kotimaisia kaunokaisia

Sliik Moderni Eteinen

Blogiani ja instagramiani aktiivisesti seuraaville ei tule yllätyksenä, että pidän kovasti kotimaisesta designista. Arvostan tuotteessa kotimaisuutta korkealle oli kyseessä sitten huonekalu, vaate tai kosmetiikka. Me saamme olla todella ylpeitä siitä kuinka mahtavaa osaamista näinkin pienestä maasta löytyy ja itselle kotimaisuus on valinta, ei kompromissi.

Sliik Liukuovi Eteisessa

Me tuppaamme olemaan vähän vaatimatonta kansaa, mutta välillä on hyvä meidänkin muistaa olla rinta rottingilla ja kehua itseämme. Näin sisustujana tuotteessa yksi tärkeä kriteeri on myös visuaalisuus ja tuotetta valitessa kotimainen tuote harvoin tässä jää huonommaksi. Yleensä se kotimainen tuote on itsellä se ensimmäinen valinta ihan sen designin vuoksi eikä tosiaan tarvitse tehdä kompromissia panostanko laatuun vai kauneuteen. Ne tulevat samassa paketissa!

Sliik Aarikka Nuppu Kulho

Olen todella kiitollinen siitä, että blogin myötä minulle on tarjoutunut mahdollisuuksia tehdä yhteistyötä kotimaisten yritysten kanssa. Nämä yhteistyöt ovat erityisesti olleet itselleni mieluisia ja lähellä sydäntä. Olen kuitenkin myös muutenkin nostanut kanavissani kotimaisia tuotteita ja yrityksiä esiin ja tukenut heitä myös ostamalla itse kotimaisia tuotteita. Etenkin pienyrittäjien tukeminen on ollut itselleni tärkeää ja on ollut ihana huomata, että omien kanavieni avulla olen voinut tehdä myös hyvää.

Sliik Bedesign Fanny Stool

Mitä vanhemmaksi sitä on tullut, sitä enemmän on oppinut arvostamaan laatua ennemmin kuin määrää. Ja toki myös nykyinen tulotaso on mahdollistanut sen, että on voinut hankkia niitä haluamiaan asioita, tämä ei ollut mahdollista silloin kun oli opiskelija tai kun muutti ensimmäiseen omaan kotiin. Kotimainen tuote usein maksaa hiukan enemmän, mutta hinnalla saat myös usein laadukkaammasta materiaalista tehdyn tuotteen (esimerkiksi täyspuisen huonekalun tai 100% villaneuleen) ja lisäksi olet tukemassa työpaikkojen säilymistä täällä Suomessa. Laadukkaista materiaaleista tehdyt tavarat taas kestävät pidempään ja ajaton design takaa sen, että tuote on muodikas vielä vuosikymmenenkin päästä.

Sliik Aarikka Nahkalaukku

Ei meilläkään kaikki ole kotimaista ja asioin Ikeassa siinä missä muutkin. Kuitenkin mikäli tarve jollekin tuotteelle herää, pyrin ensisijaisesti miettimään olisiko saatavilla kotimainen vaihtoehto mikä osuisi budjettiin ja missä olisi kaikki palaset kohdillaan. Aina ei tällaista löydy ja joskus sitä ihastuu jossain tavarassa vain ulkonäköön niin, että haluaa sen vain sen vuoksi. En siis halua mitenkään kiillottaa sädekehääni ja sanoa, että valitsen aina kotimaisen, koska näin ei ole. Haluan kuitenkin sanoa, että arvostan kotimaisia tuotteita todella paljon ja etenkin isommissa hankinnoissa usein satsaan niihin. Ei ole mitään oikeaa tai väärää tapaa tässäkään. Olen kuitenkin iloinen, että voin täällä blogissani ja instagramissani tuoda paljon esiin kotimaisia vaihtoehtoja ja ehkäpä joku niiden avulla bongaa jonkun kivan tuotteen tai yrityksen!

Sliik Aarikka Alina Laukku
Sliik Lundia Fuuga

Näissä kuvissa näkyykin useampia kotimaisia tuotteita. Lipasto on kulkenut mukanamme jo parissa kodissa ja se on kotimaisen Lundian Fuuga sarjaa. Olen innoissani myös tulevasta vuodesta, sillä silloin saan tehdä Lundian kanssa yhteistyötä. Kuluneet vuodet ovat osoittaneet Lundian laadun olevan kyllä huippuluokkaa!

Jakkara on kotimaisen BeDesignin Fan stool, mitä löytyy kolmessa värissä. Tuoli on osa tämän vuoden aikana tehtyä yhteistyötä, heiltä löytyy myös kauniita vaatesäilytysrekkejä! Lipaston päällä näkyy muutama aarikan tuote. He laajensivat mallistoaan myös muodin puolelle ja valikoimista löytyykin kauniita vaatteita sekä asusteita kuten tämä nahkalaukku. Musta pikkuinen kukkaruukku on myös aarikan ja nämä tuotteet olen saanut vuoden aikana pr-lähetyksenä.

Sliik Bedesign Fanny

Kokoan instagramin stooreihin vielä pienen koosteen joistain tämän vuoden yhteistöistä kotimaisten yritysten kanssa. On ollut todella mahtava päästä tekemään näitä yhteistöitä ja olen näistä kyllä todella iloinen ja kiitollinen! En olisi uskonut reilut 10 vuotta sitten mitä kaikkea bloggaaminen voikaan tuoda mukanaan ja miten mahtavia mahdollisuuksia se on tarjonnut ja miten huippuihin ihmisiin olen saanut tutustua.

    Lue lisää