Kitchen Aid Artisan Kyoto Glow

Kaupallinen yhteistyö Kitchen Aid

Sliik Artisan Yleiskone

Tänään olen ollut leivontapuuhissa ja tein myös ensimmäistä kertaa itse jäätelöä meidän uudella jäätelokoneella. Voi vitsit, olipa se kätevä lisäosa tähän Artisan 4,8l yleiskoneeseen! Vähän kyllä jännitti millaista jäätelöä saan aikaan, mutta siitä tuli ihan superhyvää ja nyt vaan testailemaan kaikkia ihania makuja!

Sliik Daimjaatelo
Sliik Kitchen Aid Kulho

Aloitin aamusta leivontapuuhat ja käytin jäätelöstä ylijääneet valkuaiset marenkiin. Ajattelin tehdä Aatun synttäreille pavlova leivoksia ja nyt tulikin kätevästi marengit samalla tehtyä, enää tarvitsee vain täyttää sitten itse juhlapäivänä. Meillä on ollut käytössä tämä uusi Kitchen Aid Artisan 4,8lyleiskone ja tästä vuoden 2020 sävy Kyoto Glow. Sävy on mielestäni todella kaunis, tuollainen limen värinen ja tuo kivan väripilkun meidän valkoiseen keittiöön.

Sliik Kitchen Aid Artisan1
Sliik Kitchen Aid Yleiskone

Marenki tulee kyllä yleiskoneella niin kätevästi ja tässä koneessa oli mukana kaksi erikokoista kulhoa, joista käytin tähän tuota isompaa. Pienempään kulhoon tein jäätelömassan ja sitä oli kätevä jäähdyttää laittamalla isoon kulhoon kylmää vetta ja pienemmän kulhon siihen päälle.

Sliik Kitchen Aid Marenki
Sliik Kitchen Aid 2020 Vari

Koska marenkien paistamisessa menee tovi, päätin tehdä ne ensin ja sillä aikaa kun ne olivat uunissa tein jäätelön. Kitchen Aid Artisan yleiskoneeseen löytyy erillinen lisäosa, tällainen jäätelökone. Kulho kannattaa laittaa pakkaseen jo edellisenä päivänä, että se ehtii jäätyä tarpeeksi. Itse aion säilyttää kulhoa koko ajan pakkasessa, jolloin se on valmiina kun alkaa tehdä jäätelöä mieli.

Sliik Kitchen Aid Jaatelokone Kulho
Sliik Kitchen Aid Kyoto Glow

Itse tehty jäätelö

 • 1vaniljatanko
 • 5kananmunankeltuaista
 • 3 dltäysmaitoa
 • 3 dlkuohu- tai vispikermaa
 • 1 ½ dlsokeria (tai 1 dl sokeria ja 1 dl glukoosisiirappia)
 1. Laita jäätelökoneen kulho pakastimeen.
 2. Erottele kananmunankeltuaiset ja valkuaiset. (Valmista valkuaisista esimerkiksi marenkia jäätelöannoksiin.) Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
 3. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siitä siemenet. Kiehauta maito, kerma, vaniljatangonsiemenet ja vaniljatanko (sekä glukoosisiirappi) paksupohjaisessa teräskattilassa. Nosta kattila levyltä.
 4. Kaada kuuma kermamaito keltuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna uudestaan liedellä koko ajan sekoittaen.
 5. Kun seos sakenee, lämpötilan ollessa 85 astetta, nosta kattila levyltä. Seos ei saa kiehahtaa, sillä silloin kananmunat kypsyvät kokkareisiksi. Jäähdytä seos ja siirrä jääkaappiin.
 6. Nosta jäätelökoneen hyvin pakastunut kulho koneeseen ja laita sekoitin pyörimään kulhossa. Kaada jääkaappikylmä jäätelömassa kulhoon. Anna koneen käydä käyttöohjeen mukaisesti, kunnes massa on jäätynyt notkeaksi. Lusikoi massa rasiaan ja siirrä pakastimeen.
Sliik Kitchen Aid Jaatelo

Jäätelötaikinan massan jäähdyttyä kaadoin sen kulhoon ja tässä on tärkeää, että massan kaataa vasta sen jälkeen kun kone on käynnissä ja, että koneen teho on tasolla 1. Liian nopeaa ei siis saa vatkata, sillä jäätelö ei ehdi silloin jähmettyä tarpeeksi. Annoin massan olla koneessa n 20 minuuttia ja lopuksi laitoin n 10 minuutiksi vielä pakastimeen, että sain tehtyä kunnon pyöreitä palloja.

Sliik Kitchen Aid Artisan Kyoto Glow
Sliik Kitchen Aid Jaatelokone

Myös nämä Fresh Prep leikkuri/raastimet ova käteviä lisäosia ja näissä on kiva, että näitä voi käyttää myös silloin kun kulho on käytössä. Nämä viipaloi ja suikaloi juurekset, tuoreet vihannekset, perunat, sipulit, juustot, kaikenlaiset hedelmät, pähkinät sekä juustot, suklaalevyt ja –tangot kuorrutuksiin. Mukana tulee keskikarkea ja karkea raastinrumpu sekä viipalointirumpu. Tein suosikkiani eli Daim jäätelöä ja massan tekeytyessä raastoin tällä lisäosalla samaan aikaan suklaan.

Sliik Kitchen Aid Lisaosa
Sliik Kitchen Aid Artisan

Kitchen Aid Artisan yleiskone on kyllä kaunein yleiskone mitä on. Ja toki myös laadukas. Tätä pitää mielellään esillä keittiössä ja niin sen pitäisi ollakin, sillä muuten kone jää kaapin uumeniin pölyttymään. Ja itse jäätelö, se onnnistui todella hyvin! Jäätelöä voi tehdä monella tapaa ja toinen helmpompi tapa menee vielä kyllä testiin itsellä. Tällä saa myös ihanaa (ja terveellistä) sorbettia ja uskonkin, että jäätelökulho lisäosa tulee olemaan meillä todella kovassa käytössä.

Sliik Kitchen Aid

  Lue lisää