Pindora uusi kotimainen älylukko

Kaupallinen yhteistyö Pindora

Sliik Pindora Alylukko

Otin ja asensin tuossa noin 10 minuutissa meille uuden älylukon! Kyseessä on kotimaisen Pindora yrityksen uutuus, joka kodin älylukko. Tämän asennus olikin superhelppoa, sillä mitään työkaluja ei tarvittu ja älylukko asennettiin suoraan vanhan lukon päälle. Tämä sopii siis aikalailla jokaiseen kotiin oli nykyinen lukkosi sitten millainen tahansa! Postauksen lopusta löytyy myös teille -10% alekoodi Pindora älylukkoon jos haluat sellaisen hankkia kotiisi.

Sliik Pindora Lukko Kotimainen

Tosiaan tällaisessa paketissa Pindora älylukko saapui kotiin. Kyseessä on kotimainen avainlipputunnuksen sekä Design from Finland tunnustuksen saanut tuote, jonka on suunnitellut Harri Koskinen.

Idea synnystä kerrotaan Pindoran sivuilla näin: ”Vuosien kehitystyömme lähti omakohtaisesta tarpeesta helpottaa kotioven avaamista ja turvallisuuden lisäämistä. Markkinoilta ei löytynyt korkeisiin vaatimuksiimme vastaavaa joka oveen sopivaa ratkaisua, joten päätimme kehittää sellaisen itse. Syntyi kotimainen innovaatio Pindora – innovatiivinen älylukko, joka antaa sinun keskittyä olennaiseen ja unohtaa mekaanisten avainten luomat rajoitteet. Päästä remonttimies sisään etänä tai lähetä avaimet viestillä koiranulkoiluttajalle.”

Sliik Pindora Pakkaussisalto

Tältä näyttää Pindora pakkauksen sisältö. Mekin rakennusaikana mietimme älylukkoa, mutta emme tulleet sellaista silloin laittaneeksi. Onkin kiva, että Pindora mahdollistaa älylukon ominaisuudet tuohon meidän jo olemassa olevaan lukkoon ja lukkoa voi kuitenkin käyttää normaalisti avaimillakin. Lapsiperheessä kotiavaimet usein unohtuvat kotiin, mutta puhelin kulkee aina mukana. Nytpä siis ”avaimet” ovat aina mukana silloin kun puhelinkin on, sillä Pindora älylukkoa käytetään puhelimella nettisivun kautta.

Lukon asennuksessa meni ehkä noin 10 minuuttia ja se oli todella helppoa. Pakkauksessa oli mukana hyvät ja selkeät ohjeet.

Sliik Helppo Alylukko

Tältä meidän lukkomme siis näytti ennen asentamista. Ensin kirjaudutaan ohjeen mukaan Pindoran admin sivuille ja luodaan oma käyttäjätunnus. Sen jälkeen laite yhdistetään wifi-verkkoon ja sitten mallaillaan pakkauksessa tullut sabluuna oikealle paikalle. Sabluunassa on valmiina aukot niille kohdille, joihin tulee kiinnittää teipit. Teipit on helppo irroittaa ja lukon voi halutessaan laittaa toiseen oveen eikä itse oveen jää mitään reikiä tai jälkiä. Teippien asennuksen jälkeen sabluuna poistetaa ja varsinainen älylukko kiinnitetään paikoilleen. Ja sitten homma on valmis!

Sliik Pindora Lukon Asennus
Sliik Asennus Pindora
Sliik Pindora Lukko

Oven karmiin älylukon yläreuna tasalle kiinnitetään vielä magneettitunniste ja sitten oman käyttäjätunnuksen takaa löytyvän hallintapaneelin takaa voit luoda pin-koodeja eri käyttäjille sekä mm. nähdä lokitietoja oven käytöstä.

Img 3266
Img 3267 1
Sliik Pindora Alylukon Asennus

Pindora lukko toimii erillisellä virtalähteellä ja yhdellä latauskerralla voi avata oven n 4000 kertaa. Mukana tulee piuha lataamista varten ja laite lähettää muistutuksen puhelimeen kun virta alkaa olla vähissä. Laite rekisteröi aina oven avaamisen ja tärähdyssensori tunnistaa myös murtautumisyritykset. Voit valita hallintapaneelista haluatko saada oven toiminnasta ilmoitukset itsellesi ja näin pystyt seurata oven tapahtumia myös esimerkiksi lomareissuilla. Lokitiedoista on helppo myös tarkistaa onko lapsi päässyt turvallisesti koulusta kotiin ja tsekata unohtuiko ovi auki kun lähdit kotoa. Laite näyttää reaaliaikaisesti onko ovi lukossa vai auki.

Img 3265

Itse lukon avaaminen tapahtuu siirtymällä yksilölliselle Pindora nettisivullesi ja syöttämällä sinne oman pin koodisi. Sen jälkeen koputa oveen 3 kertaa ja lukko aukeaa. Koputus herättää laitteen, joka muuten ’nukkuu’ suurimman osan ajasta. Tämä tekee Pindora älylukosta entistä vaikeamman hakkeroida, koska se ei jaa signaalia jatkuvasti ympäriinsä vaan ainoastaan silloin, kun laite on koputuksella herätetty. Tuolloinkin yhteys on vahvasti salattu. Nukkuminen mahdollistaa myös pidemmän akkukeston (n. 6-8kk yhdellä latauksella).

Koputuksen jälkeen laite tarkistaa, että sivulle on syötetty oikea pin-koodi ja sen jälkeen avaa lukon. Itse tallensin Pindora-sivuston puhelimeni (sekä lasten puhelinten) kotivalikkoon, joten pinkoodi sivu aukeaa helposti yhdellä painalluksella. Erillistä appia ei tosiaan tarvitse tälle laitteelle ladata. Tämä soveltuu mainiosti myös sinulle, jolla on asunnossa tai mökillä vuokraustoimintaa. Ei tarvitse enää venkslata avainten kanssa vaan lähetät vain kirjautumislinkin vuokraajalle ja annat luomasi pin-koodin hänelle käyttöön. Voit määrittää kauanko koodi on voimassa tai voit myös avata kertaluontoisesti oven omasta puhelimestasi esimerkiksi huoltomiehelle ja käskeä häntä vain koputtamaan oveen 3 kertaa.

Sliik Pindora

Pindora älylukko oli meille tervetullut lisä kodinturvallisuuteen sekä huolettomampaan ”avaimettomaan” elämään. Lenkillekin on kiva lähteä nyt kun ei tarvitse ottaa erillisiä avaimia mukaan vaan avaimet kulkevat mukana puhelimessa. Samoin nyt on kätevää kun voin tehdä oman pin koodin äidilleni, joka on usein meillä lastenvahtina meidän aikuisten ollessa töissä ja on joutunut käyttämään vara-avainta tai sitten ottamaan lasten avaimet mukaan lähtiessään kotoamme jonnekin. Lähtiessäni ulos voin tarkistaa puhelimesta tulikohan se ovi varmasti lukkoon ja työpäivän aikana voin tsekata kätevästi ovatko molemmat lapset tulleet sovitusti kotiin.

Näen tämän hyvänä apuvälineenä myös yksin asuvan vanhuksen ovessa. Usein lähimmäiset murehtivat onko vanhuksen ovi lukossa tai onko hän lähtenyt omin päin jonnekin. Sovelluksen ilmoituksista saa tiedon heti kun ovi avataan ja näin ollen vanhuksen ”valvonta” on helpompaa. Koska Pindora älylukko mahdollistaa myös tavallisten avaimien käytön, ei vanhus itse tarvitse älypuhelinta tähän ollenkaan ja tämä voi olla vain apuväline omaisille.

Saat nyt -10% alennuksen Pindora älylukkoon koodilla sinisliik10 ja koodi on voimassa elokuun loppuun saakka. Pindora älylukon pääset tilamaan tästä.

Mitä ajatuksia kotimainen Pindora älylukko herätti sinussa?

  • poseyawg@hotmail.com
    22.8.2020 at 04:59

    kupari hana

  • kupari hana
    22.8.2020 at 05:00

    Todella erittäin mielelläni, artikkelisi on erittäin mielenkiintoinen lukea.. the article that I just read is very interactive and I got a lot of knowledge from here. are you really a writer? I was amazed by your writing, very easy and I was able to understand.

Lue lisää