Kokemuksia Vuokatti Sport Fun & Sports perhelomasta

Kaupallinen yhteistyö Vuokatti Sport ja Somessa.com

Sliik Vuokatti Rinteet

Me vietimme hiihtolomaviikkoa Vuokatissa ja tässä postauksessa pääset lukemaan meidän kokemuksia Vuokatti Sportin Fun&Sports perhelomasta. Olemmekin olleet vastaavalla perhelomalla jo syyslomalla ja tykkäsimme silloin hurjasti tästä konseptista! Vuokatissa liikuntamahdollisuudet ovat lähes rajattomat ja puitteet ihan huikeat, joten se onkin mitä parhain paikka viettää aktiivista ja liikunnantäyteistä lomaviikkoa koko perheen kesken.

Vuokatti Sport sijaitsee ihan Vuokatin rinteiden vieressä ja samassa pihapiirissä on myös Vuokatti Areena. Ladulle pääset lähes porraspielestä ja latujahan täällä riittää! Syksyllä meillä oli ohjelmassa mm. maastopyöräilyä, patikointia, melontaa ja padelia. Kaikkia noita pystyi harrastamaan ihan tuossa Vuokatti Sportin lähistöllä, autoa ei oikeastaan koko reissulla paikan päällä edes tarvittu! Sama juttu näin talviharrastusten kanssa, kaikki löytyi ihan kivenheiton päästä uimahallia myöten.

Luehan juttua eteenpäin niin kerron teille mitä kaikkea Vuokatissa puuhasimme ja mitä kaikkea tähän Fun&Sports konseptiin oikein kuuluu!

Matkaahan meiltä kertyy Vuokattiin jonkin verran, joten ensimmäisen päivän aamupäivä meni tien päällä ja päätimmekin suunnata heti ensimmäisenä Vuokatin rinteisiin. Perhelomien hintaan kuuluu myös ilmaista ohjattua toimintaa ja lasketteluun liittyen sitä olisi ollut tarjolla laskettelun- ja lumilautailun alkeiden muodossa. Laskukeli oli maanantaina aivan täydellinen, vain muutama aste pakkasta ja aurinkokin pilkahteli aina välillä. Illalla saimme nauttia upeasta auringonlaskusta ja kauniista maisemista.

Sliik Vuokatti Sport Majoitus2

Seuraavaksi vuorossa oli majoitukseen siirtyminen. Valittavana on erilaisia majoitusvaihtoehtoja, meillä oli saunallinen Chalets-lomahuoneisto. Vastaavassa olimme edelliselläkin kerralla, tässä oli vai hieman erillinen pohjaratkaisu. Meidän huoneistossa oli yksi makuuhuone parisängyllä, yksi makuuhuone kerrossängyllä, keittiö/olohuone ja lisäksi kylpyhuone saunalla.

Näin talviaikaan etenkin tuo kuivauskaappi on niin kätevä! Ulkoilussa käytetyt vaatteet ja asusteet olivat kuivia alta aikayksikön ja tällaisella aktiivisella lomalla kuivuri olikin meillä aktiivisessa käytössä joka päivä.

Sliik Vuokatti Sport Hiihtoloma

Kelit suosi meitä kyllä koko loman ajan. Joka päivä saimme herätä tällaiseen auringonpaisteeseen ja näkymään. Tämä kuva on meidän majoituksen takapihalta, se sijaitsi siis järven rannalla.

En voi tarpeeksi kehua Vuokatti Sportin ravintolan ruokia. Perhelomiin sisältyy majoituksen ja aktiviteettien lisäksi myös täyshoito eli aamupala, lounas ja illallinen. Jokaisella näistä oli valtavasti erilaisia vaihtoehtoja ja erikoisruokavaliot oli otettu hyvin huomioon. Olipa mahtavaa päästä joka kerta valmiiseen pöytään, se jos joku tuntui lomalta! Ravintola saa itseltäni ihan täyden 10 arvosanan, tänne kannattaa tulla syömään, vaikka majoittuisikin muualla Vuokatissa.

Perhelomien aktiviteeteissa on ohjelmaa monen ikäisille, me emme ihan niihin pienimpien lasten ohjelmiin osallistuneet, mutta sellaisiakin on siis tarjolla. Ja lisäksi tarjolla on lastenhoitoa mikäli vanhemmat haluaisivat vaikka mennä kahdestaan hiihtämään tms. Me osallistuimme pilkkimiseen, mikä olikin Aatulle ihan uusi juttu. Alussa oli pieni opastus pilkkimisen saloihin ja sitten saimme omassa tahdissa pilkkiä. Aatu olikin meistä ainut, joka onnistui kalan saamaan.

Sliik Vuokatti Sport Perheloma Aktiviteetit 1
Sliik Vuokatti Sport Hiihto

Hiihtolatuja Vuokatissa menee ristiin rastiin vaikka kuinka ja niiden kunnossapito on erittäin hyvää. Innostuinpa itse hankkimaan tällä reissulla uudet luistelusukset ja kyllä nyt kulkee! Entiset oli jo sen verran vanhat ja aika painavat, huomasi kyllä miten on näissäkin muutosta tullut 15 vuoden aikana.

Img 2090

Jotenkin ne päivät vain hurahtaa kun on hauskaa. Eräänä iltana suuntasimme koko porukka kuntosalille, mikä kuului tuohon majoituksen hintaan. Tämä oli Vuokatti Sportin oma sali, mikä sijaitsi palloiluhallin alakerrassa. Sali oli oikein toimiva ja mitään ruuhkaa ei tuolla ainakaan meidän kohdalla sattunut olemaan.

Täältä löytyy myös rantsasaunat ja avanto. Meikäläinen kävi ensimmäistä kertaa ikinä avannossa! Olipa se mahtava kokemus eikä ollenkaan niin paha kuin mitä etukäteen ajattelin. Kun vaan menee heti eikä jää turhia miettimään. Kävin sitten heti 3 kertaa kun kerran vauhtiin pääsin. Olimme saunalla jo heti kahdeksalta aamulla eikä siellä ollut silloin vielä ketään muita. Olipahan mieletön startti päivälle!

Sliik Vuokatti Hiihtoloma

Ohjelmassa oli myös mäenlaskua ja lumenveistoa, näihin sai välineet tuolta Vuokatti Sportista ja lumenveistoon myös hieman opastusta. Pulkkamäki sijaitsi Vuokatti areenan toisella puolella frisbee golf radan ja mäkihyppytornien alueella. Wow mitkä puitteet, en ollut koskaan näin mahtavassa pulkkamäessä ollutkaan! Uskaltauduin itsekin tekemään muutaman laskun, häntäluukin säilyi onneksi ehjänä.

Lumenveisto oli myös hauskaa puuhaa. Ensin kasattiin lunta muotti täyteen ja annettiin sen hetken oleentua. Sitten muotti pois ja ei kun veistämään. Ihmeellisesti tuosta pakkaslumestakin sai tehtyä kun sen hyvin tiivisti muotin sisälle. Pienen suunnittelun jälkeen päätimme rakentaa linnan ja siitähän tuli ihan linnan näköinenkin. Täällä meni aika kyllä ihan hujauksessa välillä lunta veistäen ja välillä mäkeä laskien. Kannattaa otaa kyllä myös omia liukureita/pulkkia/rattikelkkoja mukaan jos haluaa mennä muulloinkin, näitä toki sai ilmeisesti myös vuokrattua tuolta. Tähän ohjattuun ohjelmaan nämä kaikki välineet siis kuuluivat ja ohjelmat ovat ilmaisia perheloma-konseptiin osallistuville.

Sliik Vuokatti Areena

Viimeksi emme ehtineet käymään uimahallissa, joten nyt yhtenä iltana suuntasimme sinne. Uimahalli sijaitsee Vuokatti Areenalla, mistä löytyy myös jäähalli ja liikuntahalli. Täällä kävimme viimeksi pelaamassa padelia ja mahdollisuus on vuokrata tiloja myös muihin peleihin kuten esimerkiksi sulkapalloon.

Meidän hiihtoloma Vuokatti Sportissa oli oikein onnistunut! Fun&Sports perhelomia on vielä varattavissa vko 10 sekä sitten pääsiäisen aikaan ja tulevalle kesälle. Lisää tietoa näistä löydät nettisivuilta täältä. Mikäli perhelomista tai Vuokatissa lomailusta tulee jotain kysyttävää niin mielelläni autan! Vuokatistahan löytyy vaikka mitä kaikkea tekemistä, kurkkaa lisää vinkkejä täältä.

Kiitos Vuokatti Sport oikein onnistuneesta hiihtolomasta!

    Lue lisää