vastuullisempien valintojen vuosi

Kaupallinen yhteistyö SodaStream

Sliik Sodastream Kampanja

Tänä vuonna olen tehnyt vastuullisempia valintoja arjessa enemmän kuin koskaan ennen ja muutenkin kiinnittänyt vastuullisuuteen, ekologisuuteen ja kestävään kehitykseen paljon enemmän huomiota. Instagramin puolella tässä hiljan juuri kirjoitinkin, että missään nimessä en ole se ekologisin ihminen enkä täydellinen esikuva tässäkään asiassa. Silti kuitenkin koen, että on erityisen tärkeää kertoa myös niistä arjen pienistä paremmista valinnoista, sillä juuri niillä on yllättävän suuri vaikutus ja ne ovat sellaisia, joista monen on helppo aloittaa.

Sliik Sodastream Joulu

Täydellinen ei tarvitse kenenkään olla, sen olen tässä itsekin vasta sisäistänyt. Tärkeää on, että tekee niitä parempia valintoja yksi kerrallaan ja siten kuin ne parhaiten omaan arkeen sopivat. Olen tänä vuonna kiinnittänyt entistä enemmän huomiota omiin valintoihini ja pyrkinyt suosimaan eettisempiä merkkejä, paljon kotimaisia tuotteita ja pieniä putiikkeja. Käytän enemmän kasviksia ja satokauden tuotteita, kierrätän nykyään todella tarkasti kaiken ja ostaessani uutta harkitsen nykyään enemmän tarvitsenko kyseistä asiaa. Suurin muutos on tapahtunut varmastikin mielessä; kaikkea ihanaa ei tarvitse itse omistaa. Sitten kun päätän jotain hankkia, satsaan mielelläni laatuun, kotimaisuuteen ja kestävyyteen. Maksan mielelläni tuotteesta enemmän jos tiedän sen kestävän vuosikausia.

Sliik Soda Stream Laite
Sliik Soda Stream Lasipullo

Tänä vuonna minulla on ollut ilo tehdä yhteistyötä myös monien vastuullisten yritysten kanssa ja olen yhteistöiden kautta saanut parannettua paljon meidän perheen ekologisuutta ja samalla oppinut itsekin paljon uutta. Yksi yhteistyökumppaneistani on SodaStream, joka tarjoaa ympäristöystävällisen vaihtoehdon hiilihapollisten juomien valmistamiseen.

Itselle tuli suurena yllätyksenä edellisen kampanjamme myötä kuinka paljon Suomessa kulutetaan muovipulloja päivittäin. Luku on lähes 1,5 miljoona pulloa joka päivä eli 511 miljoonaa muovipulloa vuodessa! Yhden muovipullon maatuminen kestää 450 vuotta ja palauttamalla muovipullot kauppaan vähennät itseasiassa muovipullon hiilijalanjälkeä vain 20%. Mikäli taas valmistat itse kuplaveden kotona on tämän hiilijalanjälki 60% pienempi kuin kaupasta ostetun pullotetun tuotteen.

Sliik Soda Stream

Tässä tuleekin taas esiin se, mitä minä yksin tai me perheenä voimme tehdä. Esimerkiksi meidän neljän hengen talous säästää keskimäärin 600 muovipulloa valmistamalla kuplaveden SodaStream laitteella hanavedestä. Loppupeleissä pieni valinta arjessa, mutta aika suuri vaikutus kuitenkin!

Kaikki lähtee näistä arjen pienistä valinnoista, joita on helppo toteuttaa. Näistä saa ja kuuluukin olla myös ylpeä ja kertoa eteenpäin. Jokainen pieni valinta on askel eteenpäin ja usein onnistumisista ja hyvistä valinnoista seuraa lisää parempia valintoja. Usein suurien muutosten tekeminen ahdistaa ja se koetaan työlääksi ja vaivalloiseksi. Aloittamalla pienestä ja asettamalla realistisen tavoitteen itsellesi onnistut paremmin ja onnistuminen tuo aina myös todella hyvän mielen.

Sliik Soda Stream Lemon
Sliik Sodastream Wite

SodaStreamilla on ihailtavia tavoitteita tulevaisuudelle. Yrityksen tavoite on säästää vuoteen 2025 mennessä 67 miljardia kertakäyttöistä muovipulloa maailmanlaajuisesti ja tehdä myös omasta toiminnastaan entistä muovittomampaa. Tästä esimerkkinä onkin lasipullot, joita meidänkin kotoa löytyy ja joilla itse teemme SodaStream kuplavedet.

Lisäksi SodaStream on sitoutunut lisäämään uusiutuvan energian käyttöä. Vuoteen 2021 mennessä tavoitteena on saada viidennes koko yhtiön energiantarpeesta aurinkopaneeleista, ja siirtyä myös maakaasun käyttöön. Vuonna 2024 on tarkoitus tehdä tehtaasta kokonaan energiaomavarainen.

Sliik Spdastream Press Co
Sliik Sodastream Yellow

Olen päättänyt myös nyt joulun alla kiinnittää paljon huomiota joululahjojen vastuullisuuteen. Ylipäätään määrällisesti hankimme vähän lahjoja perheen kesken ja mitään ns. ”turhaa krääsää” en halua ostaa tai saada. Itselle yleensä mieluisimpia lahjoja ovat käytännölliset lahjat ja mikäli meillä ei SodaStream laitetta jo olisi, voisi tämä olla juurikin sellainen mieluisa lahja itselleni. Meillä SodaStream laite on vähentänyt muovipullojen määrää radikaalisti ja laite on ollut todella kovassa käytössä jo useamman vuoden.

Sliik Sodastream Lahja

Ensi vuonna aion jatkaa tätä hyvin startannutta muutosta ja koittaa tehdä taas vähän enemmän niitä pieniä parempia valintoja joka päivä. Näin vuoden lopussa sitä huomaa kuinka paljon oikeasti oma asenne ja käyttäytyminen onkin vuoden aikana muuttunut!

Pääsen toteuttamaan SodaStreamin kanssa vielä kivan joulukamppiksen instagramin puolella ja siitä kuulette lisää vielä vähän myöhemmin!

    Lue lisää