Lemon curd donitsit pääsiäiseen

Pääsiäiseksi on aina kiva leipoa jotain ja tänään tein Aatun kanssa tällaisia lemon curd donitseja. Ohje on kuivakakulle, joten tämän voisi tehdä vain yhteen kakkuvuokaankin. Lyhensin hieman paistoaikaa donitselle, toimisi kivasti myös muffinsseina ja halutessaan nämä voisi vielä kuorruttaakin.

Sitruuna sopii mielestäni kivasti pääsiäisteemaan ja se on meillä myös lasten herkkua. Ehkäpä vielä huomenna innostutaan tekemään kakkukin, saa nähdä kuinka sitä yövuoron jälkeen on energiaa. Jos haluat helpon ohjeen pääsiäspöytään niin kurkkaahan tuosta alta!

Lemon Curd donitsit

  • 150g huoneenlämpöistä voita
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2,5 dl kuohukermaa
  • 2 dl lemon curdia
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniliinisokeria
  • 2,5 tl leivinjauhetta

Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään kulhoon. Vatkaa toisessa kulhossa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää 3 kananmunaa yksitellen ja jatka vaahdottamista kunnes seos on ilmava. Lisää jauhoseos koko ajan sekoittaen ja vatkaa vielä hetki. Lisää lopuksi kerma ja lemon curd. Sekoita.

Jos teet yhden kuivakakun, voitele ja korppujauhota vuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa alatasolla n 50-60 minuuttia. Itse tein noissa Tupperwaren donitsivuoissa, jotka ei vaadi voitelua ja paistoin n 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja halutessasi koristele.

Tästä tekovaiheesta löytyy vähän videota instagramin stooreista, mulla oli tosiaan Aatu apulaisena. Nyt toivottelen teille kaikille oikein ihanaa pääsiäistä!

    Lue lisää