On siis kevät

Sliik Adea Band Sohva Olohuone

Hellurei pitkästä aikaa! Jotenkin kummasti blogi jäi unholaan useammaksi kuukaudeksi ja mitä enemmän aikaa kului, sitä isompi kynnys tuntui olevan taas ”hypätä hevosen selkään”. Jotenkin mietin, että pitäisi olla jotain ”oikeaa asiaa” ja ”järkevää sanottavaa”, vaikka eihän blogini sisältö sellaista ole koskaan aikaisemminkaan ollut.

Ja totta puhuen omat resurssit ja jaksaminen ovat olleet viimeisien kuukausien aikana vähän koetuksella. Ihmettelin itsekin, että miksi mikään ei oikein hyvita ja miksi koko ajan väsyttää ja on voimaton olo. Oman Crohnin taudin kanssa tilanne on ollut hyvä tuon suoliston suhteen enkä siksi osannut edes ajatella, että tämä voisi johtua jotenkin siitä. Nyt kuitenkin kävin 6kk kontrollissa verikokeissa ja siellä huomattiin, että omat maksa-arvoni ovat taas melko koholla. Nehän minulla aikaisemmin silloin nousivat todella korkeiksi lääkityksestä johtuen ja niiden saaminen takaisin normaaliarvoihin oli aika pitkä prosessi ja se sisälsi mm. paljon kortisonia.

Olinkin niin onnellinen kun sain sitten lopettaa kortisonin ja palata takaisin ”normaaliin elämään”. Jotenkin sitä ei ehkä vieläkään miellä, että se normaali on erilaista kuin muiden normaali. No joka tapauksessa nyt nuo maksa-arvot olivat taas niin korkeat, että jouduin taas aloittamaan myös kortisonikuurin. Ja inhoan kortisonia! Sen sivuvaikutukset ovat itsellä olleet aika rajuja, joskin tämä nykyinen on sellaisessa muodossa, että sen pitäisi olla vähän armollisempi niiden suhteen. Tottakai kuitenkin maksan tilanne huolettaa ja nyt onkin edessä lisää kokeita sen suhteen. Kunhan nyt vaan taas selviäisi syy tähän(kin) vaivaan niin pääsisi asiassa eteenpäin. Epätietoisuus on yleensä se pahin.

Sliik Adea Botanic Shelf

Summa summarum, sisustusinspiraatio ja oikeastaan kaikki inspiraatio on ollut aikalailla hukassa viime vuoden lopusta saakka. Ajattelin jo, että laitan hanskat tiskiin kaiken somen suhteen ja jotenkin kaikki tuntui vain niin vaikealta ja työläältä eikä ollenkaan hauskalta, mitä se on ennen ollut. Olisihan se toisaalta ihme, että 13 vuoden aikana joku asia olisi aina ”ruusuilla tanssimista”, mutta koko blogiuran aikana viime kuukaudet ovat olleet ehkä ne kaikista hankalimmat ikinä.

Ja sitten tulisi se aurinkoinen maaliskuun päivä, jolloin syntyi pakottava tarve tarttua kameraan ja pitkästä aikaa kaikki tuntuikin tosi kivalta ja sain ajatukset täysin muualle, ihan kuin ennen vanhaan! Joten tässä sitä nyt ollaan, teksti tulee kuin itsestään ja huomaan, että olen kyllä todella kaivannut tätä. Instassa tulee jaettua kyllä paljon, mutta olen kaivannut erityisesti kirjoittamista, mikä siellä on hyvin pintapuolista ja nopeaa.

Sliik Vihersisustus

Ja jottei asia nyt menisi ihan omien terveysjuttujen märehtimiseen niin muutama sananen myös kuvista ja sisustuksesta. Mitään uutta ei ole tapahtunut pitkään aikaan sisustuksen saralla, mutta päätinpä nyt hankkia itselleni orkidean! Ja innostuksen tähän sain kun vaihdoin kaikkiin viherkasveihini mullat ja huomasin, että hei nehän ovat edelleen suurin osa hengissä! Ehkäpä olen nyt varustettu liiallisella itseluottamuksella ja täysin hullunrohkea, mutta niin vaan kukkakaupassa katseeni osui tähän kaunokaiseen enkä sitä malttanut jättää ostamatta. Olen kuullut, että orkidea on todella haastava pitää hengissä ja hoitaa, mutta katsotaan kuinka mun käy!

Sliik Moderni Ja Skandinaavinen Sisustus

Viherkasvien jotenkin hehkuessa mullan vaihdon jälkeen, päätin lisätä olohuoneeseen vähän lisää vihreää myös tyynyjen muodossa. Omasta kaapista löytyy kyllä aikalailla joka värissä tyynynpäällisiä ja niillä saakin helposti muutettua sisustuksen ilmettä vuodenaikojen mukaan. Värit ovat alkaneet muutenkin houkutella yhä enemmän ja itseasiassa haaveilen jostain värikkäästä päällisestä tähän meidän sohvaan. Mitä sanoisitte sinisestä?

Sliik Adea Plateau Marmoripoyta
Sliik Orkidea Kevat

Hiihtoloma viikko on täällä sujunut ihanan aurinkoisissa merkeissä ja teimme alkuviikosta pikaisen visiitin Uumajaan. Sieltä ostokset olivat aika maltilliset, mutta ihastuin tähän Tell me More merkin tuoksukynttilään ”bamboo grass” tuoksussa. Koitin netistä etsiä, mutta en löytänyt tätä merkkiä kotimaisista liikkeistä. Jos joku sisustuskauppias tätä lukee niin tässäpä hyvä vinkki uudeksi merkiksi, heillä oli myös ihania huonetuoksuja!

Mutta hei, mitä teille kuuluu? Käykö täällä vielä joku? Ja erityisesti, kerro miten saan pidettyä orkidean hengissä! 😀

    Lue lisää