vatsan ja suoliston hyvinvoinnista

Kaupallinen yhteistyö vahvakauppa.fi

Sliik Vivomixx Kokemuksia

Olin vielä puoli vuotta sitten autuaan tietämätön kaikista vatsavaivoista enkä ajatellut suolistoani käytännössä ollenkaan. Nyt minusta tuntuu, että on päiviä, jolloin en mitään muuta ajattelekaan. Iloitsen kun vatsa on hyvässä kunnossa, se tarkoittaa sitä, että myös mieli voi hyvin ja päivästä tulee hyvä päivä.

En ennen ibd-sairauttani ymmärtänyt kuinka iso vaikutus suolistolla on koko kehoon. Ja jos se ei ole kunnossa, vaikuttaa se kokonaisvaltaisesti hyvinvointiin ja kaikkeen mitä teen. Näin jälkeen päin kaduttaa, etten ole pitänyt parempaa huolta vatsasta ja suolistosta. Olen syönyt mitä sattuu ja todella epäterveellisesti. Paljon sokeria, paljon valkoista viljaa, paljon maitotuotteita ja roskaruokaa. Iloitsin siitä, että saatoin syödä mitä vaan enkä edes lihonut! Nyt jälkeen päin olen saanut oppia, että osittain se johtui myös siitä, että suolistoni oli todella huonossa kunnossa eikä sieltä imeytynyt tarvittavaa ravintoa, ei hyvää eikä niitä huonoja. Toki olen aina ollut hoikka ja saanut syödä mitä tahansa eikä kyse pelkästään ole ollut sairauden aiheuttamasta ”ongelmasta” vaan myös geeneistä ja aineenvaihdunnasta. Kuitenkin se, ettei epäterveellinen ruokavalio näkynyt (tai tuntunut) missään aiheutti sen, etten ajatellut siitä olevan oikein mitään haittaakaan.

Siik Vivomixx Jauhe Kokemuksia

Kesällä minulla alkoi rajut mahavaivat. Kai niitä oli lievempinä ollut jo aikaisemminkin, mutta ei mitään sellaista mistä olisin ollut huolissani. Ajattelin, että kyseessä on jokin ruoka-aine, joka aiheuttaa vaivoja ja liityin facebookissa FODMAP-ryhmään. Koitin tovin tuota ruokavaliota, mutta oireet vain jatkuivat siitä huolimatta. Ryhmässä huomasin, kuinka paljon vatsavaivoista kärsiviä ihmisiä oikein onkaan ja kuinka yleisiä erilaiset suolistovaivat ovat. Osalla kyse saattaa olla IBS:ta eli ärtyvän suolen oireyhtymästä (ainakin yksi kymmenestä suomalaisesta kärsii tästä vaivasta). Tämä on niin sanottu toiminnallinen suolistovaiva. Perusteellisissakaan tutkimuksissa suolessa ei löydy mitään nähtävää vikaa, mutta sen toiminta on häiriintynyt. Monet saavatkin mm. FODMAP-ruokavaliosta avun tähän vaivaan. Ja osalla kyse on sitten esimerkiksi IBD-sairaudesta eli kroonisesta tulehduksellisesta suolistosairaudetta. Minä kuulun tähän porukkaan. Tällä hetkellä Suomessa arvioidaan olevan n. 50 000 IBD-potilasta ja määrä jatkaa kasvuaan n. 2000 uudella potilaalla vuodessa.

Facebook ryhmissä jaettiin paljon myös erilaisia vinkkejä niin vitamiineista kuin muistakin luontaistuotteista, joista useat olivat saaneet avun. Sieltä sainkin vinkin kokeilla Vivomixx maitohappobakteerijauhetta, sen nimeen monet vannoivat. Tuote oli hintavaa ja 10 pussin pakkauksesta saikin apteekissa pulittaa yli 30 euroa. Tuohon hintaan todellakin toivoin, että se auttaisi.

Mahani menee yleensä aina sekaisin antibioottikuureista ja nyt sairauden vuoksi olen joutunut syömään niitä paljon, monia yhtäaikaa ja pitkiä kuureja. Antibiootit parantavat, mutta valitettavasti tappavat samalla myös niitä hyviä suolistobakteereja. Apteekissa usein suositellaankin maitohappobakteerien käyttöä antibioottikuurin yhteydessä ja niillä pyritään tukemaan suolistomikrobien palautumista antibioottien jäljiltä.

Sliik Vivomixx Maitohappobakteerit Edullisesti

”Vivomixx™ on probioottinen elintarvike, joka sisältää 450 miljardia elävää maitohappobakteeria ja bifidobakteeria 8 erilaisesta kannasta. Vivomixx on todettu 10-kertaa tehokkaammaksi kuin muut maitohappobakteerit. Se sopii kaiken ikäisille ja on maidoton, gluteeniton, laktoositon, soijaton ja lisäaineeton, eikä se sisällä synteettisiä makeutusaineita.”

Ostin tuotepaketin itse omilla rahoillani tuolloin loppukesästä ja vaikutuin sen tehosta niin paljon, että olen käyttänyt tuotetta siitä saakka. Kerroin kokemuksistani tuoreeltaan jo heti tuolloin instagram stooreissani ja vinkkasin tästä tuotteesta muillekin. Apteekin suolainen hinta sai minut vertailemana hintoja netissä ja huomasin, että vahvakauppa sivustolla tämä tuote oli kaikkein edullisin, noin 20 euroa paketti. Samalla huomasin, että kaupasta löytyi paljon muitakin vatsan ja suoliston hyvinvointiin liittyviä tuotteita. Koska mielestäni Vivomixx on todellakin tehokkain maitohappobakteerivalmiste markkinoilla ja se on tuonut itselle suuren avun, ajattelin kysyä kiinnostaisiko heitä yhteistyö kanssani. Selvisi, että vahvakauppa on Vivomixx maahantuojan oma verkkokauppa ja sinne on koottu eri valmistajilta laadukkaita luontaistuotteita erityisesti vatsan ja suoliston terveydelle.

Olen käyttänyt Vivomixx maitohappobakteerijauhetta nyt tosiaan jo pidempään. Antibiottikuurin aikaan otin yhden pussin päivässä ja muina aikoina olen ottanut 1/2 pussia tai 1/3 pussia päivittäin. Sekoitain jauheen milloin mihinkin, usein lasilliseen mehua tai vaikkapa smoothien joukkoon.

Sliik Vahvakauppa Kokemuksia
Sliik Vivomixx Maitohappobakteeri

Vahvakaupan sivuilta löytyy tosiaan myös monia muitakin tuotteita. Monia niistä olinkin nähnyt suositeltavan facebook ryhmissä ja osaa olin itsekin testannut. Minulla tosin vaivojeni syyksi selvisi Crohnin tauti, joten mitään parantavaa ihmepilleriä tuohon ei ole. Olen hyväksynyt sen, että kyseessä on autoimmuunisairaus mihin ei ole parannuskeinoa. Olen kuitenkin huomannut, että oireita pystyy hillitsemaan niin ruokavaliolla kuin henkiselläkin puolella. Stressi pahentaa niitä ja tietyt ruoka-aineet saavat mahan kipeäksi ja suoliston sekaisin.

Ennen leikkausta olin kuukauden verran tulehdusta vähentävällä ruokavaliolla ja sain huomata, että se kyllä auttoi. Oli todettu, että antibiootit eivät tuoneet toivottua tulosta ja ne lopetettiin. Kuurista huolimatta tulehdusarvot vain nousivat ja ajattelin, ettei minulla ole mitään menetettävääkään, joten päätin kokeilla tuota ruokavaliota. Jätin pois mm. sokerin, maitotuotteet ja käytin vain luontaisesti gluteenittomia viljoja. Mikään muu ei muuttunut, mitään lääkkeitä en enää saanut ja niin vain tulehdusarvot alkoivat laskea. Niitä seurattiin todella tiiviisti, joten pystyin hyvin itse havainnollistamaan labratuloksistani milloin ne alkoivat laskea.

Valitettavasti tutkimuksissa (ja myöhemmin kirurgin kertomana) selvisi, ettei minun oireitani voi parantaa ilman leikkausta. Sekin oli epikriisin mukaan haastava ja kirurgi kertoi, että ohutsuolen loppuosani oli todella huonossa kunnossa ja, että olen varmasti sairastanut tietämättäni tätä sairautta jo vuosia. Mikään lääke, hoito tai ruokavalio yksinään ei olisi minun tapauksessani enää auttanut.

Sliik Vivomixx Kokemuksia

Sain kuitenkin ruokavaliokokeilustani itselleni uskoa, että ruokavaliolla on merkitystä ja vaikutusta tämänkin sairauden kanssa. Leikkauksen jälkeen olo oli kuin ”uudelleen syntyneellä”, joten otin siitä kaiken irti. Joulun alla en halunnut miettiä mitään erikoisruokavaliota enkä olisi varmasti oikein jaksanutkaan heti, joten palasin normaaliin ruokavalioon. Iloitsin vain, että kivut ja vaivat olivat jääneet leikkauspöydälle. Nyt mahani kestää itseasiassa mitä vaan, jopa niitä aineita joista aikaisemmin sain oireita. En kuitenkaan halua enää päästää tilannetta noin pahaksi ja palasinkin nyt noudattamaan tuota samaa ruokavaliota pienin muutoksin. Käytän mm. kauratuoteita enkä ole ihan niin tarkka, mutta pääsääntöisesti pyrin kuitenkin pitämään sokerin ja maitotuotteet minimissä sekä käyttämään gluteenittomia tuotteita.

Sliik Suolisto Vitamiinit

Vivomixx tuotteen lisäksi minulla on vahvakaupan tuotteista käytössä Super D-vitamiini sekä Omega 3 rasvahappotuote. Digestive Gold ruoansulatusentsyymiä otan satunnaisesti, etenkin jo teidän syöväni raskaamman aterian. Näiden lisäksi otan L-Glutamiinia sekä B-vitamiineja. Kannattaa kurkata koko valikoima täältä, siellä on monia muitakin hyviä tuotteita, joita on kehuttu (esimerkiksi kurkuma sekä silicum tonic piihappovalmiste).

Sliik Suoliston Hyvinvointi
Sliik Kookosjugurtti

Vivomixx tuotetta voi käyttää myös vaikkapa itse tehtyyn kookosjugurttiin. Ohje tähän löytyy ”Syö hyvä olo”-kirjasta, jota löytyy myös tuolta vahvakauppa sivustolta. Tein tätä itse kesällä ja laitoin kookoskermaa kaksi purkkia sekä yhden pussin vivomixx jauhetta. Tähän olisi varmasti riittänyt vähän pienempikin määrä jauhetta, seuraavaksi testaan puolikkaalla pussilla.

Sliik Itsetehty Kookosjugurtti

Sairauteni on tasapainottelua lääkehoidon, ruokavalion, henkisen hyvinvoinnin sekä lisäravinteiden kanssa. Mikään ei välttämättä yksin auta eikä aina auta kaikki yhdessäkään. Toivon kuitenkin, että tulvaisuus sairauden kanssa olisi vähän valoisampi ja vähemmän vauhdikas kuin tämä alku. Jos jotain olen oppinut niin sen, että suolistosta ja vatsasta kannattaa kyllä pitää huolta vaikka ei mitään sairautta tai vaivoja olisikaan. Itsellänikään ei ollut vielä puoli vuotta sitten ja sitten yhtäkkiä koko elämä muuttui. Mietinkin, että olisinkin voinut estää tämän kaiken tai ainakin hillitä sairautta toimimalla toisin ja paremmin. Siihen en koskaan saa vastausta, mutta neuvoni sinulle on, että näille jutuille kannattaa uhrata muutama ajatus.

Laitan instan puolelle käyntiin arvonnan, jossa voi voittaa kuukauden Vivomixx tuotteet itselleen. Käyhän osallistumassa täällä mikäli sinua kiinnostaisi testata näitä!

  • Hanna
    25.3.2021 at 13:47

    Hei Sini, tuo on aikamoista tasapainoilua ja ihana kuulla että olet saanut olosi paremmaksi.
    Kertoisitko lisää tuosta tulehdusta vähentävästi ruokavaliosta.

Lue lisää