Moderni ja skandinaavinen terassi

*Aurinkovarjo ja polyrottinkituoli saatu Bauhaus

Sliik Bauhaus Terassikalusteet

Tervetuloa meidän terassille! Toivoin kivan aurinkoista keliä näihin kuviin, mutta eipä sitä aurinkoa näkynyt. Meidän terassikausi on nyt virallisesti avattu, tai no ainakin sinne on kannettu kaikki kalusteet ja pehmusteet paikoilleen. Nyt kun sain kaikki valmiiksi niin nappasin samalla muutamat kuvat näistä meidän terassikalusteista.

Meidän terassikalusteista kysytään aina paljon ja samoin myös terassin materiaalista. Olen kirjoittanut terassin käsittelystä oman postauksen ja se löytyy täältä ja käsittelystä usein saamiini kysymyksiin vastauksia täältä.

Sliik Bauhaus Sensun Skepparholmen

Kuvailisin terassiamme modernin skandinaaviseksi ja olen kyllä tykännyt todella paljon näistä Bauhausin Sensum Skepparholmen sarjan terassikalusteista. Ostimme ne viime keväänä eikä niissä ole mitään käytönjälkiä. Rungot ovat olleet meillä ulkona koko talven eikä niille tapahtunut mitään. Pehmusteiden päälliset pesin syksyllä ennen säilöönlaittoa ja ne selvisivät pesusta myös hyvin, ei lähtenyt värit tai tullut muutenkaan mitään raitoja tms. Kannattaa kuitenkin pestä väljissä koneellisissa, ettei laita kaikkia kerralla.

Sliik Moderni Terassi

Nämä Sensum sarjan kalusteet ovat monena vuonna olleet tosi suosittuja ja loppuneet aina kesken. Nyt ilmeisesti tänä vuona Bauhaus sai niitä myyntiin odotettua vähemmän, joten mikäli näitä mielit niin suosittelen olemaan ajoissa asialla! Meiltä löytyy siis sarjan kulmasohvasetti sekä aurinkotuolit ja yksi pikkupöytä. Saimme Bauhausilta nyt tänä vuonna tuollaisen ison aurinkovarjon, joka sopii mielestäni kivasti muihin kalusteisiin ja on sen verran suuri, että tuo myös suojaa sohvaryhmälle, meillä kun mitään katettua osaa ei ole. Varjo on kätevä, sillä sitä saa kallistettua myös sivusuunnassa, jos haluaa vaikka näkösuojaa tai blokata aurinkoa edestä päin. Varjon paketissa oli maininta, että jalka myydään erikseen, mutta kyllä meidän paketissa oli ainakin tuo jalka mukana.

Varjoja löytyykin hyvä valikoima täältä, meidän oma on tämä SunFun Rooma (halkaisija 350cm).

Sliik Bauhaus Sunfun Ronda

Toinen ihana uutuus Bauhausin sivuilla on tämä polyrottinkinen Sunfun Ronda tuoli, jonka saimme Bauhausin lähetyksessä myös. Tämä on jotenkin ihanan symppis ja varsinainen piilopesä, uskon tämän olevan tulevan kesän suosituin paikka terassillamme. Meillä olisi tulossa tuohon tuolin kohtaan katettu pergola, joten tuoli tulisi olemaan sateelta suojassa. Nähtäväksi jää millähän aikataululla se saadaan tehtyä, mutta tosiaan tuolia suositellaan käytettäväksi katetulla terassilla eikä näin taivasalla kuten näissä kuvissa.

Sliik Iso Aurinkovarjo Bauhaus
Sliik Bauhaus Sensum Skepparholmen Terassikalusteet

Olemme miettineet jonkinmoista markiisiratkaisua tuohon sohvaryhmän yläpuolelle. Ikkunoiden välissä oleva rako on kyllä aika pieni, joten pitää selvitellä mahtuuko siihen järkevästi minkäänlaista kotelointia. Nyt kuitenkin hyvin suojaa antaa tämä iso varjo, meillä tämä paikka on kesällä todella kuuma ja viime vuonna kaipasin kyllä jotain varjokohtaa terassille. Tähän takapihalle paistaa aurinko lähes koko päivän.

Sliik Modernit Terassikalusteet Bauhaus

Noihin aurinkotuoleihin kuuluu vielä niskatyynyt, ne on vielä tuolla varastossa. Noista tuoleista olen kanssa tykännyt tosi paljon! Hain Keskiseltä tuohon ruokapöytään tuollaisen telineen, johon saa ripustettua esimerkiksi valot. Samalla reissulla ostin kaksi noita aurinkokennovalaisimia ja ne tuo illalla kivasti tunnelmaa terassille.

Sliik Aurinkovarjo Terassille
Sliik Modernit Terassikalusteet

Odotan innolla, että pääsisin laittamaan jotain istutuksia ruukkuihin vielä kun kelit tästä lämpeävät hieman. Koko piha vaatisi meillä kovan urakan ja jostain olisi nyt aloitettava, jotenkin sitä kummasti vaan innostuu tällaisesta pienestä vihersisustuksesta enemmän kuin noista varsinaisista pihahommista. Jotenkin jokainen asia vaatisi niin paljon työtä ja aikaa, että meinaa tulla ahdistus pelkästä ajatuksestakin. Eihän se ole kuin aloittaa ja siitä se yleensä sitten innostuskin kasvaa, se aloittaminen vain nyt vähän tökkii.

Sliik Terassilla
Sliik Lepotuoli Sunfun Ronda

Siinäpä se meidän terassi oli. Tosiaan pergola ja rimoitusta pitäisi vielä tehdä, kaipaan tuohon vähän näkösuojaa myös, koska tie on ihan vieressä. Mitä tykkäät kalusteistamme? Onko siellä jo laitettu piha- ja terassijuttuja?

 • Maija
  28.4.2020 at 13:04

  Mitä merkkiä nuo aurinkokennovalaisimet ovat? Keskinen ei näytä toimittavan verkkokaupalla mitään ja nuo näyttivät todella kivoilta lampuilta. Kiitos kauniista ideasta!

  • Sini
   30.4.2020 at 10:01

   Moikka! Valitettavasti en enää muista, ehdin paketit jo heittää pois 🙁

 • Susanna
  3.5.2020 at 23:06

  Heippa, mistä ruokapöytä ja -tuolit ovat? Tosi hyvännäköiset! 🙂

  • Sini
   17.5.2020 at 09:51

   Ne on veke kaupasta, viime vuonna oli valikoimissa.

 • Sari
  11.5.2020 at 23:10

  Hei, mitä materiaalia teidän terassi on? Ja miten käsitelty? Ihanan vaalea 😊

  • Sini
   17.5.2020 at 09:51

   Se on painekyllästettyä puuta ja käsitelty organowood käsittelyllä. Tykkään kovasti!

 • Meiju
  12.5.2020 at 07:32

  Joudutteko käsittelemään terassin myös tänä vuonna vai suojaako tuo monta vuotta?
  Meillä myös terassi ihan paahteessa, laitettu viime vuonna joten kohta olisi pintakäsittelyn aika. Haluaisin sen pysyvän vaaleana puuna, en niinkään harmaan mutta tutkailen vaihtoehtoja.. ☺️
  Ostin viime keväänä nuo Skepparholmit ja ne on kyllä 👌 meillä oli tosin hitsaussaumat muutamasta kohdasta pettäneet ja keränneet syksyllä vettä, nyt sieltä valui ruostetta. Lupasivat lähettää sellaista korjausainetta ja sain alennusta ryhmästä eli hyvä asiakaspalvelu! 🤗

  • Sini
   17.5.2020 at 09:50

   Ei tarvitse käsitellä kuin kerran tuolla vaalentavalla aineella. Sitten muutaman vuoden välein suoja-aineella, joka estää lian ym tarttumista pintaan.

 • Ansku
  20.4.2021 at 21:13

  Moi!
  Olen haaveillut tuosta Ronda tuolista. Onko ollut hyvä ja miten kesti sadetta sekä talven yli. Meilläkään ei ole katettua terassia, mutta silti haaveilen tuota terassille.

  • Sini
   3.5.2021 at 13:13

   Hyvin kesti runko ulkona talven yli. Pehmusteet nostan sateen ajaksi suojaan.

Lue lisää