Kurkistus kodinhoitohuoneeseen

Sliik Kodinhoitohuone Kalusteet

Urakoin tuossa yksi päivä kodinhoitohuoneen siivouksen suhteen ja nappasin muutaman kuvan kun tämä kerrankin on näin siistissä kunnossa. Tämä on huone, joka ei juuri koskaan näytä tältä (paitsi itseasiassa nyt olen saanut pidettyä tämän ruodussa!) vaan yleensä tasot ovat täynnä pyykkejä ja lattiallekin kertyy kaikenlaista romua mitkä haluaa äkkiä piiloon. Jos nyt rakentaisimme uudelleen tekisin varmasti hieman isomman kodinhoitohuoneen missä olisi enemmän laskutasoa ja laittaisin myös kaiken vaatesäilytyksen samaan tilaan. Tämä meidän kodari on aika kapea ja tosiaan sitten kun lattialle ja tasoille kertyy tavaraa, näyttää se heti siltä kuin pommi olisi räjähtänyt.

Sliik Mifuko Korit

Yksi juttu mikä on nyt osoittautunut todella hyväksi keinoksi pitää tasot siistinä on kunnon pyykkikorit puhtaille pyykeille. Sain Mifuko yritykseltä lähetyksen, jossa oli tuollainen valkoinen todella iso kori ja se on tosi hyvä juuri tähän tarkoitukseen. Toki tämä menisi kivasti vaikkapa lastenhuoneessa lelukorinakin. Nyt otan puhtaat pyykit rummusta suoraan tuohon koriin ja taso pysyy vapaana pyykin käärimistä varten. Ennen pyykit olivat aina tasolla eikä täällä ollut sitten kunnolla tilaa kääriä niitä pyykkejä.

Hyllyn päällä näkyvä kori on myös Mifukon ja sinne voisi laittaa vaikkapa sukkia, niitä muutes riittää tässä taloudessa ja nytkin on iso kasa parittomia sukkia odottamassa, että niille joskus ilmaantuisi toinen pari jostain. Nämä pikkuiset korit toimivat hyvin myös kasseina. Mifukon uniikit korit on tehty paperista, sisalista ja elintarvikekelpoisesta muovista ja käsinpunottu kenialaisten naiskäsityöläisten toimesta käyttämällä perinteisiä työtapoja. Kurkkaapa heidän koko valikoima täältä koreja ja laukkuja löytyy monessa eri koossa ja värissä!

Sliik Mifuko Kori
Sliik Kodinhoitohuone Vaatehuolto
Sliik Kodinhoitohuone

Kodinhoitohuoneessamme yksi tosi käteväksi osoittautunut asia on tuo Ikean metallihylly, johon saa kätevästi ripustettua vaatteita henkarilla kuivumaan. Tähän voi laittaa myös vaikkapa koukkuja ja käyttää niissä esimerkiksi pikkuisia koreja/pussukoita ja näin saisi tavaroita myös säilöön. Säilytystilaa meillä on täällä ihan hyvin niin tason alla kuin korkeissa kaapeissa ja täällä säilön mm. kaikki petivaatteet, pyyhkeet ym. jutut ja siivoustavarat.

Sliik Pyykkipallot
Sliik Vaatehuolto

Tasona meillä on kodinhoitohuoneessa tällainen Stala terästaso. Mielestäni se sopii ihan kivasti laattojen ja kaappien kanssa yhteen, mutta ei se mikään helppohoitoisin ratkaisu ole. Ehkä laittaisin nyt jonkun harmaan laminaattitason tänne jos tekisimme tämän uudestaan. Tässä tasossa näkyy helposti kaikki vesijäljet ym ja ne saa kyllä pois universal stone aineella, mutta aika laiska olen ollut tätä putsaamaan. En tiedä olisiko mattaisena tämä ollut vähän helppohoitoisempi.

Sliik Vaatetanko

Tason päässä meillä on tuollainen Ikean tanko, mihin saa ripustettua koukkuja. Alunperin ajattelin, että tässä olisi juurikin näin sellaiset ”puolipuhtaat” vaatteet, mitä on pidetty, mutta mitkä eivät vielä kaipaa pesua. Oikeasti tässä roikkuu aina miehen työvaatteet, treenivaatteita, reppuja ym. Ihan käytännöllinen tämä on kyllä ollut ja jos täällä olisi tilaa niin laittaisin toisenkin juuri vaikkapa farkuille, huppareille, neuleille ym. mitä ei tule pestyä joka käyttökerran jälkeen.

Sliik Kodinhoitohuoneessa

Kodinhoitohuoneen laatat ja kiintokalusteet ovat edelleen todella paljon omaan makuuni. Monesti ”sisustussääntöjen” mukaan kodissa ei kannattaisi käyttää kovin paljoa erilaisia laattoja, mutta meillä on eri laatat oikeastaan kaikissa tiloissa. Kannustankin rohkeasti laittamaan vähän erikosiempiakin laattoja jos niistä oikeasti tykkää ja unohtamaan ne säännöt. Meidän kodissa ainakin ne ”rohkeimmat” ratkaisut ovat olleet lopulta juuri niitä, joista olen tykännyt kaikista eniten! Kiintokalusteet ovat samaa mallia kuin meidän keittiönkaapit, mutta nämä ovat harmaat. Samaa harmaata kaappia meillä on myös arkieteisessä ja Aatun huoneessa valkoisena. Olen tykännyt tästä mallista tosi paljon ja näiden suhteen valitsisin edelleen ihan samoin.

Sliik Kodari Kalusteet

Korotetut kodinkoneet ovat olleet myös hyvä juttu ja ne ovatkin tuollaisella optimaalisella korkeudella. Niiden päälle jäi sopiva rako pyykkitelineelle ja alapuolella on kaksi vetolaatikkoa, joista toisessa on keskuspölyimurin letku (silloin kun sen joku jaksaa sinne laittaa) ja toisessa vessapaperia ja talouspaperia. Ikkunan viereisessä korkeassa kaapissa on hyllyjä, joissa säilön petivaatteita ja seuraavassa pesukoneen vieressä olevassa kaapissa on isot pyykkikorit.

Sliik Kiintokalusteet

Tältä puolelta katsottuna kuivausrummun viereisessä kaapissa on hyllyjä ja niissä säilön pyyheitä ym ja viimeinen korkea kaappi on siivouskaappi. Ylimääräiset tyynyt, peitot ym. säilytän kaappien päällä sellaisissa pusseissa. Säilytystilaa tosiaan on täällä mielestäni ihan hyvin, mutta laskutilaa kaipaisin hiukan enemmän. Huoneen koko on 8,3 m2 ja malli tuollainen pitkulainen, joten tänne ei oikein muunlaista ratkaisua saanut.

Sliik Kodari

Tässä vielä ikkunasta päin kuvattuna, vähän haastava täällä oli ottaa kuvia kun tila on niin kapea. Ja unohdin pyyhkiä ovesta sormenjäljet. Anyways, tässäpä pieni kurkistus pitkästä aikaa tähän tilaan!

  • Elina
    8.10.2020 at 13:40

    Ihana tuo pyykkien ”kääriminen”, en ole aiemmin kuullut tuota 😄 Meidän kodari on samanmallinen, mutta koska se on myös yhdistetty ”pukeutumishuone” eli siitä on käynti pesutiloihin, ei säilytystilaa ole kovinkaan paljon. Jätit kertomatta, mitä löytyy tason alta vetolaatikoista?

    Ja toivoisin postausta arkieteisestä ❤

Lue lisää