Musta on tullu siivoushullu

Lisääntyneen kotonaolon myötä olen huomannut, että musta on tullut jonkinmoinen siivoushullu. Käytän näköjään ylimääräisen joutenolon siivoamiseen, ehkä se on jokin psykologinen juttu myös kaiken tämän korona hässäkän keskellä. Puhtaat pinnat luovat jonkinlaista turvaa ja tyyneyttä, ainakin mieleen jos ei muuten.

Siivousinspiraatio ei katso aikaa eikä paikkaa ja eilen huomasin peseväni jääkaappia 22.30 aikaan illalla. Liian harvoin tulee kyllä se siivottua ja aikamoinen määrä olikin mennyt vanhaksi erilaisia kastikkeita yms mitkä ovat jääneet johonkin kaapin perälle. Nyt on siisti jääkaappi ja ajattelin samalla jakaa muutaman vinkin täällä siivoukseen ja säilytykseen liittyen.

Olen itse käyttänyt jo vuosia näitä Tupperwaren VentSmart tuotteita vihannesten, kasvisten ja hedelmien säilömiseen jääkaapissa. Näissä ne pysyvät tuoreina pidempään ja säädettävien venttiilien avulla pystyy kaikelle tekemään ihanteelliset olosuhteet säilytykseen. Ylimääräinen kondensaatiovesi valuu rasioiden pohjalle missä on urat, näin elintarvikkeet ei ole kosketuksissa veden kanssa. Usein kaupan pusseissa säilöessä salaatti menee lötköksi ja porkkanat limaisiksi ja niihin kasvaa niitä ituja vai mitä lie ovatkaan. Näissä ei sellaisia tule ja olen kyllä ollut näihin tuotteisiin tosi tyytyväinen.

Pesen valmiiksi salaatin, kurkut ja hedelmät ja sitten kuivaan ne salaattilingolla ja laitan noihin rasioihin. Sieltä niitä on kätevä ottaa ja salaattikin ihanan rapeaa ja puhdasta, joten voi laittaa heti vaikka leivän päälle. Kurkkaa instasta @sini_tupperware näistä videota tai jos et ole instassa nii laita vaikka sähköpostia siniliikala@gmail.com jos sinua kiinnostaa Tupperware tuotteiden tilaaminen. Postitan myös ympäri Suomen mikäli et asu täällä päin! Minulta löytyy myös facebookista suljettu ryhmä @sini_tupperware, voit laittaa sinne vaikka liittymispyynnön jos haluat seurailla Tupperware aiheisia juttuja!

Jääkaapin siivous aloitettiin koko kaapin tyhjentämisellä. Pesin isommat laatikot kylpyhuoneessa ja lasihyllyt sekä pienet lokerot keittiön tiskialtaassa. Pesuun käytin tätä jääkaapin puhdistaja-ainetta, jota suihkin kauttaalteen kaappiin sekä noihin irto-osiin. Annoin sen jonkin aikaa vaikuttaa ja sitten pyyhin kaapin mikrokuitu hankaussienellä. Tämä on niin kätevä tuote, korvaa minulla tiskirätin ja tällä lähtee pinttyneempikin lika eikä silti naarmuta pintaa. Toinen puoli liinasta on siis karheampaa kangasta ja sillä voi puhdistaa myös lieden, lasiseiniä ja oikeastaan mitä vain!

Yksi juttu mikä on meillä helpottanut arkea paljon on tämä ”aamupalakori”. Minun pitäisi hakkia joku vähän parempi, mutta tämä nyt on ajanut asiaansa. Tässä meillä siis kaikki leivänteko värkit eli levitteet, juustot, leikkeleet ym. Kun tehdään iltapalaa/aamupalaa niin kätevä nostaa vain koko kori kaapista ja siinä on kaikki tarvittava. Ennen tuli etsittyä jokaista juttua erikseen. Suosittelelen kyllä kokeilemaan!

Nyt on taas päiväysvanhat jutut heitetty pois ja tavarat tip top kaapissa. Ihanan siistiä, ainakin hetken! Seuraavaksi suunnittelen kylppärin pesua, se ei kuulu lempihommiini, mutta hyvillä välineillä sekin sujuu vähän rattoisammin. Siihen vinkkinä, että samainen hankaussieni on tosi hyvä ja lisäksi mikrokuitu ikkunaliinat lasiseinien puhdistukseen!

Kivaa viikonloppua sinne!

  • Tove Lehtipuu
    23.7.2021 at 09:28

    Hei, miten tiskaat Vent Smart rasiat, voiko kannetkin laittaa astianpesukoneeseen?

Lue lisää