” ja se on yksi lempihuoneistani. Rohkeus on myös tärkeää sisustuksessa ja se, että tekee niitä valintoja joista itse tykkää, viis kaikista ”sisustussäännöistä”.

Sliik Artek Zebra Tyyny
Sliik Kuutti Lavonen Grafiikka

Tämä tila harvemmin kuvissa onkaan näkynyt sillä usein tässä sohvalla on hillitön kasa pyykkiä odottamassa käärimistä. Niitä on kiva (tai no mukavempi) kääriä telkkarin ääressä kuin kodinhoitohuoneessa. En ole ihan saanut pidettyä kiinni lupauksestani, että käärisin pyykit heti koneellinen kerrallaan.

Sliik Tapio Anttila Vuodesohva

Mitä ajatuksia mustavalkoinen sisustus sinussa herättää? Vaihteleeko sun sisustustyyli fiiliksen mukaan vai pysyykö se aina suht samana?

  • Sasa Villa
    21.1.2020 at 13:37

    Todella upea, sopii aivan mahtavasti yhteen taulun ja seinän pehmeän sävyn kanssa! Mikä sävy muuten seinässä on?
    -Sasa

Lue lisää