Brändikatsaus: Everyday Design

*kuvauksissa käytetyt tuotteet saatu

Sliik Everyday Design Knob

Brändikatsaus on postaussarja, jossa esittelen kotimaisia pienyrityksiä täällä blogissani ja kerron vähän enemmän heidän tarinastaan. Tällä kertaa vuorossa on Everyday Design, joka on äidin ja tyttären yhteinen perheyritys. Täytyypä muuten sanoa, että kun ensimmäisen kerran jaoin instassa videon, missä näkyi vilaukselta yrityksen kierrätystelineet ja juuttikassit, en ole varmastikaan koskaan saanut niin paljon viestejä seuraajiltani kuin silloin. Kaikki halusivat tietää mitkä kyseiset ihanuudet ovat ja niinpä pikaisesti vielä kysyin voisinko saada seuraajilleni alekoodin jaettavaksi ja te tilasittekin tuotteita heti ensimmäisenä päivänä aivan ä-lyt-tö-mäs-ti!

On aina ihana fiilis kun omalla somenäkyvyydellä voi auttaa kotimaisia pienyrityksiä. Kun on loistava tuote niin yritysten tarvisi vain saada se oikeiden ihmisten tietoisuuteen, loppu hoituu sitten omalla painollaan. Ja juuri tässä tietoisuuden levittämisessä voin omalta osaltani jeesata, se on kiva fiilis ja teen sen enemmän kuin mielelläni.

Sliik Everyday Design Piensisustus

Everyday Designin tarina alkoi jo vuonna 1995. Ajatus omasta yrityksestä lähti, kun perustaja Helena Mattila halusi luoda toimivia ja arkea helpottavia tuotteita. 90-luvun lopulla ja 2000-luvun alkupuolella Everyday Design alkoi keskittyä design kierrätystuotteiden muotoiluun ja suunnitteluun ja silloin sai alkunsa heidän kuuluisa Helsinki-paperikassiteline.

Everyday Designin tuotevalikoima on vuosien saatossa laajentunut ja heiltä löytyy hurjasti kaikkea ihanaa. Valikoimissa on esimerkiksi näitä kauniita puisia KNOB-vaatetappeja, joita löytyy kahdessa koossa. Meidän eteiseen valitsin nämä pienemmän kokoiset ja niihin on tarkoitus ripustaa pyöräilypypärät roikkumaan, jolloin ne ovat aiva helposti löydettävissä.

Koska kypärämme eivät ole esteettisesti mitenkään kauniita tai keskenään samanlaisia niin nappasin kuvat nyt näin muiden tuotteiden kanssa. Nämä sopivat kivasti eteiseen naulakoksikin ja ovat kauniita myös epäsymmetrisinä rykelminä. Yhdistä vaikka molempia kokoja, värejä löytyy myös kolmea erilaista!

Sliik Eteisen Koukut
Sliik Knob Puinen Vaatetappi
Sliik Eteisen Naulakko
Sliik Hanko Karry Everyday Design

Everyday Designin tuotteet ovat klassisen minimalistisia, mutta eivät missään nimessä tylsiä. Käytännöllisyys on myös yksi Everyday Designin tuotteiden yhdistävä tekijä. Jos tuote on vain kaunis, mutta se ei toimi käyttötarkoituksessaan, niin se on turha ja jää usein käyttämättä. Everyday designin tuotteilla on aina selkeä käyttötarkoitus, mutta useimmiten ne ovat myös monikäyttöisiä.

Tämä Hanko-kärry on hyvä osoitus siitä, sillä se toimii niin keittiön aputasona, yöpöytänä kuin vaikkapa halkotelineenäkin! Meillä tämä kärry pääsi tuohon keittiön tason viereen ja voi vitsit, minusta tuntuu kuin se olisi ollut siinä aina!

Sliik Everyday Design Hanko Karry

Olen ollut todella tyytyväinen kuinka käytännölliseksi kärry on osoittautunut kokkaillessa ja se vapautti myös tilaa tuosta keittiön tasolta. Usein säilytän mausteita kaapissa ja oli vähän ärsyttävää aina kesken kokkailun etsiä sieltä oikeaa purkkia. Nyt saan usein käytetyt öljyt ja maustepurkit kätevästi käden ulottuville tuohon kärryyn ja sitä voi myös halutessaan liikutella, jolloin tavaroiden ottaminen kokkailun lomassa on helppoa ja nopeaa.

Sliik Everydaydesign Hanko

Tämä toimisi hyvin myös terassilla grillin vieressä aputasona. Tuotetta ei ole tarkoitettu vesisateeseen eli ulos sitä ei kannata kokonaan jättää.

Sliik Everyday Design Hanko
Sliik Everyday Design Karry
Sliik Everyday Design Turku Xl

Ja sitten nämä kuuluisat kierrätystelineet. Näihin te ihastuitte tosissaan enkä yhtään ihmettele, sillä niin ihastuin minäkin! Meillä ei ole kotona kovinkaan hääppöiset kierrätystilat ja olen kaivannut sisustukseen sopivaa kierrätyspistettä, johon saisi pahvit, pullot ja esimerkiksi lehden keräykseen menevät jutut säilöön.

Nämä Turku XL-kierrätystelineet ovat juuri sellaiset! Tämä on telineestä se isompi koko, saatavilla on myös matalempaa kokoa, joka toimii hyvin vaikkapa lehtiteneenä. Valistin näihin kasseiksi nuo juuttikassit, valkoinen on canvasta. Lisäksi vaihtoehtona on paperikasseja ja pienempiin malleihin myös hurjan kauniita nahkaisia kasseja. Myös telineen värissä on varaa mistä valita, itse otin neutraalit mustat ja valkoiset, mutta värejä on vaikka miten monta muutakin!

Sliik Everyday Design Juuttikassi
Sliik Everyday Design Kierratysteline

Kassi on helppo napata tuosta mukaan autoon ja tyhjentää suoraan kierrätyslaatikkoon. Lisäksi nämä ovat tosi kauniit ja tyylikkäät, joten mielelläni katselen näitä tässä keittiön sivustalla päivästä toiseen. Ja hei jos nyt innostuit joistain näkemistäsi tuotteista tai muista Everyday Designin sivuilla näkyvistä tuotteista niin koodilla SLIIK10 saat -10% alennuksen normaalihintaisista tuotteista 20.5.2020 saakka

Sliik Everyday Design Tarjoiluvaunu
Sliik Everyday Design Tampere Tarjoiluvaunu

Viimeisenä esittelen vielä tämän kauniin ja siron Tampere-tarjoiluvaunun. Tätä vaunua kuten myös Hanko-kärryä on saatavilla valkoisena ja mustana. Myös molempien näiden tuotteiden valmistuksessa on käytetty 30% kierrätettyä metallia. Everyday Designin kaikki tuotteet lukuunottamatta juuttikasseja valmistetaan Suomessa. Heidän tavoitteena on tuoda designia kaikkien saataville ja kotimaassa suunnitelluiksi ja valmistetuiksi tuotteiksi Everyday Designin tuotteissa on mielestäni oikein hyvä hinta-laatusuhde.

Sliik Everyday Design Tampere

Tampere-tarjoiluvaunu pääsi tuohon olohuoneeseen sohvan viereen pikkupöydäksi. Tämä myös varmasti seilaa välillä terassillamme ja sopisi kyllä mihin tahansa huoneeseen. Puiset pyörät ovat mielestäni aivan ihana yksityiskohta!

Sliik Tarjoiluvaunu

Käyhän ihmeessä kurkkaamassa Everyday Designin verkkokauppa. Sieltä löydät näiden tuotteiden lisäksi vaikka mitä muutakin kivaa ja kaunista kotiisi!

 • Hansku
  13.5.2020 at 18:46

  Moikka! Katsoin että Knob-tappia on tällä hetkellä heidän verkkokaupassaan saatavilla vain yhdessä koossa (halkaisija 4,9 cm),. Onkohan sinulla se koko tuossa kuvassa? 🙂

  • Sini
   17.5.2020 at 09:49

   Juu meillä on juuri tuo koko!

 • Hanna
  13.8.2020 at 18:50

  Moikka, en köytänyt mistään tuon Tampere-kärryn hyllyvälin korkeutta. Pystyisitkö sinä sen kertomaan?

 • Anne
  23.11.2020 at 08:11

  Moi! Mikä on tuo teidän upea ruokapöytä :)? Muutenkin aivan ihastuttava tyyli teillä!

  • Sini
   25.11.2020 at 13:27

   Moikka! Sen on tehnyt meidän kaverimme. Kiitos kovasti!

Lue lisää